Pebernødder hører julen til.
Nogle bruger dem til spil, andre i gavesokken.
De fleste elsker dem, især når de som disse er sprøde og smagfulde.
Så er det næsten ikke til at stoppe, når man først er begyndt.
Pebernødder
500 Gr | Hvedemel |
1/4 Tsk. | Hjortetaksalt |
1 Tsk. | Stødt kanel |
1 Tsk. | Stødt hvidt peber |
1 Tsk. | Stødt ingefær |
1 Tsk. | Stødte Nelliker |
200 Gr. | Koldt smør |
350 Gr. | Sukker |
2 Hele | Æg |
4 Spsk. | Piskefløde |
Sådan laver du gode pebernødder
Bland hvedemel, hjortetaksalt, kanel, hvid peber, ingefær og nelliker. Skær smørret i mindre tern, og ælt det i melblandingen. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og bland piskeløden heri. Saml melblandingen med æggesnapsen og ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hvile mindst en time i køleskabet.
Rul dejen ud i pølser på ca. 2 cm i diameter, og skær pølserne ud i pebernødder på ca. 1 cm. Tril pebernødderne runde og stil dem på en plade beklædt med bagepapir, med lidt plads imellem, de hæver lidt i ovnen. Bag pebernødderne i en forvarmet ovn på 2250 C i 12 minutter, på midterste ovnrille, til de har fået god farve.
Tips og tricks til de bedste pebernødder
Træk pebernødderne, på bagepapiret, fra bagepladen og over på en rist og køle af, straks de er kommet ud af ovnen.
Du kan også bruge stødt sort peber istedet for hvidt peber. Jeg bruger hvid peber fordi det ikke kan ses i dejen.
Jo mere ens pebernødderne er i størrelsen, jo mere ens bliver de også bagt.