Bagt rabarberkage med mandellåg
Vi kan ikke vise dette galleriDet er ikke kun jordbær, der er friske og lækre i den danske forsommer, også rabarberen er nemme at få fat i, i tiden omkring Sct. Hans.
Rabarberkagen her bør spises lun, med vanillieis eller flødeskum, da den er let syrlig og frisk i smagen.
Den er lige god til en kop kaffe, som til dessert, efter et dejligt sommermåltid.
Denne opskrift har jeg fået af Lone fra kageklubben på min lillebrors arbejde.
Det skal der i bagt rabarberkage med mandellåg
500 Gr. | Friske rabarber |
½ | Vanilliestang |
150 Gr. | Rørsukker |
85 Gr. | Marcipan |
100 Gr. | Smør |
100 Gr. | Hvedemel |
45 Gr. | Sukker |
120 Gr. | Mandler |
Sådan laver du lækker rabarberkage med mandellåg
Skær bund og top af rababeren og skyl dem for evt. jord. Skær rababeren i grove stykker. Skrab vanilliekornene ud og bland det med rørsukkeren. rør rarbarber og sukkerblandingen i en skål og lad det stå og trække i skålen 2-3 timer. tag rabarberen op med en hulske, med den væde der hænger ved og fordel rababeren i et ildfast fad, ca. 20 x 30 cm beklædt med bagepapir.
Riv marcipanene groft og drys over rababeren. Skær smørret i små tern og smuldr det med hvedemel og sukker.
Hak mandlerne groft, med skal, og bland det med det smuldrede smør. Fordel blandingen så jævnt som muligt over rababeren og bag kagen i en forvarmet ovn ved 2000 C i 25 – 30 Minutter på midterste ovnrille til kagen har fået lidt farve i kanterne.
Tips og tricks til dejlig rabarberkage med mandellåg
Hvis du skærer rabarberen med en skarp takket brødkniv, undgår du at rabarberen trævler.
Jeg kan lide at at jeg kan bide i mandlerne, så jeg har hakket dem meget groft. Hak mandlerne så det passer til din smag, men undgå dog at hakke dem til mel.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!