Jeg kendte bedst hindbærsnitten, fra min skoletid, hvor den var en fast bestanddel af frokosten, man gik over til den lokale bager og købte. Siden gik der en del år hvor jeg havde fået nok, og derfor helst ungik den, Indtil jeg fik fingre i denne lækre opskrift. Nu syntes jeg det er hyggeligt med en hjemmebagt hindbærsnitte til eftermiddagskaffen en gang imellem, og familien er helt enig. Og så er de hjemmebagte jo meget billigere end bagerens.
Hindbærsnitter
250 Gr. |
Hvedemel |
1 Tsk. |
Bagepulver |
125 Gr. |
Smør |
125 Gr. |
Sukker |
1 Helt |
Æg |
150 Gr. |
Hindbærmarmelade |
Sådan gør du
Bland hvedemel og bagepulver, og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker og æg, og ælt eller rør det hele sammen i røremaskinen.
Rul dejen ud i en firkant mellem to stykker bagepapir, så det cirka passer i størrelsen til din ovns bageplade. Smør hindbærmarmeladen ud på den ene halvdel af dejfirkanten, men ikke helt ud til kanten. Fold den anden halvdel dej ind over hindbærfyldet, ved hjælp af bagepapiret og tryk dej kanten let sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Træk bagepapiret med firkanten over på bagepladen, og bag den i en forvarmet ovn ved 1800 C i 20-25 minutter på midterste rille.
Når firkanten tages ud af ovnen, skæres den ud i snitter, mens den stadig er varm, med en skarp kniv eller en pizzaskærer. Der bliver 12 snitter af denne portion.
Snitterne Pyntes med glasur og evt. krymmel når de er helt kolde.
Tips og tricks
Vægt angivelsen på hindbærmarmelade er vejledende, brug den mængde som passer din smag, men dog ikke mere end at snitterne ikke bliver smattede. Man må prøve sig lidt frem.
Køb en god marmelade.
Jeg har nogle gange selv lavet en hindbær sovs, ved at blænde let optøede hindbær, og siet kernerne fra, igennem en sigte. Det giver en dejlig tyk koncentrat, som smager af lidt mere.
Til hindbærsnitter bruger jeg altid kun rigtigt smør, det syntes jeg, giver det bedste resultat.
Snitterne skal spises samme dag de er bagt, næste dag er de kedelige.