Kokos-rom snitter
Kokos-rom snitterne er en af de opskrifter på julesmåkager, der er lette at lave, og som alle bliver vilde med.
Kokos-rom snitter
125 Gr. | Blødt smør |
125 Gr. | Hvedemel |
1/4 Tsk. | Hjortetaksalt |
65 Gr. | Kokosmel |
65Gr. | Sukker |
Romglasur
100 Gr. | Flormelis |
Rom essens | |
1 -3 Spsk. | Kogende Vand |
Sådan gør du
Lad smørret blive lidt blødt. Bland Hvedemel og hjortetaksalt, og smuldr det bløde smør heri. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt det hele sammen til en samlet dej. Lad dejen stå i køleskabet i en times tid. Lav 3 stænger på ca. 30 x 5 Cm. på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 200o C på midterste bagerille i 10 – 15 minutter.
Imens stængerne er i ovnen laves romglasur ved at du blander flormelis og lidt vand. Tilsæt romessens efter smag og spæd til med lidt mere vand, til en god tyk konsistens.
Når stængerne er færdige i ovnen trækkes de på bagepapiret over på en rist, og afkøler i 2 -3 minutter inden de påføres glasur i en jævn stribe på midten. Træk stængerne, straks efter påføring af glasur, på bagepapiret ned på bordet og skær dem i passende snitter med en skarp kniv. Der bliver 30 – 35 snitter af denne portion.
Tips og tricks
Husk altid at holde øje med småkager i ovnen, det kan variere en del fra ovn til ovn, hvor længe de skal bage. Småkagerne skal lige have farve men må ikke blive Mørke. I min ovn skulle stængerne have 13 minutter.
Det er vigtigt at stængerne er så jævnt lige store og tykke som muligt, for at give det bedste og mest ensartede bage resultat.
Pas på med vædske tilsætningen i glasuren. Lige pludselig bliver glasuren meget tynd.
Du kan vælge at bruge rigtig rom istedet for romessens i glasuren.
Snitterne opbevares i en tætlukket kagedåse, når de er helt kolde.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!