Citronkage
Denne opskrift minder meget om opskriften på appelsinkage, som jeg også har her på min side. Kagen er dejlig frisk og syrlig.
Citronkage
250 Gr. | Smør |
250 Gr. | Sukker |
2 Hele | Æg |
Saft af 2 | Citroner |
revet skal af 2 | Citroner |
50 Gr. | Mørk chokolade |
250 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Bagepulver |
Sådan gør du
Pisk smør og sukker godt sammen til det er hvidt og skummende. Pisk æggene i hver for sig, og pisk grundigt mellem hvert æg. Riv skallen af citronerne og pres saften godt ud af dem. Hak chokoladen og bland den med hvedemel og bagepulver. Vend nu citronsaft og citronskal, skiftevis i æggemassen med hvedemel, bagepulver og chokolade.
Kom dejen i en velsmurt springform og bag i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45-50 minutter på ovnens nederste rille. Prik en kødnål ned i midten af kagen, hvis der hænger løst dej ved når du tager kødnålen op, skal kagen bage lidt længere.
Pynt kagen med hvid glasur, når den er kold.
Tips og tricks
Kagen er fryseegnet.
Tilsæt citronsaft i glasuren, så bliver kagen lidt mere syrlig.
Husk at piske grundigt efter hvert æg.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!