Appelsinkage
Denne kage er lidt speciel i smagen. Den friske, men let bitre smag af appelsin, er skøn i kombination med chokoladen.
Appelsinkage
250 Gr. | Sukker |
250 Gr. | Blød smør |
2 Hele | Æg |
Revet skal af 2 | Appelsiner |
Saft af 2 | Appelsiner |
50 Gr. | Mørk chokolade |
50 Gr. | Hassel eller valnøddekerner |
250 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Bagepulver |
Sådan gør du
Start med at rive appelsinerne, og presse saften godt ud af dem. Hak herefter nødder og chokolade groft.
Rør sukker og smør hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et af gangen, pisk grundigt og meget efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, hakkede nødder og chokolade, og vend det i æggemassen,skiftevis med appelsinsaft og appelsinskal.
Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca. 50 minutter på nederste rille.
Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig, der må ikke sidde dej på, så skal kagen have lidt længere.
Når kagen er kold, pyntes den med hvid glasur og lidt reven chokolade.
Tips og tricks
Appelsinkagen kan fryses uden glasur.
Det er vigtigt at piske meget og længe efter hvert æg, det gør kagen dejlig luftig.
Man kan blande appelsinsaft og lidt revet appelsinskal i glasuren efter smag.
Jeg kom ved en fejl til at købe blod-grape istedet for appelsiner, men tænkte hvorfor ikke prøve ? Det gav en rigtigt dejligt kage, med en smule mere frisk smag. Blod-grapen var meget saftig, så jeg brugte kun saft af 1½ frugt, Ca. 1½ dl. saft, og revet skal af en frugt.
Appelsinkagen bagte jeg i går, den er bare så lækker. Det er mange af de opskrifter jeg har kigget igennem også – det er inspirerende. Jeg elsker at bage og min familie er vild med kage og helst hjemmebagt.
Det er godt nok en lækker opskrift du har der, jeg må prøve den med det samme elsker også at bage 🙂