Kirsebærkage med mandeltop
Denne skønne opskrift på kirsebærkage med mandeltop, fandt min mor til mig, efter jeg i lang tid har søgt og prøvet rigtigt mange kager med friske kirsebær, uden det store held.
Kagen kan spises lun, med is eller flødeskum til.
Men den er også rigtigt dejlig når den er kølet helt af, til en kop kaffe.
Bund med kirsebær
125 Gr. | Blødt smør |
150 Gr. | Sukker |
1 Tsk. | Vanilliesukker |
2 Stk. | Æg |
1 Tsk. | Bagepulver |
175 Gr. | Hvedemel |
1/4 Tsk. | Salt |
1 Dl. | Mælk |
300 Gr. | Udstenede kirsebær |
2 Spsk. | Sukker |
2 Spsk. | Maizena |
Mandeltop
4 Spsk. | Hvedemel |
2 Spsk. | Sukker |
2 Spsk. | Brun farin |
30 Gr. | koldt smør |
75 Gr. | Mandler |
Sådan gør du
Bund med kirsebær
Start med udstene kirsebærrene, og stil til side til du skal bruge dem. Pisk blødt smør og sukker cremet og luftigt. Tilsæt vanilliesukker og æg og pisk grundigt videre. Bland Bagepulver, hvedemel og salt, og sigt det i dejen skiftevis med mælken, til en ensartet dej.
Fyld dejen i en smurt springform.
Tag de udstenede kirsebær og vend dem med de 2 spsk. sukker og maizenaen. Hæld kirsebærrene i midten af kagen.
Mandeltop
Smut og hak mandlerne, ikke for fint.
Bland hvedemel, sukker, og brun farin. Hak det kolde smør i, til det bliver en klumpet løs masse. Tilsæt de hakkede mandler og fordel massen over bærrene i kagen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 50 – 60 minutter på midterste ovnrille.
Tips og tricks
Der går ca. 500 gr. kirsebær med sten til 300 gr. udstenede.
Selvom kagen kan spises lun, så pas på ikke at få taget den for hurtigt ud af formen, så går den i stykker.