Giftkage

Denne kage er også blevet kaldt Bladan kage, men nu er den bedst kendt under navnet giftkage. Den er en favorit hos alle børn, dels på grund af den søde, lidt marcipan-agtige smag som mandelessensen giver, men selvfølgelig også på grund af den “giftigt” grønne farve.

Giftkage

25o Gr. Smør
250 Gr. Sukker
3 Hele Æg
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
1½ Dl. Mælk
2 Tsk. Mandel essens
2 Spsk. Grøn frugtfarve

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk smør og sukker, til det er hvidt og luftigt. pisk æggene i, et ad gangen, og pisk godt og grundigt mellem hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i æggemassen. Bland mælk mandelessens og grøn frugtfarve og vend det i dejen, til den er ensartet.

Hældes i en lille bradepandeform ca. 23 x 33 cm. smurt eller beklædt med bagepapir. Bages i en forvarmet ovn ved 2000 C i 25-30 minutter, på midterste ovnrille.

 

Tips og Tricks

Hjemme hos os har jeg kun drenge, derfor farver vi kagen grøn og kalder den giftkage, men man kan sagtens bruge andre farver. Man kan bruge blå farve og kalde den hav kage, eller hvis det er til pigerne, kan men bruge rød frugt farve, så bliver kagen fin lyserød, og er pludselig en ægte prinsesse kage.

Er man den Kreative type kan man dele dejen op og  putte forskellig farve i, og  hælde den sammen i lag. Hvis man forsigtigt rører med en gaffel vil lagene blande sig i flotte mønstre.

Vi putter glasur lavet af flormelis, kakao og vand på. Men det kan man jo også eksperimentere sig frem med, alt efter temaet.

1 svar
  1. Anders siger:

    Så netop denne kage i en bagerbutik den anden dag og tænkte, den må da kunne findes på nettet også.. Lækkert. 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *