Lys drømmekage
Vi kan ikke vise dette galleriMin mor bagte ofte Lys Drømmekage, da jeg var barn.
Hun kaldte den for gulvtæppekage.
I dag er det sjældent, at den bliver serveret, men det giver så meget større lykke, når den kommer på bordet, for den smager fantastisk med sit karamelagtige overtræk.
Lys bund
300 Gr. | Sukker |
3 Hele | Æg |
50 Gr. | Smeltet margarine |
250 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Vanilliesukker |
3 Tsk. | Bagepulver |
2 Dl. | Mælk |
Kokos overtræk
125 Gr. | Margarine |
100 Gr. | Kokosmel |
200 Gr. | Brun farin |
½ Dl. | Mælk |
Sådan laver du en fantastisk lys drømmekage
Lys bund
Æg og sukker piskes godt sammen. Hvedemel, bagepulver og vanilliesukker blandes og røres i, skiftevis med mælk og smeltet margarine.
Den lyse bund bages i en smurt form der er ca. 27 x 38 cm., i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 25 minutter på midterste rille.
Herefter hælder du kokos overtrækket over kagen, og bager videre i 5 minutter.
Kokos overtræk
Margarine smeltes over jævn varme, og de øvrige ingredienser tilsættes og røres godt sammen.
Tips og tricks
Husk at holde øje med den lyse bund de sidste minutter. Så kan du undgå, at kagen ikke bliver for mørk.
[/av_one_full first]
Hej Charlotte.
Ja nu undrer du dig nok over at vi har tid til sådan noget her….
Men her på skolen i Jebjerg har vi lige nu SFO. Mikkel er i rigtig hygge-snakke-med-de-voksne-humør. 🙂
Så kom vi tilfældigvis til at snakke om kager og så var der jo lige en Mikkel der var hurtig. Fortalte om sin seje mor og hendes hjemmeside. Da vi så fik skrevet hjemmesiden her på computeren, kan det nok være han blev STOLT… Og sørme om ikke faderens hjemmeside også lige blev præsenteret.
Hvor er det bare en GOD side Charlotte. SÅ godt fundet på. Den kan vi da alle få noget ud af.
Vi vil hermed lige komme med et forslag : Det kunne være sjovt hvis man kunne se et billede af kagerne ved siden af opskriften. hihi..
Fortsat god dag.
Med venlig hilsen Mikkel og Merete.
Hej Mikkel og Merete.
Tak for de pæne ord. Der skal nok komme billeder på, når jeg lige får lidt tid til det. 🙂
Hilsen Lotte.
I min familie har denne kage altid heddet ´Ristede regnorme´ Min søster bildte mig ind at det var ristede regnorme der var ovenpå, derfor kunne jeg ikke få den ned da jeg var barn. nu går det meget lettere, og din opskrift skal så meget prøves.
Mange tak for en helt vildt fantastisk blok jeg først lige har stiftet bekendtskab med. Dine opskrifter er så simple og nede på jorden at vi alle kan være med. Jeg skal afprøve rigtig mange af dine opskrifter. Tusind tak.