Limekage
Denne kage er dejlig frisk. Ikke så syrlig som citronkagen, men mere frisk og ikke så karekteristisk i smagen som appelsinkagen.
Vi kan ikke vise dette galleriLimekage
125 Gr. | Smør |
1 Tsk. | Vanilliesukker |
4 Stk. | Æg |
200 Gr. | Sukker |
2 stk. | Lime. Revet skal |
250 Gr. | Hvedemel |
2½ Tsk. | Bagepulver |
1 Dl. | Mælk |
100 Gr. | Hvid chokolade |
50 Gr. | Hasselnødder |
Limelage
2 Stk. | Lime. Saft fra |
50 Gr. | Sukker |
Sådan gør du
Limekage
Start med at smelte smørret, og lad det stå og køle mens du laver lidt af det andet. Pisk vanilliesukker, sukker og æg grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt det let afkølede smør og den fintrevne skal af de 2 limefrugter og pisk let sammen. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen , skiftevis med mælken, til dejen er ensartet. Hak hvid chokolade og hasselnødder groft, og vend det i dejen tilsidst. Dejen hældes i en godt smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1850 C i 40 – 45 minutter på nederste ovnrille. mærk med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdig , ellers giv den lidt mere.
Limelage
Mens Kagen bager laver du limelagen, ved at putte sukker og saft af de 2 limefrugter i en gryde og koge det sammen i 2 – 3 minutter. Limelagen fordeles over kagen når kagen har kølet ca. 10 minutter.
Limekagen serveres med hvid glasur.
Tips og tricks
Husk at alle citrusfrugter, hvor du skal bruge skallen, skal være enten usprøjtede eller økologiske.
Pas på, limelagen er meget varm, den kan finde på at stødkoge.
Man kan også servere kagen med overtræk af smeltet hvid chokolade, og lidt revet limeskal på toppen.