Indlæg

Bountybar kage

Bountybar kage

Prøv denne bountybar kage, hvis du er fan af bountybar.

Kagen er saftig og blød med en dejlig smag af kokos, og du kan selv vælge, alt efter hvor mørk chokolade du bruger, om din favorit er alm. bountybar, eller bountybar med mørk chokolade.

Jeg bruger alm. koge/bagechokolade til min bountybar kage.

Bountybar kage


Bund

4 Stk. Æg
250 Gr. Sukker
250 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
1 Knsp. Salt
150 Gr. kokosmel
125 Gr. Smør

Sukkerlage

2 Dl. Vand
2 Dl. Sukker
2 Spsk. limesaft

Chokoladecreme

2 Dl. Piskefløde
150 Gr. chokolade

Chokolade overtræk

150 Gr. Chokolade
30 Gr. Smør

Sådan gør du

Bund

Start med at smelte smørret, så det kan køle lidt mens du gør det andet. Pisk sukker og æg sammen til en luftig og cremet masse. ca 4- 5 min. på fuld hastighed med din røremaskine eller elpisker. Der skal røres meget luft i. Bland Hvedemel og bagepulver og sigt og vend det i æggemassen, med hånden over et par gange. Vend herefter kokosmel, salt og den let afkølede smeltede smør, skiftevis i dejen, igen med hånden.

Hæld dejen i en ca. 23 x 32 cm form, beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn ved 180C i 25 min på midterste rille. Vend kagen forsigtigt ud på en rist til afkøling.

Så snart kagen er sat til afkøling, startes på sukkerlage og chokoladecreme.

Sukkerlage

Bring vand, sukker og lime saft til kogepunktet og lad koge 2 minutter mens du pisker. pas på stødkogning. Stil  til afkølning til du skal bruge det.

Chokoladecreme

Hak chokolden groft. Bring piskefløden i kog og tag den af varmen. Tilsæt den hakkede chokolade og lad den smelte i den varme fløde under omrøring. Stil den til afkølning i køleskabet til den senere skal piskes til creme.

Bountybar kage

Når bunden er helt afkølet deles den på midten på den lange led. De to kage stykker flækkes nu på midten, som til lagkagebunde, så du har fire stykker kagebund. Alle fire kagebunde overhældes med den afkølede sukkerlage på begge sider.

Den afkølede chokolademasse piskes til creme  i din røremaskine eller med elpisker. den skal få konsistens som flødeskum.

Læg bundene sammen med chokoladecremen, på samme måde som til lagkage.

stil kagen på køl, overdækket, mindst en time, inden du overtrækker den med chokoladeovertræk.

Chokoladeovertræk

Smelt forsigtigt chokoladen. Tag chokoladen af varmen og tilsæt smørret og rør til smørret er smeltet. Bliv ved at røre til chokoladeovertrækket bliver en smule tykkere. det kan tage et par minutter.

Overtræk nu den kolde kage med overtrækket og stil kage på køl til overtrækket er stivnet.

Tips og tricks

Det ser måske lidt omstændigt ud, men hvis man starter i god tid, så tingene får tid til at køle, så er det slet ikke så galt.

Husk at kagen skal opbevares på køl pgr. af fløden i chokolade cremen.

Hvis du syntes at bundene er svære at håndtere når de kun er delt en gang på den lange led. Så del dem en gang på den korte led, inden du flækker dem. Læg bundene helt op mod hinanden på fadet inden du lægger chokolade creme og overtræk på, så er bundene nemmere at flække og det kan ikke ses på den færdige kage. 🙂

Chokoladekage med hasselnødder og M&M`s

Min ynglingssnolder er absolut M&M`s. Læs mere

Brunkager - Julekager

Brunkager

Det kan jo ikke blive rigtig jul uden dejlige sprøde brunkager.
Denne brunkageopskrift er let at gå til, og det kan derfor næsten ikke betale sig at købe de færdiglavede.
Bag selv dine brunkager og nyd den dejlige duft og smagen af disse sprøde småkager.

Banankage med karamelsovs- bageopskrift

Banankage med karamelsauce

Denne opskrift på banankage med karamelsauce har jeg fra en bog med den lidt prangene titel “bagebiblen, den ultimative bagebog”. Den er fyldt med tekniker, gode råd til bagning og rigtigt mange lækre opskrifter. Mange af opskrifterne kræver lidt mere, end en nybegynder måske lige kan overskue. I denne opskrift kan det være karamelsaucen, som måske kan drille lidt. Men jeg håber, at jeg kan guide jer igennem, så i også kan få lov at nyde denne helt fantastiske banankage med karamel sovs.

Banankage

250 Gr. Smør
355 Gr. Sukker
1 stk. Vanilliestang
4 Stk. Æg
200 Gr. Syrnet fløde
300 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
2 Stk. Bananer
20 Gr. Brun Farin

 

 

 

 

 

 

 

Karamelsauce

2 Dl. Piskefløde
1 Dl. Vand
300 Gr. Sukker
80 Gr. Smør

 

 

 

 

Sådan gør du

Banankage

Skrab vanilliekornene ud af vanilliestangen og pisk dem med smør og sukker til en cremet, blød masse. Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend den syrnede fløde i over to gange. Bland hvedemel og bagepulver og sigt og vend det i dejen over to gange. Mos bananerne og bland dem med brun farin og vend det i dejen.

Hæld dejen i en stor springform beklædt med bagepapir i bunden og smurt på siderne. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200C i 55 minutter til 1 og et kvarter på midterste ovnrille. Bagetiden kommer meget an på størrelsen på springformen. Hold øje med kagen i ovnen og prøv at stikke en kødnål i midten af kagen og se om der følger ubagt dej med. Kagen kan også blive lidt mørk på toppen sidst i bagetiden, hvis det sker, så læg et stykke bagepapir over.

Karamelsauce 

Så snart du har sat kagen i ovnen bør du starte på karamelsaucen. Så kan det nå at køle lidt og er ikke helt så flydende når du skal bruge den.

Start med at opvarme piskefløden under oprøring til kogepunktet. Og stil derefter fløden til side.

Hæld vand og sukker i en gryde med meget høje kanter og varm det op for høj varme under oprøring til sukkeret er opløst, det er når du ikke kan se sukkerkornene i bunden når du rører.

Lad blandingen stå og varme videre ved jævn varme til den får karamelfarve. Blandingen skal boble men må IKKE stødkoge. I den tid må du ikke røre eller stikke piskeriset i blandingen, da det kolde piskeris vil få blandingen til at klumpe. Det kan godt tage 10 minutter eller mere at få farve, men husk at blandingen også vil stå og få mere farve efter du har taget det af varmen, så lad den ikke blive for mørk. Når blandingen har fået den farve du synes, tages gryden af varmen og piskefløden tilsættes, pas på, det bruser vildt op, til næsten 4 dobbelt størrelse, derfor grunden til at du skal bruge en gryde med høje kanter. Stil gryden tilbage på varmen og rør i blandingen  til den er jævn. Tag gryden af varmen og lad den stå og køle lidt, men ikke mere end at smørret stadig kan smelte i. Smøret røres i, til en blank sauce. Lad herefter saucen stå og køle til den skal hældes over kagen.

Når kagen er taget ud af ovnen, skal den køle ca. 10 minutter i formen, inden den løsnes i kanten og tages ud af formen. Stil kagen på det fad du vil servere den på og prik med en strikkepind eller lignende ca. 40 huller ned i kagen. Overhæld den herefter karamelsaucen. Saucen vil løbe ned over siderne på kagen. så hvis du har et fad med lidt kanter vil det være en god ide`at bruge sådan et.

 

Tips og tricks

Opvarmet sukker brænder helt vildt, så det er ikke for børn, og du skal selvfølgelig også selv være forsigtig, når du laver laver karamelsaucen.

Hvis du mister tålmodigheden og ikke synes, at din sukkerblanding får farve, kan karamelfarven reddes ved at tilsætte et par dråber saucekulør, efter du har rørt saucen jævn med piskefløden.

Det er endnu ikke lykkedes mig at lave karamelsaucen, uden at der ligesom brænder lidt sukker fast på siden af gryden. Det fjernes nemt ved at stille gryden i blød i varmt vand med lidt opvaskemaskine middel eller en tabs, hvis det er det du bruger i din opvaskemaskine.

Hvis kagen ligner en våd svamp indeni, når du har bagt den, så fortvivl ikke, Den smager lige godt af den grund. Og så bag den lidt længere tid næste gang.

Mængden af karamelsauce kan virke lidt overvældende, men gem resten af saucen, og brug den til is eller lignende. Det er svært at lave en mindre mængde uden den brænder på. Den kan gemmes i kølskabet en uges tid og varmes forsigtigt i microbølgeovn til brug.

 

Kokos rom snitter - bageopskrift

Kokos-rom snitter

Kokos-rom snitterne er en af de opskrifter på julesmåkager, der er lette at lave, og som alle bliver vilde med.

Kokos-rom snitter

125 Gr. Blødt smør
125 Gr. Hvedemel
1/4 Tsk. Hjortetaksalt
65 Gr. Kokosmel
65Gr. Sukker

 

 

 

 

Romglasur

100 Gr. Flormelis
  Rom essens
1 -3 Spsk. Kogende Vand

 

 

 

Sådan gør du

Lad smørret blive lidt blødt. Bland Hvedemel og hjortetaksalt, og smuldr det bløde smør heri. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt det hele sammen til en samlet dej. Lad dejen stå i køleskabet i en times tid. Lav 3 stænger på ca. 30 x 5 Cm. på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 200C på midterste bagerille i 10 – 15 minutter.

Imens stængerne er i ovnen laves romglasur ved at du blander flormelis og lidt vand. Tilsæt romessens efter smag og spæd til med lidt mere vand, til en god tyk konsistens.

Når stængerne er færdige i ovnen trækkes de på bagepapiret over på en rist, og afkøler i 2 -3 minutter inden de påføres glasur i en jævn stribe på midten. Træk stængerne, straks efter påføring af glasur, på bagepapiret ned på bordet og skær dem i passende snitter med en skarp kniv. Der bliver 30 – 35 snitter af denne portion.

 

Tips og tricks

Husk altid at holde øje med småkager i ovnen, det kan variere en del fra ovn til ovn, hvor længe de skal bage. Småkagerne skal lige have farve men må ikke blive Mørke. I min ovn skulle stængerne have 13 minutter.

Det er vigtigt at stængerne er så jævnt lige store og tykke som muligt, for at give det bedste og mest ensartede bage resultat.

Pas på med vædske tilsætningen i glasuren. Lige pludselig bliver glasuren meget tynd.

Du kan vælge at bruge rigtig rom istedet for romessens i glasuren.

Snitterne opbevares i en tætlukket kagedåse, når de er helt kolde.

Boller med chokolade

Boller med chokolade

Disse boller er rigtigt lækre og kan sagtens bruges som alternativ til et stykke kage til kaffen.

Modsat så mange andre boller , smager disse  chokoladeboller bedst når de er blevet kolde, og med et tyndt lag smør.

Boller med chokolade

25 Gr. Gær
3 Dl. Lunken vand
3/4 Dl. A-38
1 Stk. Æg
1 ½ Spsk Honning
½ Tsk. salt
50 Gr. Grahamsmel
50 Gr. Durummel
500 Gr. Hvedemel
100 Gr. Chokolade

Sådan gør du

Start med at hakke chokoladen lidt groft. Opløs gæren i den lunkne vand, tilsæt herefter A-38, æg, Honning og salt, og rør til ægget er gået i stykker. Bland de tre meltyper og tilsæt  det vædsken lidt af gangen, mens du rører mellem hver tilsætning. Ælt eller rør i røremaskinen til en jævn dej. Tilsæt nu det grofthakkede chokolade og ælt eller rør det ind dejen. Hvis dejen stadig er meget klistret, tilsættes lidt ekstra hvedemel, til dejen lige slipper skål og fingre. Lad dejen hæve en time, på et lunt sted. Drys lidt hvedemel på bordet og slå dejen ned. Form 15 -16 boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Lad bollerne efterhæve ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 18-20 minutter på midterste ovnrille.

Lad bollerne afkøle på en rist.

Tips og tricks

Det er vigtigt at chokoladen først tilsættes til sidst, så dejen ikke er lunt fra vandet, da chokoladen så smelter ud i dejen.

Bollerne kan holde sig til dagen efter, hvis du pakker dem i en pose. Det kan derimod ikke anbefales at lune dem.

Jeg har brugt alm. koge/bagechokolade

Cookies med Daim - bageopskrift

Cookies med Daim

Disse cookies er dejligt sprøde, og man kan sagtens smage, at der er Daim i. De er nemme at lave, og en klar favorit for alle slikmunde.

Cookies med Daim

150 Gr. Daimbar
200 Gr. Blødt smør
100 Gr. Brunt farin
60 Gr. Sukker
1 Helt Æg
3 Spsk. Vand
300 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Tsk. Natron

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at hakke Daimbarrene i mindre stykker. Skær den bløde smør i mindre stykker og rør det godt sammen med brun farin, sukker og æg til en ensartet masse. Tilsæt vand og hakket Daim, og rør sammen. Bland Hvedemel, natron og vanilliesukker, sigt det i dejen, og rør godt sammen.

Tril dejen til 45 – 50 kugler. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir, med god plads mellem. Tryk kuglerne rimeligt flade.

Bag cookies med Daim i en forvarmet ovn ved 2000 C i 7-8 minutter, på midterste ovnrille, til de tager lidt farve. 

Køl cookies med Daim af på en rist.

 

Tips og tricks

Jeg hakker Daimbarrene, ved at lægge dem i en frysepose og hakkke dem med min kødhammer.

Lad cookies stå på bladepladen i et minut efter du har taget dem ud af ovnen, så er de nemmere at flytte over på risten, og køle helt af.

Husk at opbevare cookies i en tætlukket kagedåse.

Speltboller - bageopskrift

Speltboller

Disse speltboller har, på grund af spelt melet, en vis tyngde, og så kan de godt stå på bordet natten over uden at blive tørre. De kan bruges til morgenmad, i madpakken eller som mættende mellemmåltid.

Speltboller

4 Dl. Lunken vand
50 Gr. Gær
2spsk. Sirup
4 spsk. Flydende margarine
2 tsk. Groft salt
250 Gr. hytteost 1,5 %
300 Gr. Sigtet speltmel
475 Gr. Hvedemel
2 Dl. græskarkerner

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smuldr og rør gæren ud i vandet. Tilsæt sirup, flydende margarine, salt, hytteost, speltmel og hvedemel og rør eller ælt dejen godt sammen, i 5 – 10 minutter. Lad dejen hæve en ½ time på et lunt sted.

Når dejen er færdighævet tages den ud på et godt meldrysset bord og æltes til den er til at arbejde med, tilsæt evt. mere hvedemel. Del dejen i to og form til pølser som deles i 8 stykker, der formes til boller. Stil bollerne på  bageplader beklædt med bagepapir, med lidt plads til at hæve, og drys og tryk græskarkerner let på toppen af bollerne.

Lad speltbollerne efterhæve en ½ time inden de bages i en forvarmet ovn ved 2000 C i 12 – 15 minutter på midterste ovnrille. Afkøles på en rist.

 

Tips og tricks

Dejen er nemmest at røre i røremaskine.

Jeg har brugt lys sirup, men man kan også bruge mørk sirup.

Speltbollerne kan dyppes i græskarkernerne istedet for at man drysser dem over

Havreboller - bageopskrift

Havreboller

Disse boller er skønne til alt, hvad enten det er til morgenmad, med et stykke god ost eller smør, eller om man foretrækker dem senere på dagen, med kødpålæg.

Hytteosten og havregrynene gør at bollerne ikke bliver tørre og kedelige af at  lægge et par dage.

Havreboller

150 Gr. Havregryn
7 Dl. Lunken vand
50 Gr. Gær
2 Tsk. Salt
1½ Spsk. Honning
1½ Spsk. Olie
200 Gr. Hytteost
750 Gr. Hvedemel

Sådan gør du

Bland havregryn og lunken vand og lad massen stå og trække i ca. 15 minutter. Opløs gæren i massen og tilsæt salt, honning, olie og hytteost. Tilsæt melet lidt af gangen og rør eller ælt til en ensartet og lidt klistret dej.

drys lidt mel over dejen og lad hæve koldt og tildækket natten over, eller 2-3 timer på bordet ved stuetemperatur. Brug en stor skål, dejen hæver meget.

Tag dejen ud på et bord, godt drysset med mel, og lav 24- 30 store boller, Hvis du synes dejen stadig klister meget, så brug mere mel. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, Giv plads mellem bollerne, de hæver en del. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.

Pensl evt. bollerne med æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15 -20 minutter på midterste ovnrille. Lad afkøle på en rist.

Tips og  tricks

Hvis du ønsker en lidt grovere konsistens, kan du erstatte 150 Gr. hvedemel med grahamsmel.

Dejen hæver virkeligt meget, så brug en stor skål.

Det er ikke nødvendigt at pensle med æg.

Bollerne kan med fordel fryses, og tages op og tø på bordet, eller lunes forsigtigt i microbølgeovnen, når de skal bruges.

Fastelavnsboller med flødeskum og creme

Fastelavnsboller med flødeskum og creme

“Fastelavn er mit navn, boller vil vi have”. Og skal de være rigtigt syndige, og vi skal forkæle os selv, skal der flødeskum i. Det behøver ikke at være forbeholdt bageren at lave nogle lækre fastelavnsboller med flødeskum og creme. Med denne opskrift kan du sagtens selv.