Chokoladekage med hasselnødder og M&M`s

Min ynglingssnolder er absolut M&M`s.

Derfor er denne chokoladekage med hasselnødder og M&M`s også en favorit hjemme hos mig.

Den er sød og lidt tung i det, og rigtig dejlig til en kop varm kaffe.

Chokoladekage med hassenødder og M&M`s

5 Dl. Hvedemel
5 Dl. Sukker
½ Tsk. Salt
1 1/4 Dl. Flydende margarine
2½ Dl. Vand
1 1/4 Dl- Olie
3 Spsk. Kakao
2 Stk. Æg
1 Tsk. Bagepulver
1 1/4 Dl. Kærnemælk
1 Tsk. Vanillieessens
80 Gr. Hakket hasselnødder

 

Glasur

1 1/4 Dl. Flydende Margerine
3 Spsk. Kakao
475 Gr. Flormelis
1 Tsk. Vanilliessens
6 Spsk. Mælk
  Hakket Hassenødder
  Hakket M&M`s

 

Sådan gør du

Chokoladekage med hasselnødder og M&M`s

Bland hvedemel, sukker og salt i en skål og stil til side.

Hæld flydende margarine, vand olie og kakao i en gryde og varm op til det til det lige koger. Hæld kakaoblandingen over mel blandingen, og bland det til alt det tørre har suget det våde og blandingen er blevet jævn og uden klumper.

Pisk æg, bagepulver, kærnemælk og vanillie-essens godt sammen, og bland det med kakaoblandingen og tilsæt til sidst de hakkede hasselnødder.

Hæld dejen i en velsmurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille.

Glasur

Når kagen er afkølet, laves glasuren ved at den flydende margarine og kakao`en varmes op. Det må ikke koge. Tilsæt flourmelis, vanillie-essens, mælk, lidt hakkede hasselnødder og lidt hakkede M&M’s, og rør sammen til en lidt fast glasur. Smør glasuren over kagen og drys med M&M’s.

Tips og tricks

Kagen må godt være lidt blød i midten, ellers kan den virke tør.

Hvis du synes glasuren er for fast, så tilsæt lidt mere mælk. 

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *