Hvepsebo
Denne kage ligner måske mest af alt, endnu en drømmekage. Men den er fuld af små overraskelser, den friske smag af appelsin i bunden, og den sprøde, lidt marengs-agtige top gør kagen til helt sin egen. Mums!!
Bund
200 Gr. | Blødt smør |
150 Gr. | Sukker |
2 Hele | Æg |
1 Stk. | Æggeblomme |
200 Gr. | Hvedemel |
2 Tsk. | Bagepulver |
Saft fra 1 Stk. | Appelsin |
Top
1 Stk. | Æggehvide |
75 Gr. | Sukker |
75 Gr. | Kokosmel |
1 Spsk. | Kakao |
Sådan gør du
Bund
Pisk smør, sukker, de hele æg og æggeblommen godt sammen, til det er hvidt og skummende. Bland Hvedemel og bagepulver, og vend det i æggemassen, skiftevis med appelsinsaft.
Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 1700 C i 25 minutter, på nederste ovnrille.
Top
Pisk æggehviden helt hvid og fast, så du kan vende skålen på hovedet uden den falder ud. Vend forsigtigt sukkeret i. Bland kokosmel og kakao og vend det herefter forsigtigt i massen.
Fordeles over bunden når den er færdig, og bager videre på nederste ovnrille i 20 minutter.
Tips og tricks
Når du skal piske æggehvider helt stive, er det meget vigtigt at de ikke er “forurenet”, dvs. at der ikke er røget noget af blommen med, fra da man skilte ægget. Sørg for at skål og piskeris er helt rent og tørt inden du går igang. Og sidst men ikke mindst, det tager lidt tid, så mist ikke tålmodigheden, lige pludselig sker der noget. 🙂
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!