Indlæg

De bedste havregrynskugler med kokos. Se opskriften her!

Havregrynskugler med kokos

For mig kan det ikke rigtigt blive jul uden hjemmelavet havregrynskugler med kokos.
Jeg har prøvet en del forskellige havregrynskugle-opskrifter i årenes løb. Men jeg er faldet mest for denne opskrift, som min yngste søn Mikkel kom hjem med fra sin skole.

Konfektkage med hasselnødder og karamel

Opskriften på denne lækre konfektkage med hasselnødder og karamel har jeg fået af Eva.

Kagen bliver kun endnu mere fantastisk af at stå i køleskabet et par dage.

Tak til Eva for en lækker kage. 🙂

Konfektbund

200 Gr. Smør
50 Gr. Kakao
440 Gr. Mørk muscovadosukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Stk. Æg
225 Gr. Hvedemel

Karamelfyld

180 Gr. Smør
110 Gr. Sukker
2 Spsk. Lys sirup
180 Ml. Sød kondenseret mælk
175 Gr. Ristede hasselnødder

Chokoladeovertræk

200 Gr. Mørk chokolade
1 Spsk. Olie

Sådan gør du

Konfektbund

Kom smør og kakao i en kasserolle og og smelt det sammen over svag varme. Tilsæt muscavadosukker og rør over varmen til det er smeltet. tag gryden af varmen og tilsæt Vanilliesukker, æg og sigtet hvedemel, og rør til en ensartet masse.

Dejen fordeles i en lille form ca. 20×30 cm. beklædt med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 1600 C i 20 minutter. Bunden skal virke tung og lidt klæg.

Karamelfyld 

Mens kagen bager laves karamelfyld.

Start med at riste de hele hasselnødder let på en tør pande, og stil til side.

Kom kondenseret mælk, sukker, smør og sirup i en kasserolle. Tænd for svag varme og rør sammen, til smørret er smeltet. Skru lidt op for varmen og kog forsigtigt igennem under omrøring i 10 minutter, til karamellen har fået lidt farve. Tag kasserollen af varmen og tilsæt de ristede hasselnødder.

Fordel karamelfyldet over bunden, når bunden har afkølet 5 minutter.

Stil kagen i køleskabet i 30 minutter.

Chokoladeovertræk

Smelt chokoladen, tilsæt olien og rør godt sammen.

Overtræk kagen, når den har kølet af i køleskabet.

Stil kagen tilbage i køleskabet.

Tips og tricks

Kagen skal opbevares i køleskabet og serveres i små konfektstykker.

Kondenseret mælk, fås i dåser og findes på hylden med andre bageartikler i velassorteret supermarkeder.

Lad være at dække kagen over i starten, når du stiller den i køleskabet. Der vil dannes kondens , når kagen stadig er lun, som så vil dryppe ned på kagen.

Kagen skal helst have lov at stå et døgn, inden den spises.

Chokoladekage med hasselnødder og M&M`s

Min ynglingssnolder er absolut M&M`s. Læs mere

Jule chokoladeknas

Opskriften på disse jule chokoladeknas er en af de nyere opskrifter på julesmåkager, som er blevet en familiefavorit hos os.
De er dejligt sprøde, og da vi elsker chokolade hjemme hos os, er de et klart hit. Og så er de dejligt nemme at bage, hvilket kun gør det hele bedre, især op til jul.

Red velvet kage - bageopskrift

Red velvet kage

Denne Red Velvet kage blev jeg nødt til at prøve efter at have set nogle amerikanske bageprogrammer. Der var de godt nok i cupcake form, men de blev til gengæld bagt i hver eneste program. Jeg har valgt at lave den i lagkage form, og det er bestemt en dejlig kage, især hvis man er vild med den luftige frosting. Min Red Velvet kage blev ikke så rød, som jeg gerne ville, men det skyldes nok at at jeg brugte rød frugtfarve og ikke rød pasta. Det vil jeg prøve næste gang.

Red velvet kage

120 Gr. Blødt smør
300 Gr. Sukker
2 hele Æg
20 Gr. Kakao
300 Gr. Hvedemel
2 spsk. Rød frugtfarve
2 Tsk. Vanillie essens/aroma
2½ Dl. Kærnemælk
1 Tsk. Natron
3 Tsk. Hvidvinseddike

 

 

 

 

 

 

 

 

Frosting

100 Gr. Blødt Smør
500 Gr. Flormelis
200 Gr. flødeost natural

 

 

 

 

Sådan gør du

Red velvet Kage

Pisk blødt smør og sukker godt sammen til den får en luftig og cremet konsistens. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt efter hvert æg. Bland kakao, hvedemel . I en anden skål blandes kærnemælk, vanilliessens og rød frugtfarve. Sigt nu melblandingen i æggemassen, skiftevis med kærnemælksblandingen og vend forsigtigt mellem hver tilsætning. bland natron med hvidvinseddike og lad det bruse af, og vend i dejen tilsidst.

Hæld dejen i en velsmurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35 – 40 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikke pind om kagen er færdig, ellers giv den 5 minutter mere.

 

Frosting

Når kagen er helt afkølet laves frosting ved at blande let blødt smør og flormelis til det ligner revet parmesanost. Tilsæt flødeost natural og pisk kraftigt og længe til det får en let og cremet konsistens.

Del kagen i tre lag med en skarp kniv og fordel  knap 1/3 af frostingen mellem hvert lag og afslut med at smørre det sidste af frostingen over hele kagen.

 

Tips og tricks

Kagen har mange anvendelser. Den kan pyntes med flag og bruges til fodbold eller håndboldlandskampen. Eller bages i en hjerteform og pyntes med sukkerhjerter til valentinsdag. Man kan også tilsætte hakkede jordbær til frostingen og servere på en dejlig sommerdag i haven.

Kagen skal opbevares på køl efter den er blevet overtrukket med frosting.

Marsbar kage

Marskage

Muffins med nougatglasur

Jeg ved godt, at det er så moderne med cupcakes, men jeg kalder dem nu stadig muffins. Disse muffins er rigtigt skønne, og så søde at de sagtens ville kunne bruges som en dessert med en klat vanillieis til. Min yngste søn sagde, da han smagte dem “mor, nu er det ikke længere muffins med chokolade, som er min ynglings, det er dem her :-)”

Muffins

50 Gr. Blød smør
150 Gr. Sukker
125 Gr. Blød nougat
2 Hele Æg
1 1/4 Dl. Mælk
125 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

Nougatglasur

200 Gr. Flormelis
1 Spsk. Kakao
75 Gr. Blød nougat
50 Gr. Blød smør
2 – 3 Spsk. Mælk

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Muffins 

Pisk smør, sukker og nougat, til det er en let cremet masse.Pisk æggene i et af gangen, husk at piske godt efter hvert æg. Vend mælken i. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i massen og vend dejen forsigtigt sammen. Fordel dejen i 12 store muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn, ved 2000 C i 20 minutter på midterste ovn rille. Sæt forsigtigt kagerne på en rist til afkøling.

 

Nougatglasur 

Bland Kakao og flormelis og smuldr smør og nougat i. Gøres nemmest med en ske. pisk derefter med elpisker  eller piskeriset på røremaskinen. Start på lav hastighed og hæld mælken i lidt efter lidt, mens du stadig pisker. Sæt hastigheden op, og pisk i mindst 5 minutter til glasuren har et cremet udseende. Du kan tilsætte lidt mere mælk hvis du synes glasuren er for fast. Men glasuren skal ikke være cremet blød i konsistensen.

Kom glasuren på når muffins er helt kolde.

 

Tips og tricks

Husk at der er mælk i glasuren så, kagerne skal spises med det samme når det er kommet på, eller opbevares i køleskabet.

Dejen bliver meget flydende når det kommer i ovnen, så det er en god ide`at bruge to papirforme oven i hinanden, hvis man ikke har en muffinsform af silikone eller aluminium, man kan sætte papir formen i.

Glasuren er meget sød, så prøv dig lidt frem med hvor meget du vil komme på. Den er nemmest at smøre på med en kniv.

Jeg lavede glasuren og stillede den køleskabet i en skål, til jeg skulle bruge den. Det gjorde den lidt sværere at smører på, men det hjalp lige at varme kniven jeg smurte med.


Kirsebærkage med chokolade

Opskriften på denne lækre kage med kirsebær minder mest af alt om en chokoladekage. Men så sætter man tænderne i de dejlige kirsebær, og det gør pludselig kagen til sin helt egen.

Man kan bruge både friske eller syltede kirsebær til denne opskrift.

Kirsebærkage med chokolade

400 Gr. Friske kirsebær
100 Gr. Hakket chokolade
250 Gr. Blødt smør
500 Gr. Sukker
4 Hele  Æg
450 Gr. Hvedemel
50 Gr. Kakako
4 Tsk. Bagepulver
4 Tsk. Vanilliesukker
1½ Dl. Yoghurt m/ kirsebær
2½ Dl. Mælk
2 Spsk. Kartoffelmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle de friske kirsebær, og rens dem for sten og stilke. Hak chokoladen groft.

Pisk smør og sukker grundigt sammen , til det er hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, vanilliesukker og kakao. Sigt  og vend det med en palet i æggemassen skiftevis med yoghurt og mælk. Bland kirsebærrene med kartoffelmel og tilsæt dem forsigtigt med hakket chokolade til dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 20 x 35 Cm, beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca. 1 time på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig. Stik kødnålen midt i kagen, hvis der sidder dej på nålen, når du trækker den op, skal kagen have lidt længere tid i ovnen. Når kagen kommer ud af ovnen, løftes den forsigtigt op af bradepanden ved hjælp af bagepapiret, og afkøler på en rist.

Drys sigtet flormelis over kagen når den er kold.

 

Tips og tricks

Hvis du bruger syltede kirsebær, skal du kun bruge 375 Gr. Husk at dræne kirsebærrene for vand inden du tilsætter dem i kagen.

Man kan bruge kagen som dessert og servere den sammen med is.

Husk at piske meget efter hvert æg. Det er det, der gør kagen lækker og luftig.

Chokoladekage med chokoladecreme

Den her opskrift på chokoladekage med chokoladecreme er kagen, som er vist på mit forsidebanner. Chokoladekagen er en lidt tung kage, så den rækker til mange mennesker. Den er skøn til en god kop kaffe.

Chokoladekage

2 Dl. Sukker
70 Gr. Blød smør
1 Æggeblomme
½ Dl. Lys sirup
4 Dl. Hvedemel
1 3/4 Dl Kakao
1½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
3 Dl. Mælk
3 Æggehvider

 

 

 

 

 

 

 

 

Chokoladecreme

2½ Dl. Kvark
½ Dl. Cremefraiche
100 Gr. Mørk chokolade
1 Dl. Kakao
1 Spsk. Vanilliesukker

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Chokoladekage

Pisk sukker og smør godt, til det er hvidt og luftigt. Pisk æggeblommen og sirup i, til massen er ensartet. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt, og sigt og bland det i æggemassen, skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne faste og stive og vend dem forsigtigt i dejen med en palet.

Hæld dejen i en velsmurt og melet springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 50- 60 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdigbagt.

Når kagen er kold flækkes den til to bunde.

 

Chokoladecreme

Bland kvark, cremefraiche , kakao og vanilliesukker sammen. Smelt chokoladen og rør det straks i den øvrige masse til en ensartet creme.

Læg den ene chokolade bund på et egnet fad og fordel ca. 1/3 del af chokoladecremen på. Læg den anden chokolade bund oven på og fordel den resterende creme så den dækker hele kagen.

 

Tips og tricks

Chokoladekagen med chokoladecreme bør stå i køleskabet 3 – 4 timer inden den spises, så cremen er blevet ordentlig kold igen.

Man kan smage cremen til med lidt sukker hvis man synes den er for bitter.

Jeg har pyntet kagen med hakket hasselnødder langs kanten, men jeg tænker at man sagten kan pynte med f.eks. Friske jordbær eller flødeskum hvis man kan lide det.

Husk at hvis man vil have æggehvider ordentlig faste, må de ikke være “forurenet” med med lidt æggeblomme eller vand fra skålen, de skal være helt rene.

Man kan mærke om en kage er færdigbagt ved at stikke en kødnål i midt i kagen. Hvis der sidder dej rester på når du tager den op, er kagen ikke færdigbagt. I min ovn er denne kage færdigbagt efter 50 minutter, men da ovne kan varme forskelligt, skal den muligvis have lidt mere eller mindre i din ovn.

Brownies med chokoladepeanuts

Denne opskrift på brownies giver en kage, som ikke er som ikke er så luftig som chokolade, men heller ikke så tung og klistret som rigtigt amerikanske brownies kan være. Jeg har puttet m&m peanuts i denne kage, men hvis man synes det appellerer for meget til børnene, kan man putte hakket valnødder i istedet.

Brownies med chokoladepeanuts

2½ Dl. Flydende margarine
100 Gr. Mørk chokolade
4 Hele Æg
250 Gr. Sukker
150 Gr. Hvedemel
3 Spsk. Kakao
150 Gr. Chokoladepeanuts

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at hælde flydende margarine og chokolade, brækket i mindre stykker, i en gryde. Varm op ved svag varme og rør til chokoladen er smeltet. Lad massen køle lidt. Pisk imens sukker og æg sammen, til en det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og kakao sammen og vend det i æggemassen med en palet. Vend til sidst chokolademassen i. Hæld dejen i en form ca. 22x 30 cm. beklædt med bagepapir. Fordel chokoladepeanutsene over kagen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 40 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Chokoladepeanutsene vil falde ned i kagen når den bliver bagt. Derfor skal du ikke blande dem i selve dejen, men fordele dem over kagen inden den kommer i ovnen.

Chokoladepeanutsene vil, af en eller anden uforklarlig grund blive blå, når de bliver bagt, uanset hvad farve de havde inden.