Lakrids cookies
Disse sprøde cookies med lakrids, er lige noget for lakrids elskere, og andre slikmunde. Den bløde skipperskrå lakrids er ikke dominerende i smagen , men mere et dejligt krydderi , der passer perfekt til den søde mandelsmag.
Lakrids cookies
120 Gr. | Blødt smør |
½ Tsk. | Salt |
120 Gr. | Sukker |
85 Gr. | Rørsukker |
1 Helt | Æg |
180 Gr. | Hvedemel |
½ Tsk. | Bagepulver |
1 Tsk. | kogende vand |
110 Gr. | Hakkede mandler m/ skal |
180 Gr. | Skipper skrå lakrids |
Sådan gør du
Start med at skære skipper skrå lakrids i tynde skiver og hak mandlerne ikke for groft. Bland blødt smør, salt, sukker, rørsukker, æg, hvedemel, bagepulver, vand og hakket mandler, til en fast ensartet dej. Tilsæt skipper skrå lakrids og rør den i dejen. rul dejen i 24-30 kugler og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, med lidt plads imellem til at flyde ud. Tryk kuglerne ca. ½-1 cm flade og bag cookiene i en forvarmet ovn ved 1750 C i 12-15 minutter på midterste ovnrille, til de er let gyldne. Læg de varme cookies over på en rist til afkøling, straks efter de er kommet ud af ovnen.
Tips og tricks
Pas på, dine cookies ikke får for meget i ovnen, så bliver de meget hårde at tygge i
Jeg tænker man godt kan bruge en anden slags lakrids, bare det er den bløde slags