Chokoladekage med et tvist af kanel

Chokoladekage med kanelglasur

Denne chokoladekage fandt jeg endeligt efter mange forsøg med forskellige opskrifter, der efter min smag gav et både tørt og kedeligt resultat.

Jeg var til sidst så desperat, at jeg begyndte at lave de færdigfabrikerede pulverchokoladekager, som jo både er for dyre og som nu også viser sig måske at være direkte sundhedsskadelige. Nu laver jeg aldrig andre chokoladekager, hvad enten det er til de voksne, hvor jeg laver den med den glasur med et tvist af kanel, som er med her i opskriften; eller det er til børnene, hvor den bliver serveret med et tyk lag almindeligt hvid glasur.

Kagebund

6 Spsk. Kakao
250 Gr. Hvedemel
300 Gr. Sukker
1 Tsk. Natron
1 Tsk Bagepulver
1 Knsp. Salt
2 Hele Æg
150 Gr. Smeltet  Smør
2½ Dl. Vand

 

 

 

 

 

 

 

 

Glasur med et tvist af kanel

3 Spsk. Kakao
200 Gr. Flormelis
2 Spsk. Blødt Smør
2 Tsk. Stødt kanel
½ Dl. Fingervarm  Mælk

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund.

Bland kakao, hvedemel sukker, natron, bagepulver og salt, og hæld det igennem en sigte ned i en skål. Tilsæt æg , vand og smeltet smør, og pisk grundigt med elpisker eller i en røremaskine.

Hæld dejen i en firkantet form, ca. 23×33 cm., og bag bunden ca. 35 min, i en forvarmet ovn ved 170 oC på nederste rille.

Glasur.

Alle ingredienser blandes til en tyk glasur som smøres på den kolde kagebund.

 

Tips og tricks

Hold øje med bunden, når den er i ovnen. For det første varmer alle ovne sjældent ens; For det andet kan størrelsen på formen også spille ind på bagetiden. Er formen lidt større kan man forvente, at kagen skal bage lidt mindre tid. Er formen omvendt lidt mindre, kan man forvente at kagen skal bage lidt længere. Desuden skal man tænke på, at porcelænsforme tit kræver lidt længere tid end forme af teflon og lignene.

Jeg plejer at sætte uret til 5 minutter mindre end opskriften siger, og prøver mig frem ved at stikke en kødnål i midten af kagen, og ser om der hænger flydende dej ved. Denne kage skal helst være lidt klæg i midten. Så er den rigtigt god.

Kagen bliver faktisk kun bedre af at stå til næste dag, så smagen rigtigt kan sætte sig. Men det er ikke sikkert, at man kan holde fingrene fra kagen så længe. 🙂

 

11 replies
  • Lotte siger:

   Hej Rosa.
   Lige hvor mange der er til, er svært at svare på. Det kommer jo an på om der bliver serveret andet osv. Men alt efter størrelsen på din bageform, kan der blive omkring 24 – 30 stykker. De skal ikke være for store efter min mening.
   Jeg håber det var et svar du kunne bruge til noget, og ellers god bagefornøjelse.
   Venlig bagehilsen Lotte

   Svar
  • Lotte siger:

   Hej Lærke.
   Hvis du med SKAL mener, om det er nødvendigt ?, så er svaret nej, det er ikke nødvendigt. Glasuren er også god uden kanel. Men jeg mener, at det gør kagen lidt mere spændende, at den lige får det der Twist af kanel.:-)

   Med venlig bagehilsen
   Lotte

   Svar
 1. jane siger:

  Hej
  Kan man satse på at der er nok til en hel bradepande hvis man laver dobbelt portion?
  prøvede at lave den i almindelig springform (lige hvad jeg havde) og den blev helt fantastisk, har længe ledt efter en opskrift der giver en så dejlig kage !

  Svar
  • Lotte siger:

   Hej Jane.
   Jeg har ikke prøvet at lave dobbeltportion. Tænker at bunden måske vil blive lidt ” flad” og at du i så fald skal tage lidt af bagetiden i ovnen.

   Venlig bagehilsen
   Lotte

   Svar
 2. Marianne Kjemtrup siger:

  Hej Lotte.
  Fantastisk chokoladekage. Enkel og nem at lave samt en rigtig børnevenlig kage.
  Mit barnebarn er en stor fan 🙂
  Mange tak for at du deler så rundhåndet ud til alle os andre af din viden, erfaring og oplevelser.

  Fra endnu en stor fan og med venlig hilsen 🙂
  Marianne

  Svar
 3. Melisa Gasi siger:

  Hej Lotte jeg har prøvet at lave kagen og jeg tror det er den bedste jeg nogensinde har smagt?derfor vil jeg altid bruge Lotte bager siden????????

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *