Indlæg

Banankage med chokolade

Banankage er endnu en af klassikerne, som de fleste kender. den er nem at lave og de fleste har lige det stående , som skal til for at bage banankagen.

Banankage

360 Gr. Blød margarine
360 Gr. Sukker
6 Hele Æg
360 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Natron
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Kanel
150 Gr. Mørk chokolade
4 Stk. Bananer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Rør den bløde margarine med sukker, til det bliver luftigt og skummende. Tilsæt æggene, et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg.

Hvedemel, bagepulver, natron, vanilliesukker og kanel blandes og sigtes i æggemassen, og det vendes sammen med en palet.

Chokoladen hakkes groft og bananerne moses, og det vendes sammen med resten af dejen.

Banankagen bages i en mindre smurt/beklædt med bagepapir bradepande ca. 26cm x 39cm, i en forvarmet ovn ved 2000  C i 40 – 45 Minutter på ovnens midterste rille.

Når banankagen er kold, kan den overtrækkes med smeltet chokolade, eller kakaoglasur.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at piske MEGET mellem hvert æg. Det er det, som giver en lækker luftig banankage, frem for en tung lidt kedelig kage. Vend de øvrige ingredienser i med let hånd efter æggene, så du ikke pisker den gode luft ud af massen igen.

Mærk efter om kagen er færdigbagt, ved at stikke en kødnål eller strikkepind midt i kagen, når du tager den ud af ovnen. Hvis der sidder dej på nålen/pinden, så skal banankagen have et par minutter mere i ovnen.

Hvepsebo

Denne kage ligner måske mest af alt, endnu en drømmekage. Men den er fuld af små overraskelser, den friske smag af appelsin i bunden, og den sprøde, lidt marengs-agtige top gør kagen til helt sin egen. Mums!!

Bund

200 Gr. Blødt smør
150 Gr. Sukker
2 Hele Æg
1 Stk. Æggeblomme
200 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
Saft fra 1 Stk. Appelsin

Top

1 Stk. Æggehvide
75 Gr. Sukker
75 Gr. Kokosmel
1 Spsk. Kakao

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Pisk smør, sukker, de hele æg og æggeblommen godt sammen, til det er hvidt og skummende. Bland Hvedemel og bagepulver, og vend det i æggemassen, skiftevis med appelsinsaft.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 1700 C i 25 minutter, på nederste ovnrille.

Top

Pisk æggehviden helt hvid og fast, så du kan vende skålen på hovedet uden den falder ud. Vend forsigtigt sukkeret i. Bland kokosmel og kakao og vend det herefter forsigtigt i massen.

Fordeles over bunden når den er færdig, og bager videre på nederste ovnrille i 20 minutter.

 

Tips og tricks

Når du skal piske æggehvider helt stive, er det meget vigtigt at de ikke er “forurenet”, dvs. at der ikke er røget noget af blommen med, fra da man skilte ægget. Sørg for at skål og piskeris er helt rent og tørt inden du går igang. Og sidst men ikke mindst, det tager lidt tid, så mist ikke tålmodigheden, lige pludselig sker der noget. 🙂

M&M cookies

Kan du lide Bastogne og M&M´s, så er disse cookies ren win-win.

Sprødheden og den let krydrede smag af kanel er rigtig lækker i kombination med de søde M&M´s.

M&M cookies er en ægte familie-favorit. 🙂

M&M cookies

150 Gr. Blødt smør
150 Gr. Rørsukker
1 Knsp. Salt
1 Helt Æg
1 Tsk. Bagepulver
1 Tsk. Kanel
1 Knsp. Kardemomme
175 Gr. Hvedemel
75 Gr. M&M´s

Sådan bager du gode M&M cookies

Pisk smør, sukker og salt grundigt sammen, tilsæt Ægget og pisk grundigt igen.

Hvedemel, bagepulver og krydderier blandes og røres i dejen. 3/4 af M&M´erne tilsættes og røres i. (resten gemmes til pynt).

Fordel dejen  i små klatter med to teskeer, på en bageplade beklædt med bagepapir, giv god  plads, klatterne flyder en del ud.

Læg de resterende M&M oven på klatterne og tryk dem lidt ned i dejen. Bag cookies i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca . 10-11 minutter.

Cookies skal være let brune i kanten, men stadigt bløde, lige når de kommer ud af ovnen.

Tages af pladen, og direkte på en rist, med en palet, til afkøling, når de er kommet ud af ovnen. Lægges i en tætlukket kagedåse når de er kolde.

Tips og tricks til gode M&M cookies

Man kan tilsætte 50 Gr. hakket nødder efter egen smag hvis man synes.

Det er vigtigt at cookies lægges på en rist til afkøling med det samme de er taget ud af ovnen.

Ellers bliver de bløde og det er ikke meningen. De skal være sprøde, når de bliver helt kolde.

Daim muffins

Disse Daim-muffins er nogle rigtige sød små lækkerbidskener, med den dejlige smag af Daim. Men de er uden den klistrede fornemmelse i tænderne, som man kan få ved at spise en rigtig Daim bar.

Daim muffins

50 Gr. Margarine
1 Dl. Sukker
1 Helt Æg
4 Stk. Daimbar
75 Gr. Valnødder
3 Dl. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Bagepulver
1 Dl. Mælk

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt margarinen og lad den afkøle let. Pisk den afkølede margarine godt med sukker, tilsæt ægget og pisk godt igen. Hak valnødderne og Daim barrene groft og bland 3/4 af det i melet.( Resten skal bruges til pynt senere)

Sigt Vanilliesukker og bagepulver i æggemassen og rør det. Tilsæt mælken og tilsidst melblandingen og vend det med en palet til en jævn dej.

fordel dejen i muffinsforme, der bliver ca. 15 af denne portion. Bag  muffins i en forvarmet ovn ved 1750 C i 15 minutter. De varme muffins pyntes med de resterende nødder og Daim, straks de er taget  ud af ovnen.

 

Tips og tricks

Det er  nemt at hakke Daimbarrene i en pose , med en kødhammer eller skaftet på en kniv.

Fordelen dejen i muffinsformene med to skeer.

Squashkage

Squashkagen er dejlig svampet og utroligt nem at lave. Den er god til eftermiddagsthéen, aftenskaffen, eller hvornår man har lyst til noget sødt og krydret.

Gulerodskage

Gulerodskagen er endnu en af de kager, som de fleste kender og elsker. Smagen er på én gang krydret men også sød, og gulerødderne er mere for at gøre kagen svampet, end for smagen.

Jeg skriver opskriften med en glasur lavet på flødeost, men i vores familie kan vi bedst lide kagen med almindelig hvid glasur, lavet på flormelis og vand.

Gulerodskage

Gulerodskage

300 Gr. Brun farin
2 Dl. Olie
4 Hele Æg
275 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
1 Tsk. Natron
2 Tsk. Kanel
1 Tsk. Vanilliesukker
375 Gr. Revet gulerod

 

 

 

 

 

 

 

 

Flødeost glasur

200 Gr. Flødeost natural
2 Spsk. Vand
1 Dl. Flormelis
2 Tsk. Citronsaft

 

 

 

 

Sådan laver du gulerodskagen

Gulerodskage

Rør brun farin og olie godt sammen. Pisk æggene i, ét ad gangen, og husk at piske godt og længe mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, salt, natron, kanel og vanilliesukker og sigt det det i æggemassen, tilsæt de fintrevne gulerødder, og vend det hele sammen til en luftig ensartet dej.

Hæld dejen i en lille smurt eller beklædt med bagepapir bradepande og bag kagen i en opvarmet ovn ved 1750 C i ca. 50 minutter på ovnens midterste rille

Flødeost glasur

Rør alle ingredienserne sammen, og smør glasuren på kagen, når den er kold.

Tips og tricks til en god gulerodskage

Husk, at det er vigtigt at piske meget og længe mellem hvert æg. Så får du en lækker og luftig kage. De tørre ingredienser og revne gulerødder skal kun lige vendes i med en palet, så den gode luft ikke slåes ud af dejen igen.[/av_one_full]

Franskbrød

Denne opskrift giver to skønne franskbrød, med blød skorpe og dejlig fylde. Kardemommen giver en dejlig duft og en smule smag, uden at dominere.

Franskbrød

6 Dl. Sødmælk
100 Gr. Smør
50 Gr. Gær
2 Spsk. Sukker
1 Spsk. Salt
1 Spsk. Stødt Kardemomme
1100 Gr. Hvedemel

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt  smørret, og tilsæt mælken, Lun til det er lillefingervarmt. Smuldr og udrør gæren heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt eller rør godt i røremaskinen.

Lad dejen hæve i skålen, tildækket og lunt, i ca. 1 time. Form to franskbrød, og læg på ovnens plade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve 1 kvarter og rids dem herefter med en skarp kniv i toppen og pensl med sammenpisket æg. Bag i en forvarmet ovn ved 1750 C i 30 minutter på ovnens midterste rille.

Lad brødene køle af på en rist.

 

Tips og tricks

Franskbrød er allerbedst når det er helt friskbagt og stadigt lunt, men det er stadigt dejligt blødt og frisk efter et døgn, hvis det er pakket i en pose.

Man kan udelade kardemommen hvis man syntes.

Jeg har brugt knapt 1 Dl. flydende margarine i stedet for smør, med et fint resultat.

Bounty-kage

Denne Bounty-kage smager som en ting mellem en Bounty bar og kokostoppe. Den er nem at lave og lækker til kaffen.

Bund

4 Æggehvider
140 Gr. Flormelis
140 Gr. Kokosmel

 

 

 

 

Chokoladeovertræk

4  Pasteuriseret Æggeblommer
60 Gr. Flormelis
50 Gr. Smør
100 Gr. Mørk chokolade

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Pisk Æggehviderne helt stive og vend forsigtigt flormelis og kokosmel i. Hæld massen i en smurt springform, og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45 minutter på nederste ovnrille.

 

Chokoladeovertræk

Smelt smør og chokolade sammen, og lad det køle lidt af. Rør flormelis med æggeblommer og tilsæt det til chokolademassen og rør det til en fin glasur. Hæld det over bunden, når den er helt kold og drys evt med lidt kokosmel.

 

Tips og tricks

Min hjemkundskabslærer sagde altid at æggehvider er pisket ordentligt stive, når du tør tage skålen og vende den over hovedet 🙂 .

HUSK  – HUSK. Når du spiser rå æg, som i dette tilfælde æggeblommerne i chokoladeovertrækket, skal de være pasteuriseret, så du undgår bakterieforgiftning.  Pasteuriseret æg kan købes i alle supermarkeder, og fåes både som hele æg, men også som adskilte blommer og hvider.

Bacon drømmekage

Denne opskrift på drømmekage med bacon har jeg fået tilsendt af min mands kammerat Carsten, som havde hørt om den på P3.

Da jeg lige læste den, tænkte jeg , som du sikkert også gør “bacon og kage, det kan man da bare ikke”. Og da jeg så læste, hvor meget bacon der skulle på, steg min skepsis endnu yderligere.

Men jeg er et åbent menneske, så den opskrift skulle da også prøves.

Smagen er lidt speciel, og den er ikke en kaffekage. Jeg tænker mere, den er en ” tømmermandskage“, som er rigtig god dagen derpå, med et stort glas iskold cola til.

Velbekomme! 🙂

Bunden i bacon drømmekage

4 Hele Æg
250 Gr. Sukker
250 Gr. Hvedemel
3 Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Vanilliesukker
50 Gr. Smeltet smør
2 Dl. Mælk

Glasur på bacon drømmekage

30 Gr. Smør
250 Gr. Brun farin
½ Dl. Mælk
800 Gr. Bacon

Sådan laver du en god bacon-drømmekage

Start med at riste og knuse bacon, det tager lidt tid, så det er godt at få overstået. Det skal knuses til smulder.

Bund

Pisk sukker og æg grundigt til det er hvidt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker sammen, og drys det i æggemassen gennem en sigte. Vend det forsigtigt i, sammen med mælk og smeltet smør.

Bages i en lille smurt/ eller beklædt med bagepapir form ca. 28×22 cm. i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 20 minutter på midterste ovnrille.

Glasur

Bland Smør, Brun farin, Mælk og ristet knust bacon, sammen i en gryde og giv det opkog, ganske kort.

Hældes på bunden når den lige er kommet ud af ovnen, og bages videre i 6 minutter.

Tips og  Tricks til den fantastiske bacon drømmekage

Det er vigtigt at bacon bliver smuldre knust, ellers bliver smagen af bacon for dominerende.

Spis kagen i små stykker, den er meget klistret i glasuren.

Kokossnitter

Disse kokossnitter minder meget om de velkendte studenterbrød. Men der er jo noget ekstra lækkert ved at have bagt dem selv, så pyt med den lille ekstra indsats man skal gøre for at servere en lækker snitte til kaffen.

Bund

400 Gr. Hvedemel
325 Gr. Margarine
200 Gr. Flormelis
  Hindbærmarmelade

 

 

 

 

 

Fyld

400 Gr. Flormelis
325 Gr. Kokosmel
6 Spsk. Kakao
7 Hele Æg
  chokoladeknapper

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Margarine skæres i mindre tern og æltes eller røres sammen med hvedemel og flormelis. Dejen rulles ud i din bradepandes størrelse, gøres nemmest mellem to stykker bagepapir. Læg dejen med det nederste stykke bagepapir i din bradepande, og bag bunden i en forvarmet ovn ved 2000 C i 10-15 minutter på ovnens midterste rille, til overfladen er let gylden. Bunden smøres med et tyndt lag hindbærmarmelade, så snart den er taget ud af ovnen.

Fyld

Flormelis, kokosmel, kakao og æg røres til en ensartet masse og kommes i et jævnt lag på bunden der lige er kommet ud af ovnen og smurt med hindbærmarmelade. Kagen bages videre i ovnen ved 2000 C i 17-20 minutter på ovnens midterste rille.

Når kagen kommer ud af ovnen og stadig er meget varm, overhældes den med overtrækschokoladeknapper (Dem fra Odense er gode) som smøres ud i et jævnt lag med en pensel, når de er smeltet.

 

Tips og tricks

Skær kagen ud i ikke for store snitter, de fylder godt i både munden og maven.

Bunden er nemmest at lave hvis margarinen ikke er for kold.