Citronkage

Denne opskrift minder meget om opskriften på appelsinkage, som jeg også har her på min side. Kagen er dejlig frisk og syrlig.

Citronkage

250 Gr. Smør
250 Gr. Sukker
2 Hele Æg
Saft af 2 Citroner
revet skal af 2 Citroner
50 Gr. Mørk chokolade
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk smør og sukker godt sammen til det er hvidt og skummende. Pisk æggene i hver for sig, og pisk grundigt mellem hvert æg. Riv skallen af citronerne og pres saften godt ud af dem. Hak chokoladen og bland den med hvedemel og bagepulver. Vend nu citronsaft og citronskal, skiftevis i æggemassen med hvedemel, bagepulver og chokolade.

Kom dejen i en velsmurt springform og bag i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 45-50 minutter på ovnens nederste rille. Prik en kødnål ned i midten af kagen, hvis der hænger løst dej ved når du tager kødnålen op, skal kagen bage lidt længere.

Pynt kagen med hvid glasur, når den er kold.

 

Tips og tricks

Kagen er fryseegnet.

Tilsæt citronsaft i glasuren, så bliver kagen lidt mere syrlig.

Husk at piske grundigt efter hvert æg.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *