For mig kan det ikke rigtigt blive jul uden hjemmelavet havregrynskugler med kokos.
Jeg har prøvet en del forskellige havregrynskugle-opskrifter i årenes løb. Men jeg er faldet mest for denne opskrift, som min yngste søn Mikkel kom hjem med fra sin skole.
Mikkel har erklæret, at det er verdens bedste havregrynskugler.
Og de er faktisk også så gode, at jeg selvom jeg var blevet enig med mig selv om ikke at lægge havregrynskugler på siden, da det jo egentlig ikke er bagværk, så vil jeg alligevel gerne dele opskriften på “Verdens bedste havregrynskugler” med jer. 🙂
Velbekomme!
Havregrynskugler
250 Gr. | Smør |
200 Gr. | Havregryn |
100 Gr. | Kokosmel |
220 Gr. | Flormelis |
60 Gr. | Kakao |
4 Tsk | Vanilliesukker |
Sådan laver du havregrynskugler med kokos
Tag smørret ud af kølskabet, 10 minutter før du går igang. Så at det blive lidt blødt, inden du skal bruge det.
Skær smørret i mindre stykker, og bland det i en skål med havregryn, kokosmel, flormelis, kakao og vanilliesukker.
Bland til det er blandet godt sammen i en fast masse. Rul massen til små kugler og vend dem i kokosmel. Lad havregrynskuglerne stå 10 – 15 minutter, så er de klar til at spise eller lægge i en kagedåse.
Tips og tricks til de bedste havregrynskugler med kokos
Havregrynskuglerne bør opbevares let køligt.