Sådan laver du en lækker snickerskage
Lys bund
Pisk sukker og blødt smør hvidt og skummende. Heri blander du æg, et af gangen. Der skal piskes meget grundigt mellem hver æg. Bland mel og bagepulver og vend det med en palet i æggemassen til en ensartet dej. Hæld dejen op i en smurt form, ca. 25×35 cm. og fordel peanuts hen over. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200o C i 15 – 25 minutter på midterste rille i ovnen. Stik en kødnål i midten af kagen, hvis der følger dej med på nålen, skal kagen have lidt længere.
Karamel
Mens bunden bager, laver du karamellen ved at blande alle ingredienserne over jævn varme i en gryde, og lader det koge i 8 min, mens du rører. Karamellen er meget tynd, når den er helt varm.
Lad bund og karamel køle lidt, inden du hælder karamellen over den lyse bund.
Når kagen er helt afkølet, overtrækker du den med 200 gr. smeltet chokolade, og lader det størkne.
Så er Snickerskagen klar til at spise.
Tips og tricks til den gode snickerskage
Min gamle hjemkundskabslærer sagde altid “Man skal røre hvert æg meget mere end man tror – mindst 5 minutter”.
Vi grinede altid lidt af det, for det lød godt nok af meget. Men jeg må give hende ret. Jo mere man rører imellem hvert æg, jo luftigere og mere lækker en dej får man.
Tricket er, at man ikke pisker de sidste ingredienser i efter æggene, men vender dem i, så man ikke pisker al den gode luft ud af dejen igen.
Man kan sagtens bruge Kims peanuts til denne Snickerskage.
Snickerskagen bliver ikke ringere af at stå til næste dag.