Ananas kage

Ananaskage med chokolade

Denne opskrift er en, jeg har klippet ud af et blad, og er en af de opskrifter, hvor jeg har måttet tage ved lære af min egne ord, “en opskrift skal følges, hvis du vil have et vellykket resultat”.

Opskriften anbefaler at man bruger  en springform, men hele tre gange tænkte jeg, “Naah, jeg kan godt lave den i en lille bradepandeform”, med det resultat, at jeg fik en tør og kedelig kage ud af ovnen.

Nu laver jeg den som anbefalet i en springform, og får en dejlig sød og frisk kage.

Kage

250 Gr. Smør
250 Gr. Sukker
4 Hele Æg
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Tsk. Bagepulver
350 Gr. Hvedemel
140 Gr.
(1 lille ds.)
Ananas tern
1½ Dl.
(fra ds.)
Ananas saft
1oo Gr. Mørk chokolade

Sådan gør du

Pisk smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Hak chokoladen groft. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker og vend det i æggemassen, med en palet, skiftevis med chokolade, ananastern og ananassaft. Dejen hældes i en velsmurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1900C. I ca. 45  Minutter på nederste rille. Mærk efter med en kødnål om kagen er nok, den bliver en del brun på toppen, men bliv ikke forskrækket.

Når kagen er helt kold pyntes den med hvid glasur og revet chokolade.

Tips og tricks

Til denne opskrift bruger jeg altid rigtigt smør. Det giver bare det bedste resultat efter min smag. Det gælder i øvrigt også i denne opskrift “pisk grundigt og kraftigt imellem hvert æg – mere en du tror”, og vend derefter de sidste ingredienser i med en palet, så du ikke pisker luften ud af dejen igen.

Når jeg bager kager i springform, sætter jeg altid bagepapir fast i bunden, og smører siden grundigt. Så synes jeg, at kagen lettere slipper formen, når den er bagt.

Hvis der ikke er nok ananassaft, har jeg brugt appelsinjuice til at spæde op med. Det kan ikke anbefales at bruge vand.

4 replies
    • Lotte siger:

      Hej Hanne,
      Tak for din forespørgsel.
      Smørret skal ikke smeltes. Du kan bare lige lade det stå på bordet i ca. 10 minutter, inden du skal bruge det.
      Med bage hilsen
      Lotte

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *