Indlæg

Lime kage med glasur - bageopskrift

Limekage

Denne kage er dejlig frisk. Ikke så syrlig som citronkagen, men mere frisk og ikke så karekteristisk i smagen som appelsinkagen.

Vi kan ikke vise dette galleri

Limekage

125 Gr. Smør
1 Tsk. Vanilliesukker
4 Stk. Æg
200 Gr. Sukker
2 stk. Lime. Revet skal
250 Gr. Hvedemel
2½ Tsk. Bagepulver
1 Dl. Mælk
100 Gr. Hvid chokolade
50 Gr. Hasselnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

Limelage

2 Stk. Lime. Saft fra
50 Gr. Sukker

 

 

 

Sådan gør du

Limekage

Start med at smelte smørret, og lad det stå og køle mens du laver lidt af det andet. Pisk vanilliesukker, sukker og æg grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt det let afkølede smør og den fintrevne skal af de 2 limefrugter og pisk let sammen. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen , skiftevis med mælken, til dejen er ensartet. Hak hvid chokolade og hasselnødder groft, og vend det i dejen tilsidst. Dejen hældes i en godt smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1850 C i 40 – 45 minutter på nederste ovnrille. mærk med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdig , ellers giv den lidt mere.

Limelage 

Mens Kagen bager laver du limelagen, ved at putte sukker og saft af de 2 limefrugter i en gryde og koge det sammen i 2 – 3 minutter. Limelagen fordeles  over kagen når kagen har kølet ca. 10 minutter.

Limekagen serveres med hvid glasur.

 

Tips og tricks

Husk at alle citrusfrugter, hvor du skal bruge skallen, skal være enten usprøjtede eller økologiske.

Pas på, limelagen er meget varm, den kan finde på at stødkoge.

Man kan også servere kagen med overtræk af smeltet hvid chokolade, og lidt revet limeskal på toppen.

Dessertkage med appelsin - bageopskrift

Dessertkage med appelsin

Denne opskrift er endnu en, jeg har fået af min kollega Laila. Hun havde, med stor succes, lavet den som dessert nytårs aften, og ikke uden grund. Den er dejlig smagfuld og er helt fantastisk med en klat vanillieis til.

Vi kan ikke vise dette galleri

Dessertkage med appelsin

2 Stk. usprøjtet eller økologiske appelsiner
150 Gr. Mandler
6 Hele Æg
150 Gr. Sukker
1½ Tsk. Bagepulver
100 Gr. Chokolade
3 Spsk. Smør

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle appelsinerne og fjern den lille blomst i toppen. Put dem i en gryde og dæk med vand. Kog appelsinerne med skræl i 2 timer og lad dem afkøle. 

Smut mandlerne og hak dem ikke for fint. Pisk æg og sukker til det lige skummer. Bland hakkede mandler og bagepulver og vend det i æggemassen. Skær de kogte, afkølede appelsiner i mindre stykker og blend dem til en tyk mos og rør mosen i dejen.

Held dejen i en velsmurt og raspdrysset springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 1 time på nederste ovnrille. Kagen hæver meget under bagningen men falder igen når den køler af.

Når kagen er helt kold, smeltes chokoladen med smørret over svag varme i en gryde. Det skal kun lige smelte. Rør lidt videre i massen når du har taget den af varmen, til det bliver lidt tykkere. Chokolademassen fordeles over kagen.

 

Tips og Tricks

Pas på med at piske for meget luft i æggene, for så sker det modsatte af ovenstående i ovnen. Dejen fylder meget i starten, men falder sammen på midten, mens den bager, og det ser rigtigt træls ud.

Lad kagen afkøle helt i formen, inden du forsøger at åbne den, ellers går kagen i stykker.

 

 

 

 

Bagt æblekage med låg - bageopskrift

Bagt æblekage med låg

Denne æblekage er dejligt saftig, og den smager lige godt, om den bliver serveret lun med kold cremefraiche til dessert, eller kold til en kop kaffe. Æblekagen kan sagtens holde sig nogle dage, hvis man pakker den lufttæt ind.

Vi kan ikke vise dette galleri

Kagebund

125 Gr. Blødt smør
150 Gr. Sukker
2 Hele Æg
Frø fra 6 Grønne kardemommekapsler
175 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver
1 1/4 Dl. mælk
3 Stk. Syrlige æbler

 

 

 

 

 

 

 

Låg med æbler

75 Gr. Blødt smør
85 Gr. Sukker
50 Gr. Hasselnødder
2 stk. syrlige  Æbler

 

 

 

 

Sådan gør du

Kagebund

Tag frøene ud af kardemommekapslerne, og knus dem i en morter, eller ved at presse dem med en stor ske. Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert æg, til blandingen bliver let og luftig. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i æggemassen, gennem en sigte, skiftevis med de knuste kardemommefrø og mælk. Skræl æblerne og rens dem for kerner og kernehus. Skær dem i mindre firkanter og vend dem i dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 22 x 30 cm. Smurt eller beklædt med bagepapir og bag bunden i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 20 min. På midterste ovnrille.

 

Låg med æbler

Mens bunden bager, rører du blødt smør med sukker. Hasselnødderne hakkes groft og røres i. Æbler med skræl skylles og rives groft.

Når bunden er færdigbagt fordeles de revne æbler over hele bunden , og nødeblandingen fordeles ovenpå i små klatter.

Bag kagen med låg, videre i 15 min., i ovnen som er skruet op på 2500 C, på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Jeg har købt mine grønne kardemommekapsler på nettet. Jeg fandt dem via Goggle.

Man kan også bruge hakkede valnødder istedet for hasselnødder.

Jeg tænker, at man også kan spise is til den lune kage.

Æblekagen kan lunes forsigtigt i microbølgeovnen.

Lakrids muffins - bageopskrift

Lakrids muffins

Nogle vil nok sige at disse kager er cupcakes, men jeg foretrækker nu at kalde dem muffins med lakrids frosting. Er man lakrids elsker er de virkeligt et hit, især den skønne frosting, kan man selv regulere lidt i smagen alt efter hvor kraftig en lakridssmag man ønsker.

Vi kan ikke vise dette galleri

Lakrids muffins

120 Gr. Blødt smør
175 Gr. Sukker
2 Hele Æg
155 Gr. Hvedemel
1½ tsk. Bagepulver
1 Spsk. Lakridspulver
1 Tsk. Vanillie aroma
1 dl. Mælk

 

 

 

 

 

 

 

Lakrids frosting

100 Gr. Blødt smør
6 Dl. Flormelis
½ Dl. Mælk
1 Tsk. Vanillie aroma
1 – 3 Spsk. Lakridspulver

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Lakrids muffins

Pisk blødt smør og sukker sammen til en luftig, cremet masse.  pisk æggene i, et ad gangen. Pisk grundigt og længe efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, lakridspulver, og vend det i æggemassen skiftevis med vanillie aroma og mælk, med en palet.

Fordel dejen i 9 store muffinsforme, fyld formene ca. 2/3 op. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 1800 C i 20 minutter på midterste ovnrille.

Lakrids Frosting

Mens muffins bager i ovnen, laves frosting ved at blande alle ingredienserne og piske godt til en luftig, dejlig og cremet masse. Smag til med lakridspulver. Hvis du syntes frostingen er for tynd, kan du enten tilsætte lidt ekstra flormelis eller stille frostingen koldt. så vil den blive fastere.

Frosting lægges på, når muffins er helt kolde og pyntes efter egen fantasi.

 

Tips og tricks

Vanille aroma eller vanille ekstrakt, kan købes i alle velassorterede supermarkeder.

Jeg har købt mit lakridspulver på nettet. Søg lakridspulver på goggle og der kommer masser af forslag, eller prøv i matas.

Start med at tilsætte 1 spsk. lakridspulver til frostingen, og smag den til efter din lakridssmag.

Husk frostingen skal opbevares på køl, også kagerne, når først der er kommet frosting på.

Lakridskage

Vi kan ikke vise dette galleriDenne kage med lakrids, er intet mindre end fantastisk.

Selv mine drenge, som normalt ikke bryder sig om lakrids, kan lide den.

Konsistensen minder om brownies, og det er med denne kage, som det er med kager med chokolade.

Jo længere den får lov at stå, jo mere sætter smagen sig i kagen.

God fornøjelse og velbekomme! 🙂

Disse ingredienser skal du bruge i lakridskagen

225 Gr. Smør
450 Gr. Brun farin
3 Hele Æg
3 Spsk. Lakridspulver
270 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver

Sådan laver du en lækker lakridskage

Start med at smelte smør og brun farin i en gryde over svag varme. Lad smørret smelte halvt, og tag gryden af varmen, og lad resten af smørret smelte ved varmen fra resten af massen. Smørmassen må ikke være varmere, end du kan have fingeren i den, inden du blander den med resten af ingredienserne. Pisk smørmassen godt med æggene. Tilsæt lakridspulveret og pisk igen. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej med en palette.

Hæld dejen i en lille bradepande 25 x 35 cm. beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180o C i 25 minutter, på midterste ovnrille.

Tips og tricks til den perfekte lakridskage

Jeg har købt lakridspulveret på nettet. Bare søg lakridspulver på google, så kommer der en masse forhandlere.

Man kan vist også købe lakridspulver i Matas.

Jeg tænker, at man kan lægge et lag hvid glasur på kagen, hvis man vil have den lidt sødere. Men jeg synes, at det vil være synd.

Lakrids cookies - bageopskrift

Lakrids cookies

Disse sprøde cookies med lakrids, er lige noget for lakrids elskere, og andre slikmunde. Den bløde  skipperskrå lakrids er ikke dominerende i smagen , men mere et dejligt krydderi , der passer perfekt til den søde mandelsmag.

Vi kan ikke vise dette galleri

Lakrids cookies

120 Gr.  Blødt smør
½ Tsk. Salt
120 Gr. Sukker
85 Gr. Rørsukker
1 Helt Æg
180 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
1 Tsk. kogende vand
110 Gr. Hakkede mandler m/ skal
180 Gr. Skipper skrå lakrids

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skære skipper skrå lakrids i tynde skiver og hak mandlerne ikke for groft. Bland blødt smør, salt, sukker, rørsukker, æg, hvedemel, bagepulver, vand og hakket mandler, til en fast ensartet dej. Tilsæt skipper skrå lakrids og rør den i dejen. rul dejen i 24-30 kugler og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, med lidt plads imellem til at flyde ud. Tryk kuglerne ca. ½-1 cm flade og bag cookiene i en forvarmet ovn ved 1750 C i 12-15 minutter på midterste ovnrille, til de er let gyldne. Læg de varme cookies over på en rist til afkøling, straks efter de er kommet ud af ovnen.

 

Tips  og tricks

Pas på, dine cookies ikke får for meget i ovnen, så bliver de meget hårde at tygge i

Jeg tænker man godt kan bruge en anden slags lakrids, bare det er den bløde slags

Nytårskage - bageopskrift

Nytårskage

Vi kan ikke vise dette galleri

Nytårsaften. Denne årets sidste aften, lige så traditionel som juleaften..

Og dog.  Det er en stor festelig aften, med lækker mad og drikke i venners lag, hvor vi fejrer det forgange år og byder velkommen til det nye.

Jeg har lavet en lækker chokolade kage, som lige så vel kan bruges som dessert, som den kan serveres til en dejlig kop kaffe, senere på aftenen.

Godt nytår! 🙂

Nytårskage

150 Gr. Mørk chokolade
4 Stk. Æg
100 Gr. Blødt smør
175 Gr. Sukker
3 Spsk. Hvedemel
3 Spsk. Kartoffelmel
1 Tsk. Bagepulver

Sådan bager du nytårskagen

Start med skille æggene i hvider og blommer. Gem blommerne til senere og pisk hviderne stive. Smelt chokoladen over vandbad og lad stå og køle lidt, mens du pisker sukker og blødt smør hvidt og cremet. Vend nu smeltet chokolade og æggeblommerne i smørmassen. Sigt Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i, og vend igen forsigtigt. Tilsidst vendes de stivpiskede æggehvider i, over to gange, til en jævn dej.

Hæld dejen i en smurt og raspdrysset springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 40 – 45 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdigbagt. Den vil falde lidt sammen på midten når den køler af.

Inden servering smøres kagen med flødeskum af 3 Dl. piskefløde og pyntes efter egen fantasi

Tips og tricks til en god nytårskage

Jeg har pyntet min kage på billedet med toffifee, hvor jeg har skrevet tal med hvid glasur, man kan også skrive med hvid chokolade. Viserne har jeg lavet af marcipan, som jeg har smurt med mørk chokolade. Kanten har jeg drysset med hakket chokolade og nødder.

Kagen kan også pyntes med frugt, eller man kan lave knallerter af marcipan og lægge på.

Flødeskummet kan smages til med stærk kaffe eller kakao, eller til de voksne, med lidt spiritus efter smag.

Chokoladekagen bør helst bages dagen før, så smagen rigtigt kan sætte sig.

Kagen kan også sagtens bruges som lagkage til chokolade elskerens fødselsdag, prøv at drysse hakket nødder og chokolade over hele kagen, når du har smurt den med flødeskum, og sæt flag og lys i.

Julefigur-peberkager

Jule figur peberkager

Jeg har prøvet en del forskellige opskrifter på figur kager, men alle med mere eller mindre skuffende resultat. Enten var de for hårde eller også var de for tørre og seje. Så faldt jeg over denne opskrift, som bare er lækker, kagerne bliver sprøde, søde og dejlige.

Havregryns cookies - bageopskrift

Havregryns cookies

Man kan næsten bilde sig selv ind at disse cookies med masser af havregryn er sunde. 🙂  Her må jeg nok skuffe, men at de til gengæld er super lækre, det kan ikke diskuteres. Og er man først startet på dem, er det svært at få stoppet igen.

Vi kan ikke vise dette galleri

Havregryns cookies

100 Gr. Valnødder
150 Gr. Blødt smør
200 Gr. Brun farin
1 Helt Æg
1 Tsk. Vanillisukker
100 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
½ Tsk. Stødt kanel
250 Gr. Havregryn
200 Gr. Hakket chokolade 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at varme ovnen til 1750 C. Bred valnødderne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen 8-10 minutter. Lad valnødderne kølne og hak dem i mindre stykker.

Pisk blødt smør og sukker grundigt sammen, til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt æg og vanillisukker og pisk igen grundigt. Bland hvedemel, bagepulver, salt og stødt kanel, og tilsæt det til smør blandingen under piskning. Fortsæt piskningen til dejen er ensartet. Bland til sidst havregryn og hakket chokolade og valnødder i, og rør til en grynet og lidt fast dej.

Form 30 40 kugler i passende størrelser med to tsk. og læg dem på bageplader med bagepapir, giv plads imellem hver, de flyder under bagning. Fugt fingrene lidt og tryk kuglerne let , ca. 1 cm. flade.

Bag cookiene i den 1750 C varme ovn i 10 – 12 minutter, til de er let gyldne i kanten, på midterste ovnrille. Lad køle af et par minutter på pladen, inden de flyttes over på en rist og køler helt af. Opbevares i tætlukket kagedåse.

 

Tips og tricks

Grunden til at valnødderne skal bages, er for at fremhæve smagen i dem.

Du kan udskifte chokoladen helt eller delvist med tørret frugt, fx. rosiner eller  bær.

Er du helt vild med chokolade, kan halvdelen af kagen dyppes i smeltet chokolade.

Adventskage med revet chokolade - bageopskrift

Adventskage med revet chokolade

Vi kan ikke vise dette galleri

Denne opskrift på adventskage med revet chokolade, hedder i min oprindelige opskrift helt tilbage fra skolekøkkenet, Plumkage. Men den har nu ikke noget med den rigtige plumkage at gøre.

Ikke desto mindre er den blevet en adventstradition hjemme hos os.

Den er dejlig let at bage, så du kan sagtens lige nå det, sammen med julepynten og alt det andet, du lige skal nå op til første søndag i advent.

Og den søde smag fra mandelessensen og chokoladen giver en skøn start på alt det dejlige julebag, jultiden ellers byder på.

God fornøjelse og velbekomme! 🙂

Adventskage med revet chokolade

125 Gr. Sukker
125 Gr. Blødt smør
2 Hele Æg
150 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Vanilliesukker
1 Tsk. Bagepulver
1 Tsk. Mandelessens
½ Dl. Mælk
100 Gr. Groftrevet chokolade

Sådan gør du

Pisk blødt smør, sukker og æg grundigt og meget sammen. Hvedemel, vanilliesukker og bagepulver blandes, og mælk og mandelessens blandes. Det hele tilsættes æggemassen, start med at røre det sammen på lav hastighed , sæt derefter hastigheden op og rør i mindst 1 minut. Tilsidst vendes den revne chokolade i med en palet.

Dejen hældes i en lille smurt brødform, 0,75 – 1 liter, formen må kun fyldes 2/3 del op. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 1700 C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter om kagen er ordentligt bagt, ved at stikke en kødnål eller strikkepind i midten af kagen, hvis der følger rå dej med pinden op, så skal kagen have nogle flere minutter.

Tips og tricks

Chokoladen skal rives og ikke hakkes, da den ellers kan finde på at falde til bunden af kagen under bagningen.

Man kan tilsætte 50 – 75 gr. finthakket nødder, hvis man kan lide det.

Kagen kan overtrækkes med chokolade, men så spar lidt på chokoladen i selve kagen.

Mælken kan udskiftes med appelsinsaft