Indlæg

Konfektkage med hasselnødder og karamel

Opskriften på denne lækre konfektkage med hasselnødder og karamel har jeg fået af Eva.

Kagen bliver kun endnu mere fantastisk af at stå i køleskabet et par dage.

Tak til Eva for en lækker kage. 🙂

Konfektbund

200 Gr. Smør
50 Gr. Kakao
440 Gr. Mørk muscovadosukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Stk. Æg
225 Gr. Hvedemel

Karamelfyld

180 Gr. Smør
110 Gr. Sukker
2 Spsk. Lys sirup
180 Ml. Sød kondenseret mælk
175 Gr. Ristede hasselnødder

Chokoladeovertræk

200 Gr. Mørk chokolade
1 Spsk. Olie

Sådan gør du

Konfektbund

Kom smør og kakao i en kasserolle og og smelt det sammen over svag varme. Tilsæt muscavadosukker og rør over varmen til det er smeltet. tag gryden af varmen og tilsæt Vanilliesukker, æg og sigtet hvedemel, og rør til en ensartet masse.

Dejen fordeles i en lille form ca. 20×30 cm. beklædt med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 1600 C i 20 minutter. Bunden skal virke tung og lidt klæg.

Karamelfyld 

Mens kagen bager laves karamelfyld.

Start med at riste de hele hasselnødder let på en tør pande, og stil til side.

Kom kondenseret mælk, sukker, smør og sirup i en kasserolle. Tænd for svag varme og rør sammen, til smørret er smeltet. Skru lidt op for varmen og kog forsigtigt igennem under omrøring i 10 minutter, til karamellen har fået lidt farve. Tag kasserollen af varmen og tilsæt de ristede hasselnødder.

Fordel karamelfyldet over bunden, når bunden har afkølet 5 minutter.

Stil kagen i køleskabet i 30 minutter.

Chokoladeovertræk

Smelt chokoladen, tilsæt olien og rør godt sammen.

Overtræk kagen, når den har kølet af i køleskabet.

Stil kagen tilbage i køleskabet.

Tips og tricks

Kagen skal opbevares i køleskabet og serveres i små konfektstykker.

Kondenseret mælk, fås i dåser og findes på hylden med andre bageartikler i velassorteret supermarkeder.

Lad være at dække kagen over i starten, når du stiller den i køleskabet. Der vil dannes kondens , når kagen stadig er lun, som så vil dryppe ned på kagen.

Kagen skal helst have lov at stå et døgn, inden den spises.

Brunkager - Julekager

Brunkager

Det kan jo ikke blive rigtig jul uden dejlige sprøde brunkager.
Denne brunkageopskrift er let at gå til, og det kan derfor næsten ikke betale sig at købe de færdiglavede.
Bag selv dine brunkager og nyd den dejlige duft og smagen af disse sprøde småkager.

Speltboller - bageopskrift

Speltboller

Disse speltboller har, på grund af spelt melet, en vis tyngde, og så kan de godt stå på bordet natten over uden at blive tørre. De kan bruges til morgenmad, i madpakken eller som mættende mellemmåltid.

Speltboller

4 Dl. Lunken vand
50 Gr. Gær
2spsk. Sirup
4 spsk. Flydende margarine
2 tsk. Groft salt
250 Gr. hytteost 1,5 %
300 Gr. Sigtet speltmel
475 Gr. Hvedemel
2 Dl. græskarkerner

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smuldr og rør gæren ud i vandet. Tilsæt sirup, flydende margarine, salt, hytteost, speltmel og hvedemel og rør eller ælt dejen godt sammen, i 5 – 10 minutter. Lad dejen hæve en ½ time på et lunt sted.

Når dejen er færdighævet tages den ud på et godt meldrysset bord og æltes til den er til at arbejde med, tilsæt evt. mere hvedemel. Del dejen i to og form til pølser som deles i 8 stykker, der formes til boller. Stil bollerne på  bageplader beklædt med bagepapir, med lidt plads til at hæve, og drys og tryk græskarkerner let på toppen af bollerne.

Lad speltbollerne efterhæve en ½ time inden de bages i en forvarmet ovn ved 2000 C i 12 – 15 minutter på midterste ovnrille. Afkøles på en rist.

 

Tips og tricks

Dejen er nemmest at røre i røremaskine.

Jeg har brugt lys sirup, men man kan også bruge mørk sirup.

Speltbollerne kan dyppes i græskarkernerne istedet for at man drysser dem over

Marsbar kage

Marskage