Indlæg

Mexicansk kanelkage

Mexicansk Kanelkage

Denne opskrift på Mexicansk Kanelkage, har min yngste søn haft med hjem fra sin skole, fordi han synes kagen smagte sååå godt.

Og det har har han ret i.

Kagen er dejligt sød og har alt det, der skal til i en god kage, banan, chokolade og kanel.

Mexicansk Kanelkage

 260 Gr. Chokoladespåner
 300 Gr. Brun farin
 4 Tsk. Kanel
 200 Gr. Blødt smør
 300 Gr. Sukker
 2 Stk. Æg
 4 Stk. Bananer
 4 Spsk. Creme Fraiche
 2 Spsk. Fløde
 400 Gr. Hvedemel
 11/2 Tsk. Bagepulver
 11/2 Tsk Natron
 1 Tsk Salt

Sådan gør du

Start med at blande chokoladespåner, brun farin og kanel i en skål for sig selv, og stil det til side til senere. Pisk blødt smør, sukker og æg til det er lyst og luftigt. Mos bananerne, og bland dem i æggemassen med creme fraiche og fløde. Bland hvedemel med bagepulver, natron og salt, og vend det i banandejen, til en ensartet, lidt tyk dej.

Hæld lidt mere end halvdelen af dejen i en lille bageform, ca. 25 x 30 cm. beklædt med bagepapir. Drys haldelen af kaneldrysset over bunden, og fordel resten af dejen forsigtigt henover. Drys resten af kaneldrysset over kagen, og bag den i en forvarmet ovn ved 175C i 40-45 minutter på midterste ovnrille.

Tips og trick

Mærk efter med en kødnål, om kagen er færdigbagt. Der må ikke side ubagt dej på, når du trækker nålen op af kagen.

Kagen er meget sød, så server den i små stykker.

Banoffee pie (banantærte) - bageopskrift

Banoffee pie (banantærte)

En venlig bruger af af siden, sendte denne skønne opskrift på Banoffee Pie eller banantærte til mig. Tak til Sophia for det. Tærten er dejligt sød og er lige velegnet til dessert, som den er til en kop kaffe. Det er en typisk amerikansk tærte, deraf navnet, som er en sammentrækning af det amerikanske Banana og toffee, der betyder banan og karamel. Tærten skal ikke bages i ovnen, så du kommer ikke til at svede over varmen hvis du skulle få lyst til at lave den i sommervarmen.

Banoffee pie

200 Gr. Digestive kiks
50 Gr. Smør
3 Stk. Bananer
1 Glas Dolce latte
2½ Dl.  Piskefløde
  Mørk Chokolade

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Knus kiksene meget fint, til de ligner groft mel. Smelt smørret, og bland det med de knuste kiks, det er vigtigt at blande det grundigt. Hæld blandingen i en springform beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen, til en jævn bund. Stil den i køleskabet i mindst 20 minutter. Skær bananer i tynde skiver og fordel dem jævnt over bunden. Hæld Dolce latte over og fordel det over bananerne, stil den igen i køleskabet mindst 20 minutter. Pisk fløden til flødeskum og læg over hele tærten. Pynt med rigeligt groft revet chokolade og tærten er klar til at servere

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at trykke kiksebunden hårdt sammen i springformen, ellers smuldrer den meget ved servering. Jeg synes det er nemmest at trykke den med en flad hånd.

Dolce latte er karamel smørepålæg, som du typisk kan finde på samme hylde som peanutbutter, nutella, og honning i de velassorterede supermarkeder.

Jeg tager låget af glasset med Dolce latte og luner det knap 1 minut i microbølgeovnen, så er det nemmere at fordele på tærten.

Vær forsigtig når du fjerner siderne på springformen, du kommer nemt til at trække fyldet med når du fjerner bagepapiret. 

Bananmuffins med chokolade

Disse skønne muffins med banan og chokolade er dejligt luftige, og vil helt sikkert gøre sig godt i picknic kurven, som lidt lækkert til skovturen eller på stranden.

De er nemme at lave, så lad bare børnene hjælpe, og lad dem så  få belønningen bagefter, en sød, blød, luftig muffin.

God fornøjelse! 🙂

Bananmuffins med chokolade

125 Gr. Smør
2 Hele. Æg
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
200 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Kanel
2 Tsk. Bagepulver
2 Stk. Modne bananer
100 Gr. Mørk chokolade

Sådan laver du lækre muffins med banan og chokolade

Start med at smelte smørret, og stil det lidt til side til afkøling, men du ordner det andet. Pisk æg, vanilliesukker og sukker til det er hvidt, luftigt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og kanel. Mos bananerne  og vend det hele, med det smeltede smør i æggemassen. Hak chokoladen groft og vend det tilsidst i dejen.

Fordel dejen i 12 store muffinsforme, de skal være ca. 2/3 del fyldt. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 15-20 minutter. på midterste ovnrille.

Tips og tricks til dejlige bananmuffins med chokolade

Put ikke chokoladen i dejen på samme tid som smørret. Du risikerer at chokoladen smelter, hvis smørret stadig er for lun.

Jeg hælder dejen i en kande og hælder det herfra ned i formene. Det synes jeg er nemmest.

Pynt de nybagte muffins med smeltet chokolade eller kakao-glasur.

Abekage

Abekage

Denne kage med frugt er en rigtig god kage til børnene, eller som jeg sagde til mine teenagedrenge “Til  mine små aber”. Jeg kunne se, at det kun var mig, der synes det var sjovt, men skidt med det. Kagen er rigtig god til både store og små aber. 🙂

Abekage

Abekage

2½ Dl. Flydende margarine
300 Gr. Sukker
3 Hele Æg
400 Gr. Hvedemel
1 Spsk. Bagepulver
2 Dl. Mælk
5 Spsk. Friskpresset appelsinsaft
1 Spsk. Fintrevet appelsinskal
100 Gr. Smuttede grofthakket mandler

 

 

 

 

 

 

 

Top

3 Bananer
1 Spsk. Friskpresset appelsinsaft
2 Spsk. Sukker

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk sukker og flydende margarine godt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt æggene et af gangen, Pisk grundigt og længe efter hvert æg, så dejen bliver let og luftig.

Bland mel og bagepulver. Drys det igennem en sigte og vend det i æggemassen, skiftevis med mælk og appelsinsaft. Vend til sidst hakkede mandler og appelsinskal forsigtigt i dejen.

Hæld dejen i en bradepandeform på ca. 30×37 cm. beklædt med bagepapir.

Skær bananerne til toppen i skiver og vend dem straks i appelsinsaften. fordel bananskiverne ovenpå kagen og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35 minutter på midterste ovnrille. Drys herefter sukker over kagen og bag den videre i 10 minutter, stadig ved 1750 C på midterste ovnrille.

Når kagen er taget ud af ovnen, tages den forsigtigt op af bradepanden, ved hjælp af bagepapiret og afkøler på en rist.

 

Tips og tricks

Kagen skal spises samme dag, eller senest dagen efter. Ellers bliver den tør.

Det er vigtigt kagen køler af på en rist, ellers risikere man at den bliver klæg.

Husk at piske længe og grundigt efter hvert æg, det er det, der gør kagen lækker og luftig.

Banankage med chokolade

Banankage er endnu en af klassikerne, som de fleste kender. den er nem at lave og de fleste har lige det stående , som skal til for at bage banankagen.

Banankage

360 Gr. Blød margarine
360 Gr. Sukker
6 Hele Æg
360 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Natron
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Kanel
150 Gr. Mørk chokolade
4 Stk. Bananer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Rør den bløde margarine med sukker, til det bliver luftigt og skummende. Tilsæt æggene, et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg.

Hvedemel, bagepulver, natron, vanilliesukker og kanel blandes og sigtes i æggemassen, og det vendes sammen med en palet.

Chokoladen hakkes groft og bananerne moses, og det vendes sammen med resten af dejen.

Banankagen bages i en mindre smurt/beklædt med bagepapir bradepande ca. 26cm x 39cm, i en forvarmet ovn ved 2000  C i 40 – 45 Minutter på ovnens midterste rille.

Når banankagen er kold, kan den overtrækkes med smeltet chokolade, eller kakaoglasur.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at piske MEGET mellem hvert æg. Det er det, som giver en lækker luftig banankage, frem for en tung lidt kedelig kage. Vend de øvrige ingredienser i med let hånd efter æggene, så du ikke pisker den gode luft ud af massen igen.

Mærk efter om kagen er færdigbagt, ved at stikke en kødnål eller strikkepind midt i kagen, når du tager den ud af ovnen. Hvis der sidder dej på nålen/pinden, så skal banankagen have et par minutter mere i ovnen.