Indlæg

Brownies med chokoladepeanuts

Denne opskrift på brownies giver en kage, som ikke er som ikke er så luftig som chokolade, men heller ikke så tung og klistret som rigtigt amerikanske brownies kan være. Jeg har puttet m&m peanuts i denne kage, men hvis man synes det appellerer for meget til børnene, kan man putte hakket valnødder i istedet.

Brownies med chokoladepeanuts

2½ Dl. Flydende margarine
100 Gr. Mørk chokolade
4 Hele Æg
250 Gr. Sukker
150 Gr. Hvedemel
3 Spsk. Kakao
150 Gr. Chokoladepeanuts

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at hælde flydende margarine og chokolade, brækket i mindre stykker, i en gryde. Varm op ved svag varme og rør til chokoladen er smeltet. Lad massen køle lidt. Pisk imens sukker og æg sammen, til en det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og kakao sammen og vend det i æggemassen med en palet. Vend til sidst chokolademassen i. Hæld dejen i en form ca. 22x 30 cm. beklædt med bagepapir. Fordel chokoladepeanutsene over kagen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 40 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Chokoladepeanutsene vil falde ned i kagen når den bliver bagt. Derfor skal du ikke blande dem i selve dejen, men fordele dem over kagen inden den kommer i ovnen.

Chokoladepeanutsene vil, af en eller anden uforklarlig grund blive blå, når de bliver bagt, uanset hvad farve de havde inden.

Tigerkage / marmorkage

Denne opskrift på tigerkage, også kaldet marmorkage, er en ægte klassiker. Jeg kan huske at have fået den altid, dog mest som den halvmåneformede, man kan købe i butikkerne med et ordentligt lag glasur på. Med denne opskrift er den dog så nem at bage, at det ikke kan betale sig at købe den, med alt hvad dertil høre af  E- Numre og konserveringsmidler.

Tigerkage

50 Gr. Smør
2 Hele Æg
2 Dl. Sukker
3 Dl. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Dl. Mælk
2 Spsk Kakao
1 Spsk. Vand

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at smelte smørret, det må ikke brune, og lad det køle lidt. Pisk æg og sukker grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker sammen, og vend det i æggemassen. Vend herefter smeltet smør og mælk i forsigtigt i dejen.

Hæld 2/3 del af dejen i en smurt og raspdrysset form. Man kan bruge en randform eller en franskbrødsform på 1 – 1½ liter. Vend herefter kakao og vand i den resterende dej i skålen, og hæld den mørke dej over den lyse dej i formen. Rør forsigtigt rundt i dejen i formen, så den mørke og lyse dej blandes let og det danner det karakteristiske marmormønster. Kagen bages i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 40- 45 minutter, på midterste ovnrille. Mærk efter om kagen er færdig, ved at stikke  en strikkepind eller kødnål i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.

 

Tips og tricks

Pisk æg og sukker meget og længe, det er med til at give en mere luftig kage som ikke virker så tør som tigerkagen godt kan have rygte for.

Jeg synes ikke der skal glasur på , da kagen i sig selv er rigeligt sød, men hvis man mener at det hører kagen til, kan man jo bare putte glasur eller evt. smeltet chokolade på.

Abekage

Abekage

Denne kage med frugt er en rigtig god kage til børnene, eller som jeg sagde til mine teenagedrenge “Til  mine små aber”. Jeg kunne se, at det kun var mig, der synes det var sjovt, men skidt med det. Kagen er rigtig god til både store og små aber. 🙂

Abekage

Abekage

2½ Dl. Flydende margarine
300 Gr. Sukker
3 Hele Æg
400 Gr. Hvedemel
1 Spsk. Bagepulver
2 Dl. Mælk
5 Spsk. Friskpresset appelsinsaft
1 Spsk. Fintrevet appelsinskal
100 Gr. Smuttede grofthakket mandler

 

 

 

 

 

 

 

Top

3 Bananer
1 Spsk. Friskpresset appelsinsaft
2 Spsk. Sukker

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk sukker og flydende margarine godt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt æggene et af gangen, Pisk grundigt og længe efter hvert æg, så dejen bliver let og luftig.

Bland mel og bagepulver. Drys det igennem en sigte og vend det i æggemassen, skiftevis med mælk og appelsinsaft. Vend til sidst hakkede mandler og appelsinskal forsigtigt i dejen.

Hæld dejen i en bradepandeform på ca. 30×37 cm. beklædt med bagepapir.

Skær bananerne til toppen i skiver og vend dem straks i appelsinsaften. fordel bananskiverne ovenpå kagen og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35 minutter på midterste ovnrille. Drys herefter sukker over kagen og bag den videre i 10 minutter, stadig ved 1750 C på midterste ovnrille.

Når kagen er taget ud af ovnen, tages den forsigtigt op af bradepanden, ved hjælp af bagepapiret og afkøler på en rist.

 

Tips og tricks

Kagen skal spises samme dag, eller senest dagen efter. Ellers bliver den tør.

Det er vigtigt kagen køler af på en rist, ellers risikere man at den bliver klæg.

Husk at piske længe og grundigt efter hvert æg, det er det, der gør kagen lækker og luftig.

Nutellakage med kanel

Denne kage med kanel og Nutella er dejlig nem at lave, og så kan den spises ved alle lejligheder . Til en skøn kop te om eftermiddagen,  en god kop kaffe om aftenen, eller til ungerne, hvis de har fortjent lidt sødt om eftermiddagen efter skole.

Nutella kage med kanel

175 Gr. Blødt smør
175 Gr. Sukker
3 Hele Æg
200 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver
1 Spsk. Kanel
4 Spsk. Mælk
5 Spsk. Nutella
50 Gr. Hakkede Hasselnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk blød smør og sukker hvidt og skummende. Pisk æggene i et ad gangen, pisk grundigt og længe efter hvert æg. Bland mel, bagepulver og kanel og vend det, med en palet, i dejen sammen med mælken.

Hæld 3/4 del af dejen i en smurt, ikke for stor, springform. Fordel og smør nutellaen på dejen, og fordel herefter den resterende dej over. Rør nu forsigtigt rund i kagen med en gaffel, så nutella og kagedej bliver rørt let sammen. Pas på ikke at røre for dybt i dejen, så falder nutellaen til bunden, når den bliver bagt. Fordel de hakkede nødder på kagen og bag den i en forvarmet ovn ved 2000 c i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille. Hvis du synes nødderne bliver for mørke på toppen, så læg et stykke staniol over de sidste 15- 10 minutter af bagetiden.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at nutellaen  ikke kommer direkte fra køleskabet, men har stuetemperatur, når du skal fordele det på kagen, ellers er det ikke til at arbejde med.

Det gør ikke noget at nutella og kage dej blander sig når du fordeler nutellaen, det skal alligevel blandes lidt.

Sørg for at der er rigeligt med dej i bunden, nutellaen falder lidt mod bunden når kagen bliver bagt.

Jordbærkage

Jordbær hører den danske sommer til, og disse skønne søde bær kan heldigvis nydes på mange måder.

Dette er ikke en jordbærtærte, da bunden ikke er en traditionel tærtedej, men en blød nøddebund, som giver en lækker kage, der passer perfekt til en dejlig kop kaffe på terrassen, eller hvis man bare er lækkersulten 🙂

Opskriften har jeg jeg fået af min gode kollega Nina. Kagen kræver lidt planlægning forud, men er ellers super nem at lave.

Bund

3 Hele Æg
200 Gr. Mandler m/ skal
200 Gr. Rørsukker

 

 

 

 

Fyld

2½ Dl. Piskefløde
1½ Dl. Cremefraiche 9 eller 18 %
1 Spsk. Flormelis
1 Tsk. vanilliesukker

 

 

 

 

Sådan  gør du

Bund

Hak mandler med skallen meget fint, næsten til mel. Gøres nemmest i en minihakker. Pisk æg og sukker grundigt sammen til det er hvidt, skummende og luftigt. Hæld de finthakkede mandler i og vend det sammen.

Hældes i en rund springform beklædt med bagepapir i bunden og smurt grundigt på siderne. Bages i en forvarmet ovn ved 1900 C i 30 -35 minutter på nederste ovnrille.

Smør bunden, når den er helt kold, med 50-75 gr. smeltet chokolade.

 

Fyld

Pisk fløden til flødeskum og vend cremefraiche, flormelis og vanilliesukker i. Tilsæt evt. mere vanilliesukker efter smag.

Fyldet smøres på den kolde, chokoladesmurte bund og stilles på køl natten over eller minimum 5-6 timer.

Halve jordbær kommes på kagen lige inden servering.

 

Tips og tricks

Jeg har brugt Cremefine 19% til piskning i stedet for alm. piskefløde, og cheasyfraiche 9 %. Det smager dejligt og giver en lidt lettere samvittighed.

Jeg har endnu ikke prøvet det, men jeg tænker, at man sagtens kan bruge andre bær og frugter, istedet for jordbær, når det er uden for sæsonen.

Man kan evt. pynte kagen med jordbærgelé,  marcipankant og chokolade, hvis man vil gøre den ekstra festlig. Jeg har endnu ikke prøvet at lave gelé, af den gode grund, at  jeg aldrig er blevet gode venner med husblas. Så den må I selv ud og finde en opskrift på.  🙂

Chokoladesnitter

Denne opskrift er til alle chokolade elskere. Disse chokoladesnitter, er nemme at lave, og smager som at tage en bid af paradis.

Chokoladesnitter

175 Gr. Smør
300 Gr. Sukker
2 Spsk. Kakao
2 Hele Æg
1 Tsk. Vanilliesukker
150 Gr. Hvedemel
200 Gr. Hakket mørk chokolade

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt smør ved svag varme, det må ikke brune. Tilsæt sukker og kakao og rør det sammen. Lad blandingen kølne lidt. Tilsæt æg, hvedemel, vanilliesukker, og hakket chokolade og rør massen sammen, der behøves ikke at piske, bare rør massen sammen med en grydeske.

Hæld dejen i en lille form ca. 25 x 25 cm. Smurt eller beklædt med bagepapir. Bag kagen  i en forvarmet ovn ved 2000 C i 25-30 minutter på nederste ovn rille.

 

Tips og tricks

Snitterne skal være sprøde og let knasende i toppen og bunden, men tunge og klistret i midten.

Skær ikke snitterne i for store stykker, så bliver de nemt lidt for tunge at komme igennem.

Brug en god mørk chokolade, det gør bare snitterne så meget bedre.

Giftkage

Denne kage er også blevet kaldt Bladan kage, men nu er den bedst kendt under navnet giftkage. Den er en favorit hos alle børn, dels på grund af den søde, lidt marcipan-agtige smag som mandelessensen giver, men selvfølgelig også på grund af den “giftigt” grønne farve.

Giftkage

25o Gr. Smør
250 Gr. Sukker
3 Hele Æg
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
1½ Dl. Mælk
2 Tsk. Mandel essens
2 Spsk. Grøn frugtfarve

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk smør og sukker, til det er hvidt og luftigt. pisk æggene i, et ad gangen, og pisk godt og grundigt mellem hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i æggemassen. Bland mælk mandelessens og grøn frugtfarve og vend det i dejen, til den er ensartet.

Hældes i en lille bradepandeform ca. 23 x 33 cm. smurt eller beklædt med bagepapir. Bages i en forvarmet ovn ved 2000 C i 25-30 minutter, på midterste ovnrille.

 

Tips og Tricks

Hjemme hos os har jeg kun drenge, derfor farver vi kagen grøn og kalder den giftkage, men man kan sagtens bruge andre farver. Man kan bruge blå farve og kalde den hav kage, eller hvis det er til pigerne, kan men bruge rød frugt farve, så bliver kagen fin lyserød, og er pludselig en ægte prinsesse kage.

Er man den Kreative type kan man dele dejen op og  putte forskellig farve i, og  hælde den sammen i lag. Hvis man forsigtigt rører med en gaffel vil lagene blande sig i flotte mønstre.

Vi putter glasur lavet af flormelis, kakao og vand på. Men det kan man jo også eksperimentere sig frem med, alt efter temaet.

Hveder / Hvedeknopper

Hvedeknopper

Fastelavnsboller med vanilliecreme

Fastelavnsboller med vanilliecreme

Peanut cookies

Jeg er helt vild med de peanut kager, man kan købe i butikkerne, men jeg vil da hellere bage dem selv. Derfor fandt jeg denne opskrift på peanut cookies, som er mindst lige så gode som de købte. Og så har man glæden ved selv at have bagt dem, og vide hvad der er i.

Peanut cookies

120 Gr. Peanutbutter
12o Gr. Blødt smør
120 Gr. Sukker
120 Gr. Brun farin
1 Helt. Æg
175 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Natron
½ Tsk Bagepulver
75 Gr Peanuts
75 Gr. Chokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Peanutbutter og smør røres sammen. Brun farin og sukker tilsættes og røres godt sammen med. Chokoladen hakkes og røres i sammen med de øvrige ingredienser.

Dejen sættes på bageplader beklædt med bagepapir, med to teskeér, i små toppe. Dejen er ikke helt sammenhængende, men saml toppene så godt som muligt, så skal de nok flyde sammen når de bliver bagt. Giv plads mellem toppene, de flyder lidt ud i ovnen. Der bliver ca. 50 Cookies af denne portion.

Bag Peanut cookies i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 12-14 minutter, på midterste ovnrille, til de er let gyldne i kanten.

Lad Peanut cookies afkøle let, i ca. 5 minutter på bagepladen, inden de flyttes over på en rist og bliver helt kolde.

 

Tips og tricks

Man bruger alm. saltede ristede peanuts til denne opskrift.

Man kan tilsætte lidt ekstra peanuts efter smag.

Det er vigtigt, at Peanutcookies lige afkøler let på bagepladen, inden du flytter dem over på risten. Ellers er de så bløde, at de går i stykker når du flytter dem. Flyt dem over på risten, efter ca. 5 minutter, og blive helt kolde for at sikre at de bliver sprøde som cookies skal være.

Opbevar dem i tætsluttende kagedåser.