Abekage
Denne kage med frugt er en rigtig god kage til børnene, eller som jeg sagde til mine teenagedrenge “Til mine små aber”. Jeg kunne se, at det kun var mig, der synes det var sjovt, men skidt med det. Kagen er rigtig god til både store og små aber. 🙂
Abekage
2½ Dl. | Flydende margarine |
300 Gr. | Sukker |
3 Hele | Æg |
400 Gr. | Hvedemel |
1 Spsk. | Bagepulver |
2 Dl. | Mælk |
5 Spsk. | Friskpresset appelsinsaft |
1 Spsk. | Fintrevet appelsinskal |
100 Gr. | Smuttede grofthakket mandler |
Top
3 | Bananer |
1 Spsk. | Friskpresset appelsinsaft |
2 Spsk. | Sukker |
Sådan gør du
Pisk sukker og flydende margarine godt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt æggene et af gangen, Pisk grundigt og længe efter hvert æg, så dejen bliver let og luftig.
Bland mel og bagepulver. Drys det igennem en sigte og vend det i æggemassen, skiftevis med mælk og appelsinsaft. Vend til sidst hakkede mandler og appelsinskal forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en bradepandeform på ca. 30×37 cm. beklædt med bagepapir.
Skær bananerne til toppen i skiver og vend dem straks i appelsinsaften. fordel bananskiverne ovenpå kagen og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35 minutter på midterste ovnrille. Drys herefter sukker over kagen og bag den videre i 10 minutter, stadig ved 1750 C på midterste ovnrille.
Når kagen er taget ud af ovnen, tages den forsigtigt op af bradepanden, ved hjælp af bagepapiret og afkøler på en rist.
Tips og tricks
Kagen skal spises samme dag, eller senest dagen efter. Ellers bliver den tør.
Det er vigtigt kagen køler af på en rist, ellers risikere man at den bliver klæg.
Husk at piske længe og grundigt efter hvert æg, det er det, der gør kagen lækker og luftig.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!