Havregryns cookies - bageopskrift

Havregryns cookies

Man kan n√¶sten bilde sig selv ind at disse cookies med masser af havregryn er sunde. ūüôā ¬†Her m√• jeg nok skuffe, men at de til geng√¶ld er super l√¶kre, det kan ikke diskuteres. Og er man f√łrst startet p√• dem, er det sv√¶rt at f√• stoppet igen.

Vi kan ikke vise dette galleri

Havregryns cookies

100 Gr. Valn√łdder
150 Gr. Bl√łdt sm√łr
200 Gr. Brun farin
1 Helt Æg
1 Tsk. Vanillisukker
100 Gr. Hvedemel
¬Ĺ Tsk. Bagepulver
¬Ĺ Tsk. Salt
¬Ĺ Tsk. St√łdt kanel
250 Gr. Havregryn
200 Gr. Hakket chokolade 

 

 

 

 

 

 

 

 

S√•dan g√łr du

Start med at varme ovnen til 1750 C. Bred valn√łdderne ud p√• en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen 8-10 minutter. Lad valn√łdderne k√łlne og hak dem i mindre stykker.

Pisk bl√łdt sm√łr og sukker grundigt sammen, til det bliver hvidt og cremet. Tils√¶t √¶g og vanillisukker og pisk igen grundigt. Bland hvedemel, bagepulver, salt og st√łdt kanel, og tils√¶t det til sm√łr blandingen under piskning. Forts√¶t piskningen til dejen er ensartet. Bland til sidst havregryn og hakket chokolade og valn√łdder i, og r√łr til en grynet og lidt fast dej.

Form 30 40 kugler i passende st√łrrelser med to tsk. og l√¶g dem p√• bageplader med bagepapir, giv plads imellem hver, de flyder under bagning. Fugt fingrene lidt og tryk kuglerne let , ca. 1 cm. flade.

Bag cookiene i den 1750 C varme ovn i 10 – 12 minutter, til de er let gyldne i kanten, p√• midterste ovnrille. Lad k√łle af et par minutter p√• pladen, inden de flyttes over p√• en rist og k√łler helt af. Opbevares i t√¶tlukket kaged√•se.

 

Tips og tricks

Grunden til at valn√łdderne skal bages, er for at fremh√¶ve smagen i dem.

Du kan udskifte chokoladen helt eller delvist med t√łrret frugt, fx. rosiner eller ¬†b√¶r.

Er du helt vild med chokolade, kan halvdelen af kagen dyppes i smeltet chokolade.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *