Nutellakage med kanel
Denne kage med kanel og Nutella er dejlig nem at lave, og så kan den spises ved alle lejligheder . Til en skøn kop te om eftermiddagen, en god kop kaffe om aftenen, eller til ungerne, hvis de har fortjent lidt sødt om eftermiddagen efter skole.
Nutella kage med kanel
175 Gr. | Blødt smør |
175 Gr. | Sukker |
3 Hele | Æg |
200 Gr. | Hvedemel |
1½ Tsk. | Bagepulver |
1 Spsk. | Kanel |
4 Spsk. | Mælk |
5 Spsk. | Nutella |
50 Gr. | Hakkede Hasselnødder |
Sådan gør du
Pisk blød smør og sukker hvidt og skummende. Pisk æggene i et ad gangen, pisk grundigt og længe efter hvert æg. Bland mel, bagepulver og kanel og vend det, med en palet, i dejen sammen med mælken.
Hæld 3/4 del af dejen i en smurt, ikke for stor, springform. Fordel og smør nutellaen på dejen, og fordel herefter den resterende dej over. Rør nu forsigtigt rund i kagen med en gaffel, så nutella og kagedej bliver rørt let sammen. Pas på ikke at røre for dybt i dejen, så falder nutellaen til bunden, når den bliver bagt. Fordel de hakkede nødder på kagen og bag den i en forvarmet ovn ved 2000 c i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille. Hvis du synes nødderne bliver for mørke på toppen, så læg et stykke staniol over de sidste 15- 10 minutter af bagetiden.
Tips og tricks
Det er vigtigt at nutellaen ikke kommer direkte fra køleskabet, men har stuetemperatur, når du skal fordele det på kagen, ellers er det ikke til at arbejde med.
Det gør ikke noget at nutella og kage dej blander sig når du fordeler nutellaen, det skal alligevel blandes lidt.
Sørg for at der er rigeligt med dej i bunden, nutellaen falder lidt mod bunden når kagen bliver bagt.
Hej
Jeg bagte nutellakagen i går aftes. Jeg gav den 45 min. men det var desværre lidt for meget. Den hævede heller ikke, så den var ret flad – eller var min springform bare for stor?
Ellers smagte den fantastisk!