Jordbærkage
Jordbær hører den danske sommer til, og disse skønne søde bær kan heldigvis nydes på mange måder.
Dette er ikke en jordbærtærte, da bunden ikke er en traditionel tærtedej, men en blød nøddebund, som giver en lækker kage, der passer perfekt til en dejlig kop kaffe på terrassen, eller hvis man bare er lækkersulten 🙂
Opskriften har jeg jeg fået af min gode kollega Nina. Kagen kræver lidt planlægning forud, men er ellers super nem at lave.
Bund
3 Hele | Æg |
200 Gr. | Mandler m/ skal |
200 Gr. | Rørsukker |
Fyld
2½ Dl. | Piskefløde |
1½ Dl. | Cremefraiche 9 eller 18 % |
1 Spsk. | Flormelis |
1 Tsk. | vanilliesukker |
Sådan gør du
Bund
Hak mandler med skallen meget fint, næsten til mel. Gøres nemmest i en minihakker. Pisk æg og sukker grundigt sammen til det er hvidt, skummende og luftigt. Hæld de finthakkede mandler i og vend det sammen.
Hældes i en rund springform beklædt med bagepapir i bunden og smurt grundigt på siderne. Bages i en forvarmet ovn ved 1900 C i 30 -35 minutter på nederste ovnrille.
Smør bunden, når den er helt kold, med 50-75 gr. smeltet chokolade.
Fyld
Pisk fløden til flødeskum og vend cremefraiche, flormelis og vanilliesukker i. Tilsæt evt. mere vanilliesukker efter smag.
Fyldet smøres på den kolde, chokoladesmurte bund og stilles på køl natten over eller minimum 5-6 timer.
Halve jordbær kommes på kagen lige inden servering.
Tips og tricks
Jeg har brugt Cremefine 19% til piskning i stedet for alm. piskefløde, og cheasyfraiche 9 %. Det smager dejligt og giver en lidt lettere samvittighed.
Jeg har endnu ikke prøvet det, men jeg tænker, at man sagtens kan bruge andre bær og frugter, istedet for jordbær, når det er uden for sæsonen.
Man kan evt. pynte kagen med jordbærgelé, marcipankant og chokolade, hvis man vil gøre den ekstra festlig. Jeg har endnu ikke prøvet at lave gelé, af den gode grund, at jeg aldrig er blevet gode venner med husblas. Så den må I selv ud og finde en opskrift på. 🙂
Med sådan en flot og lækker jordbærkage eller jordbærtærte kan man da kun glæde sig til jordbær sæsonen. Lækkert! 🙂