Bananmuffins med chokolade
Disse skønne muffins med banan og chokolade er dejligt luftige, og vil helt sikkert gøre sig godt i picknic kurven, som lidt lækkert til skovturen eller på stranden.
De er nemme at lave, så lad bare børnene hjælpe, og lad dem så få belønningen bagefter, en sød, blød, luftig muffin.
God fornøjelse! 🙂
Bananmuffins med chokolade
125 Gr. | Smør |
2 Hele. | Æg |
150 Gr. | Sukker |
1 Tsk. | Vanilliesukker |
200 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Kanel |
2 Tsk. | Bagepulver |
2 Stk. | Modne bananer |
100 Gr. | Mørk chokolade |
Sådan laver du lækre muffins med banan og chokolade
Start med at smelte smørret, og stil det lidt til side til afkøling, men du ordner det andet. Pisk æg, vanilliesukker og sukker til det er hvidt, luftigt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og kanel. Mos bananerne og vend det hele, med det smeltede smør i æggemassen. Hak chokoladen groft og vend det tilsidst i dejen.
Fordel dejen i 12 store muffinsforme, de skal være ca. 2/3 del fyldt. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15-20 minutter. på midterste ovnrille.
Tips og tricks til dejlige bananmuffins med chokolade
Put ikke chokoladen i dejen på samme tid som smørret. Du risikerer at chokoladen smelter, hvis smørret stadig er for lun.
Jeg hælder dejen i en kande og hælder det herfra ned i formene. Det synes jeg er nemmest.
Pynt de nybagte muffins med smeltet chokolade eller kakao-glasur.