Havreboller
Disse boller er skønne til alt, hvad enten det er til morgenmad, med et stykke god ost eller smør, eller om man foretrækker dem senere på dagen, med kødpålæg.
Hytteosten og havregrynene gør at bollerne ikke bliver tørre og kedelige af at lægge et par dage.
Havreboller
150 Gr. | Havregryn |
7 Dl. | Lunken vand |
50 Gr. | Gær |
2 Tsk. | Salt |
1½ Spsk. | Honning |
1½ Spsk. | Olie |
200 Gr. | Hytteost |
750 Gr. | Hvedemel |
Sådan gør du
Bland havregryn og lunken vand og lad massen stå og trække i ca. 15 minutter. Opløs gæren i massen og tilsæt salt, honning, olie og hytteost. Tilsæt melet lidt af gangen og rør eller ælt til en ensartet og lidt klistret dej.
drys lidt mel over dejen og lad hæve koldt og tildækket natten over, eller 2-3 timer på bordet ved stuetemperatur. Brug en stor skål, dejen hæver meget.
Tag dejen ud på et bord, godt drysset med mel, og lav 24- 30 store boller, Hvis du synes dejen stadig klister meget, så brug mere mel. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, Giv plads mellem bollerne, de hæver en del. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Pensl evt. bollerne med æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15 -20 minutter på midterste ovnrille. Lad afkøle på en rist.
Tips og tricks
Hvis du ønsker en lidt grovere konsistens, kan du erstatte 150 Gr. hvedemel med grahamsmel.
Dejen hæver virkeligt meget, så brug en stor skål.
Det er ikke nødvendigt at pensle med æg.
Bollerne kan med fordel fryses, og tages op og tø på bordet, eller lunes forsigtigt i microbølgeovnen, når de skal bruges.
Der står i fremgangsmåden at sukker tilsættes!!Men opskriften er sukker ikke nævnt!!!!Men derimod honning!
Hej Ellen.
Tak for at du gjorde opmærksom på fejlen. Det er hermed rettet.
Venlig bagehilsen
Lotte
Hvor er de lækre! Det er bestemt ikke sidste gang, jeg bager dem! 🙂 Hilsen Christina