Boller med kardemomme

Disse boller er fantastiske til varm kakao, eller til fødselsdagsselskabet. De er allerbedst når de er helt nybagte, og stadigt lidt lune, med smør.

De kan naturligvis fryses og lunes let i ovn eller microbølgeovn, når de skal spises.

Boller med kardemomme

2 Dl. Mælk
50 Gr. Gær
500 Gr. Hvedemel
100 Gr. Margarine
50 Gr. Sukker
1 Tsk. Salt
½ Tsk. Kardemomme
1 Helt Æg

 

 

 

 

 

 

 

Til pensling

1 stk. Æg, sammenpisket

 

 

Sådan gør du

Mælken lunes til den er lillefingervarm, og gæren opløses heri. Margarinen skæres i mindre tern og tilsættes med de andre ingredienser til mælken. Ælt eller rør godt i røremaskinen til dejen er glat og ensartet.

Dejen hæver lunt og tildækket i 20 minutter.

Dejen slås ned og formes til boller, der sættes på en smurt/ beklædt med bagepapir ovnplade. Bollerne hæver en del, så giv plads imellem dem. Der bliver ca. 20 boller af denne portion.

Lad Bollerne efterhæve lunt og tildækket i 30-40 minutter. pensl bollerne med det sammenpiskede æg, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 2250 C i 10-12 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

At varme mælken til den er lillefingervarm, betyder at lune mælken til det punkt , hvor du kan stikke lillefingeren i, og mælken hverken føles kold eller varm.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *