Cookies med Daim
Disse cookies er dejligt sprøde, og man kan sagtens smage, at der er Daim i. De er nemme at lave, og en klar favorit for alle slikmunde.
Cookies med Daim
150 Gr. | Daimbar |
200 Gr. | Blødt smør |
100 Gr. | Brunt farin |
60 Gr. | Sukker |
1 Helt | Æg |
3 Spsk. | Vand |
300 Gr. | Hvedemel |
2 Tsk. | Vanilliesukker |
1 Tsk. | Natron |
Sådan gør du
Start med at hakke Daimbarrene i mindre stykker. Skær den bløde smør i mindre stykker og rør det godt sammen med brun farin, sukker og æg til en ensartet masse. Tilsæt vand og hakket Daim, og rør sammen. Bland Hvedemel, natron og vanilliesukker, sigt det i dejen, og rør godt sammen.
Tril dejen til 45 – 50 kugler. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir, med god plads mellem. Tryk kuglerne rimeligt flade.
Bag cookies med Daim i en forvarmet ovn ved 2000 C i 7-8 minutter, på midterste ovnrille, til de tager lidt farve.
Køl cookies med Daim af på en rist.
Tips og tricks
Jeg hakker Daimbarrene, ved at lægge dem i en frysepose og hakkke dem med min kødhammer.
Lad cookies stå på bladepladen i et minut efter du har taget dem ud af ovnen, så er de nemmere at flytte over på risten, og køle helt af.
Husk at opbevare cookies i en tætlukket kagedåse.
Hej 😀
Vil gerne lige spørg om der SKAL natron i?
Hej Sarah.
Natron er et hævemiddel, så det har ingen indvirkning på smagen, men jeg tænker at kagerne bliver meget flade, og måske også lidt hårde hvis du ikke bruger natron.’
Venlig bagehilsen
Lotte