Lakridskage

Denne kage med lakrids, er intet mindre end fantastisk.

Selv mine drenge, som normalt ikke bryder sig om lakrids, kan lide den.

Konsistensen minder om brownies, og det er med denne kage, som det er med kager med chokolade.

Jo længere den får lov at stå, jo mere sætter smagen sig i kagen.

God fornøjelse og velbekomme! 🙂

Disse ingredienser skal du bruge i lakridskagen

225 Gr. Smør
450 Gr. Brun farin
3 Hele Æg
3 Spsk. Lakridspulver
270 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver

Sådan laver du en lækker lakridskage

Start med at smelte smør og brun farin i en gryde over svag varme. Lad smørret smelte halvt, og tag gryden af varmen, og lad resten af smørret smelte ved varmen fra resten af massen. Smørmassen må ikke være varmere, end du kan have fingeren i den, inden du blander den med resten af ingredienserne. Pisk smørmassen godt med æggene. Tilsæt lakridspulveret og pisk igen. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej med en palette.

Hæld dejen i en lille bradepande 25 x 35 cm. beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180o C i 25 minutter, på midterste ovnrille.

Tips og tricks til den perfekte lakridskage

Jeg har købt lakridspulveret på nettet. Bare søg lakridspulver på google, så kommer der en masse forhandlere.

Man kan vist også købe lakridspulver i Matas.

Jeg tænker, at man kan lægge et lag hvid glasur på kagen, hvis man vil have den lidt sødere. Men jeg synes, at det vil være synd.

57 replies
  1. Carsten Buhr Langelykke siger:

    Prøv den med lakridsglasur eller nøjes med drys lidt flormelis på…. En fremragende kage.

    Svar
  2. Minna siger:

    Hvor lang tid før kan man lave kagen uden den bliver kedelig? Hvis man skal bruge den søndag:)? Og hvordan er det bedst at opbevare den?

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej minna.
      Du kan sagtens bage den allerede fredag eftermiddag, hvis du skal bruge den søndag. Du skal bare opbevare den lufttæt når den er blevet helt kold, dvs.med folie over, i en pose eller hvis den form du bager den i er sådan en dem med låg på, så er det også fint. Smagen af lakrids når også at sætte sig lidt mere i kagen, hvis den ikke er helt nybagt.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
    • Lotte siger:

      Hej Christa.
      Jeg har ikke selv prøvet at fryse den, men kan ikke se, der skulle være noget i vejen for at den ikke skulle kunne gå i fryseren, hvis du pakker den godt ind.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  3. Anne Høier siger:

    Hej
    de fleste skære/form-kager kan man med held (fint) rive et æble i dejen på, det gør at den bliver mere svampet, og holder “frisk” længere. Obs på hvis æblet er meget sødt og/eller saftigt, skal det kompenseres lidt 🙂

    Svar
  4. Krista siger:

    Uhm. Lækker kage. Vi fyldte kagecreme mellem to stykker og pyntede de fine sammlagte kager med glasur og sukkerpynt 🙂

    Svar
  5. Mette siger:

    Nam nam! Har lige bagt en lille potion for at smage og nøj, den er god:p

    Jeg lavede en lime-glasur til, med flormelis og limesaft. Kan varmt anbefales; det syrlige strejf er super til den sød-stærke kage.

    Svar
  6. majken siger:

    hej
    til information kan man købe lakridspulver i tiger butikkerne, det er både nemt og billigt
    hilsen majken
    ps. kagen skal prøves i eftermiddag

    Svar
  7. Jeanett siger:

    Jeg vil bare sige tusiiiiind tak for at ha delt denne opskrift med omverden! 😀 Jeg er blevet dybt afhængig! 😛

    Har snart bagt den til alle jeg kender.. hahaha 😀

    Svar
  8. Dorthe siger:

    Tak for opskrift 🙂 Jeg skal medbringe dessert til en sammenkomst og vil servere denne med hj. lavet rabarberis. Isen er god, kagen er god, og de to ting sammen kan kun blive rigtigt godt :p

    Svar
  9. Philip W siger:

    Jeg har bagt kagen, og den smager fantastisk. Desværre er min ikke blevet så svampet, som jeg håbede på, hvilket gør den lidt tør. Skal jeg putte mindre bagepulver i næster gang, eller bage den kortere tid?

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Phillip.
      Tak for din henvendelse. Jeg tænker ikke det vil gære en forskel at putte mindre bagepulver i, nok mere at bage den 2-5 minutter mindre, eller putte den i en lidt mindre form.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  10. Mette siger:

    Den kage ser meget spændende ud!
    Skal det være lakridsrodspulver (lidt mildt) eller den lidt kraftigere rålakridspulver?

    Mvh Mette

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Mette.

      Jeg bruger rålakridspulver, men jeg tænker man kan prøve sig lidt frem, til det man bedst kan lide.
      Der findes mange forskellige slags lakridspulver på markedet.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  11. Githa siger:

    Har længe glæder mig til at bage den, men sikke en skuffelse.
    Konsistensen er ikke i nærheden af “brownie”, den er faktisk tør og kedelig. Smagen af lakrids er det eneste positive ved den kage. Beklager, men det var godt nok en skuffelse.

    Svar
  12. line siger:

    Hej.

    Allerførst vil jeg lige sige tak til Lotte for nogle fantastiske opskrifter, der er en masse på denne side der bare MÅ afprøves. Så har jeg også lige et lille spørgsmål, er der nogen der har prøvet at bruge farve i lakridskagen? Og i så fald, hvilken slags brugte i.

    Mvh. Line

    Svar
  13. Vibeke siger:

    Hej Lotte,

    Vil blot fortælle at kagen var en kæmpe succes i min søns børnehave til deres sommerfest 🙂 – selv min søn, der ellers ikke spiser lakrids var vild med den 😉

    Og så hørte jeg af bagveje, at en far til en af børnene (gift med en køkkenassistent), syntes at den var meget bedre end hans kones – hihi, det er da noget af et kompliment 😉

    Tak for den skønne opskrift 🙂

    Svar
  14. Gry Rasmussen siger:

    Super nem og lækker kage. Jeg erstatter den ene spsk rålakridsulver med lakridsrodspulver . Urtekrams er fint og kan som regel købes i netto. Har skåret kagen i små tern og pyntet med italiensk merengs tilsat hindbær aroma fra Dr. Oetger. Så blev den lidt mere “fin” 🙂

    Svar
  15. Mette siger:

    Jeg lavede det til lagkagebunde, og lagde den sammen med flødeskum med blendede blåbær i, og hele blåbær som pynt på toppen. Mums.

    Svar
  16. Ditte siger:

    Fuldstændig fantastisk kage. Og da vi elsker lakrids, har jeg eksperimenteret med at erstatte lidt af pulveret med granulat, og det gør den om muligt endnu bedre. Kagen smager bedst dagen efter den er bagt.
    God fornøjelse.

    Svar
  17. Jan Andersen siger:

    Jeg har bagt den for flere gæster og der er desvæer ikke et stykke til at nyde mens vi ryder op bagefter. Virklig en faroit kage at anbefale.

    Svar
  18. jeanette siger:

    Bagte dem torsdag Og de var friske og dejlige om torsdagen. Serverede dem med limeicing og ifølge de engelske mødre var det godt 😉

    Svar
  19. Helle Wilhelmsen siger:

    Har bagt den mange gange, med lige stor succes, hver gang.

    Kagen er superlækker alene og overrasker altid, fordi den ikke rigtig i sig selv ser ud af noget…

    Elsker den “brownie-agtige” konsistens..

    Har serveret små trekantede stykker til pannacotta med lakrids og dertil friske hindbær. Den lækre dybe sødme fra kagen, suppleret med det lette flødeagtige fra pannacottaen og dertil de “sure” hindbær….MUMS…

    Skal i 3 nattevagter, mon ikke jeg skulle bage den igen…?

    Svar
  20. Clara siger:

    Til dem der klager over at kagen blev tør,
    Det eneste jeg kan sige,er at I har bagt den for længe…men det kan reddes og igen blive den lækreste kage 😉
    lav en lakridssirup, prik fine huller (helt igennem) med en strikkepind over hele kagen.
    Hæld siruppen over og lad trække til næste dag, MUMS.
    Gæsterne bliver skuffede, hvis den ikke er med i kagemenuen.

    Svar
  21. Aase Lassen siger:

    Simpelthen den bedste kage, alle elsker den store som små. jeg har overtrukket den med blød nougat og serveret flødeskum til, super, super lækkert

    Svar
  22. Vibeke siger:

    Har lavet lakridskagen,og den blev lidt tør i kanten, tænkte på om graderne er til varmluft ovn eller til almindelig ovn? 🙂

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Vibeke.
      Graderne er opgivet til varmluft ovn, men da alle ovne, ikke varmer ens, er det muligt at du skal bage din kage et par minutter mindre.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  23. Liselotte siger:

    Det er bare en super lækker kage, jeg har bagt den flere gange.
    Prøv at bage den som muffins. Start med at lægge en chokolade skildpadde i muffins formen og så hæld dejen over.
    De skal være helt kolde inden de spises, så danner skildpadden den lækreste karamel bund 😉

    Svar
  24. Dorte siger:

    Jeg skal i gang med at bage den for tredie gang. Den er vildt lækker og elsket af både børn og voksne 🙂 Jeg skærer den i små firkanter og pynter den med mini-lakridskonfekt, der sættes fast med en dråbe glasur.
    Tak for den skønne opskrift

    Svar
  25. Kamille Damgaard siger:

    SKØN SKØN lakridskage.. En veninde introducerede mig for den for snart to uger side og er allerede blevet lavet 3 gange siden.. Børn som voksne er vilde med kagen.. 🙂

    Svar
  26. Linus siger:

    Halløjsa.

    Jeg har tænkt mig at bage en lakridskage, og er meget vild med brownie konsistensen, så den her virker rigtig god.

    Kan den laves med det mere “slik agtige” lakridspulver? Vi er helt pjattede med lakridspulver herhjemme, men ikke det der “raw lakrids” det bliver for bittert :/

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Linus.
      Du kan bruge lige den lakrids du bedst kan lide. Du skal måske prøve dig lidt frem med mængden, men så er der jo en grund til at bage den rigtigt mange gange 🙂

      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  27. Mona siger:

    Vanvittig lækker kage!!!! Især hvis man tilføjer lakridsfrosting fra din lakridsmuffin opskrift! Tak for en fantastisk smagsoplevelse!

    Svar
  28. Karina siger:

    Hej Lotte. Jeg er virkelig ikke nogen dygtig bager, men jeg synes dine opskrifter et nemme at gå til og denne lakridskage er altså bare ganeguf. Tak fordi du deler den med os 🙂

    Svar
  29. Sanne siger:

    Denne opskrift lyder virkelig god 🙂
    inden jeg afprøver den vil jeg lige høre om der er blevet brugt usaltet eller saltet smør?

    Svar
  30. Bonnie siger:

    Hej Lotte

    En fantatisk kage, men kan klart anbefale at lave den med hindbær mousse ovenpå, den bliver helt utrolig. Både familien og kollegaer plager om at jeg laver den til hver en anledning.
    Her er opskriften på den mousse jeg bruger: 300 g hindbær koges med 125 g sukker, 1 vanilliestang, 1 lime saft + skal koges i 15 min. I en anden gryde varmes 0,5 l fløde der hældes over 100 g hvid chokolade, når massen er blank tilføjes 4 husblas der har lagt i koldt vand i en halv time.
    Sæt det hele på køl til dagen efter. Pisk chokolade massen og derefterr vendes hindbær massen i, og den er klar til brug.

    Svar
  31. Ragnhildur siger:

    Hej Lotte.

    Jeg vil egentlig gerne bage den i ringforme, og gerne to forme, og lægge dem sammen med en lakridsfrosting, lavet af flormelis, flødeost og lakridspulver.
    Kan denne opskrift række til to ringforme á 20 cm, eller skal man lave en dobbelt opskrift?

    Hilsen fra Island, Ragnhildur

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Ragnhildur
      Tak for din hilsen fra Island.

      Du skal nok bruge i hvert fald 1½ portion, for at det rækker. 🙂
      Med dansk bage hilsen ti lIsland
      Lotte

      Svar
  32. Gry siger:

    Hej Lotte.
    Jeg har bagt denne kage idag, men skal først bruge den på søndag. Glæder mig til at den skal smage dejligt kraftigt af lakrids?
    Hvordan opbevarer jeg den bedst – i køleskab, eller?
    Mvh Gry

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Gry.
      Hvis kagen skal bruges den samme dag eller dagen efter kan den sagten stå pakket lufttæt på bordet, men skal den stå i flere dage, står den fint i køleskabet, men stadigt pakket lufttæt.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  33. Pernille Skov Thorsted siger:

    Mega lækker kage 😋
    Tak for opskriften💜
    Jeg blandede flormelis, lidt vand, og 1-2 tsk lakrids pulver.
    Gav den lækreste glasur til.
    Vi pyntede med salte fisk ( lakrids)
    Næste gang vil vi nyde vaniljeis til.
    Mvh Pernille

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *