Knækbrød
Denne opskrift på knækbrød er så let at lave, at der ikke er nogen som helst undskyldning for ikke at komme igang. At knækbrødene desuden er så lækre, at jeg er nødt til at gemme dem væk, for at familien ikke skal spise dem alle på en gang, gør jo, at det bare er med at komme i gang.
Knækbrød
3½ Dl. | Hvedemel |
1 Tsk. | Bagepulver |
2½ Tsk. | Salt |
1 Dl. | Havregryn |
1 Dl. | Sesamfrø |
1 Dl. | Hørfrø |
1 Dl. | Græskarkerner |
1 Dl. | Solsikkekerner |
2 Dl. | Vand |
1 Dl. | Olie |
Sådan gør du
Bland hvedemel, bagepulver og salt, med havregryn, sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner, og rør det sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og rør godt sammen til en ret klistret dej. Del dejen op i to halvdele og rul hver halvdel ud mellem to stykker bagepapir, der passer i størrelsen til ovnens plader, Fjern det øverste stykke bagepapir og skær ud i firkanter, gøres nemmest med en pizzaskærer. Træk det nederste stykke bagepapir, med dejen, op på bagepladerne. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 2000C i 15-20 minutter til knækbrødene er gylden brune. Knækbrødene skal straks tages af pladerne, når de kommer ud af ovnen, og afkøle på en rist.
Tips og tricks
Jeg plejer at skære den ene plade ud i almindelig knækbrødsstørrelse, som er gode med marmelade eller ost, og den anden plade i mindre stænger, som vi bruger som “snacks” og i madkassen. Skal opbevares i tætlukket kagedåse.
Hvis du syntes knækbrødene er lidt bløde, så giv dem lidt længere tid i ovnen næste gang du bager dem.
Hej Charlotte. Tillykke med din blog. Jeg faldt lige over din opskrift på knækbrød, som lyder sundt og lækkert 🙂 Det må prøves en dag!
Hej Charlotte.
Tak for din kommentar.
Opskriften på knækbrød, er både lækker og utroligt nem, og de kan bestemt anbefales at lave.
Du kan hurtigt lave dem mens du bager kanelsnegle. 🙂
Hilsen Lotte
De knækbrød er fantastisk lækre. De er gode som en snack til kaffen på kontoret. Om de kan bages samtidigt med kanelsneglene skal jeg ikke kunne sige.
Det kan ikke være et enten eller. Det må være et både og.. 🙂
God fornøjelse!
Dbh. John