Skovmøllens chokoladetærte
Denne tærte bruger jeg ofte som dessert, når vi har venner til middag. Den er utroligt nem at lave, og er bedst hvis den er blevet lavet nogle timer i forvejen, så smagen har nået at sætte sig. Jeg serverer den med vanillieis og optøede hindbær, der er blendet med lidt sukker og siet igennem en sigte til en syrlig sovs.
Chokoladetærte
150 Gr. | Smeltet smør |
250 Gr. | Sukker |
5 Spsk. | Kakao |
3 Hele | Æg |
3 Tsk. | Vanilliesukker |
100 Gr. | Hvedemel |
Sådan gør du
Alle ingredienser røres i det smeltede smør, og hældes i en smurt tærteform. ( Jeg sagde jo det var nemt 🙂 ). på toppen af tærten drysses hasselnøddeflager efter smag.
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 1750 C i 25-30 minutter på ovnens midterste rille. Tærten skal være “klæbrig” i midten, ellers bliver den tør og kedelig.
Tips og tricks
Tærten kan også serveres med softice, flødeskum, eller jordbær.
Jeg bruger altid rigtig smør, når jeg bager denne tærte.
Jeg bruger solsikkeolie, laver den glutenfri med rismel, så skal der bare 1 tsk bagepulver i
Vil denne opskrift også kunne bruges til muffin?
Hej Mette
Nej, jeg vurderer, at den opskrift ikke egner sig til muffins. 🙂
Med bage hilsen
Lotte