Cookies med chokolade
Min yngste søn kom hjem fra skole med denne opskrift på cookies, som de havde lavet i hjemkundskabstimerne. Han syntes de smagte så godt, at han gerne ville have at vi også bagte dem herhjemme. Som sagt, så gjort, og jeg må give ham ret, de er virkeligt lækre. De havde bagt kagerne på skolen som julesmåkager, men de er så gode at de fortjener at blive bagt og spist hele året.
Cookies
110 Gr. | Sukker |
90 Gr. | Brun farin |
1 Tsk. | Vanilliesukker |
125 Gr. | Blødt smør |
150 Gr. | Hvedemel |
½ Tsk. | Bagepulver |
1 Knsp. | Salt |
50 Gr. | Havregryn |
1 Helt | Æg |
100 Gr. | Chokolade |
100 Gr. | Pekan eller Valnødder |
Sådan gør du
Bland sukker, brun farin, vanilliesukker og blødt smør godt med håndmixer eller røremaskine. Tilsæt ægget og pisk grundigt til blandingen er let og luftig. Bland mel, bagepulver, salt og havregryn og rør det forsigtigt i æggeblandingen. Hak chokolade og nødder og vend det i, til sidst.
Sæt dejen, som klatter, på bagepapir på ovnens plader, med to teskeer. De flyder ud, så sæt dem ikke for tæt. Bages i forvarmet ovn ved 1500 C i ca. 25 minutter, på ovnens næstøverste rille.
Når kagerne er bagt færdigt, tages de straks af pladen og afkøles på rist.
Tips og tricks
Det er vigtigt at kagerne bliver taget af pladen, straks de er kommet ud af ovnen, og over på en rist. Først når de er helt kolde må de kommes over i en tætsluttende kagedåse, ellers risikerer de at blive bløde.
Hejsa
Flot opskrift samling. Kan du hjælpe med en cookie opskrift, hvor jeg kan bruge et kage stempel ned i.
På forhånd tak
Merethe
Hej Merethe.
Tak for rosen.
du efterlyser en coockie opskrift hvor du kan bruge et kagestempel. Coockie dej er som regel en meget klistret dej som ikke kan rulles ud og derfor ikke kan stemples i. Hvis det ikke kun betyder jul for dig at bage brunkager :-), så vil jeg anbefale dig at bruge den opskrift. Jeg har vist ikke andre, end opskrifter på “julesmåkager”, hvor du kan bruge dit stempel, lige i øjeblikket.
Venlig bagehilsen
Lotte
Hej Lotte!
Jeg har netop bagt disse cookies og de er sprøde, lækre og smelter på tungen.
Tak for en rigtig god opskrift, ja i det hele taget en god blog.
Med venlige bagehilsner
Gitte