Indlæg

M&M cookies

Kan du lide Bastogne og M&M´s, så er disse cookies ren win-win.

Sprødheden og den let krydrede smag af kanel er rigtig lækker i kombination med de søde M&M´s.

M&M cookies er en ægte familie-favorit. 🙂

M&M cookies

150 Gr. Blødt smør
150 Gr. Rørsukker
1 Knsp. Salt
1 Helt Æg
1 Tsk. Bagepulver
1 Tsk. Kanel
1 Knsp. Kardemomme
175 Gr. Hvedemel
75 Gr. M&M´s

Sådan bager du gode M&M cookies

Pisk smør, sukker og salt grundigt sammen, tilsæt Ægget og pisk grundigt igen.

Hvedemel, bagepulver og krydderier blandes og røres i dejen. 3/4 af M&M´erne tilsættes og røres i. (resten gemmes til pynt).

Fordel dejen  i små klatter med to teskeer, på en bageplade beklædt med bagepapir, giv god  plads, klatterne flyder en del ud.

Læg de resterende M&M oven på klatterne og tryk dem lidt ned i dejen. Bag cookies i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca . 10-11 minutter.

Cookies skal være let brune i kanten, men stadigt bløde, lige når de kommer ud af ovnen.

Tages af pladen, og direkte på en rist, med en palet, til afkøling, når de er kommet ud af ovnen. Lægges i en tætlukket kagedåse når de er kolde.

Tips og tricks til gode M&M cookies

Man kan tilsætte 50 Gr. hakket nødder efter egen smag hvis man synes.

Det er vigtigt at cookies lægges på en rist til afkøling med det samme de er taget ud af ovnen.

Ellers bliver de bløde og det er ikke meningen. De skal være sprøde, når de bliver helt kolde.

Daim muffins

Disse Daim-muffins er nogle rigtige sød små lækkerbidskener, med den dejlige smag af Daim. Men de er uden den klistrede fornemmelse i tænderne, som man kan få ved at spise en rigtig Daim bar.

Daim muffins

50 Gr. Margarine
1 Dl. Sukker
1 Helt Æg
4 Stk. Daimbar
75 Gr. Valnødder
3 Dl. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Bagepulver
1 Dl. Mælk

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt margarinen og lad den afkøle let. Pisk den afkølede margarine godt med sukker, tilsæt ægget og pisk godt igen. Hak valnødderne og Daim barrene groft og bland 3/4 af det i melet.( Resten skal bruges til pynt senere)

Sigt Vanilliesukker og bagepulver i æggemassen og rør det. Tilsæt mælken og tilsidst melblandingen og vend det med en palet til en jævn dej.

fordel dejen i muffinsforme, der bliver ca. 15 af denne portion. Bag  muffins i en forvarmet ovn ved 1750 C i 15 minutter. De varme muffins pyntes med de resterende nødder og Daim, straks de er taget  ud af ovnen.

 

Tips og tricks

Det er  nemt at hakke Daimbarrene i en pose , med en kødhammer eller skaftet på en kniv.

Fordelen dejen i muffinsformene med to skeer.

Squashkage

Squashkagen er dejlig svampet og utroligt nem at lave. Den er god til eftermiddagsthéen, aftenskaffen, eller hvornår man har lyst til noget sødt og krydret.

Gulerodskage

Gulerodskagen er endnu en af de kager, som de fleste kender og elsker. Smagen er på én gang krydret men også sød, og gulerødderne er mere for at gøre kagen svampet, end for smagen.

Jeg skriver opskriften med en glasur lavet på flødeost, men i vores familie kan vi bedst lide kagen med almindelig hvid glasur, lavet på flormelis og vand.

Gulerodskage

Gulerodskage

300 Gr. Brun farin
2 Dl. Olie
4 Hele Æg
275 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
1 Tsk. Natron
2 Tsk. Kanel
1 Tsk. Vanilliesukker
375 Gr. Revet gulerod

 

 

 

 

 

 

 

 

Flødeost glasur

200 Gr. Flødeost natural
2 Spsk. Vand
1 Dl. Flormelis
2 Tsk. Citronsaft

 

 

 

 

Sådan laver du gulerodskagen

Gulerodskage

Rør brun farin og olie godt sammen. Pisk æggene i, ét ad gangen, og husk at piske godt og længe mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, salt, natron, kanel og vanilliesukker og sigt det det i æggemassen, tilsæt de fintrevne gulerødder, og vend det hele sammen til en luftig ensartet dej.

Hæld dejen i en lille smurt eller beklædt med bagepapir bradepande og bag kagen i en opvarmet ovn ved 1750 C i ca. 50 minutter på ovnens midterste rille

Flødeost glasur

Rør alle ingredienserne sammen, og smør glasuren på kagen, når den er kold.

Tips og tricks til en god gulerodskage

Husk, at det er vigtigt at piske meget og længe mellem hvert æg. Så får du en lækker og luftig kage. De tørre ingredienser og revne gulerødder skal kun lige vendes i med en palet, så den gode luft ikke slåes ud af dejen igen.[/av_one_full]

Bacon drømmekage

Denne opskrift på drømmekage med bacon har jeg fået tilsendt af min mands kammerat Carsten, som havde hørt om den på P3.

Da jeg lige læste den, tænkte jeg , som du sikkert også gør “bacon og kage, det kan man da bare ikke”. Og da jeg så læste, hvor meget bacon der skulle på, steg min skepsis endnu yderligere.

Men jeg er et åbent menneske, så den opskrift skulle da også prøves.

Smagen er lidt speciel, og den er ikke en kaffekage. Jeg tænker mere, den er en ” tømmermandskage“, som er rigtig god dagen derpå, med et stort glas iskold cola til.

Velbekomme! 🙂

Bunden i bacon drømmekage

4 Hele Æg
250 Gr. Sukker
250 Gr. Hvedemel
3 Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Vanilliesukker
50 Gr. Smeltet smør
2 Dl. Mælk

Glasur på bacon drømmekage

30 Gr. Smør
250 Gr. Brun farin
½ Dl. Mælk
800 Gr. Bacon

Sådan laver du en god bacon-drømmekage

Start med at riste og knuse bacon, det tager lidt tid, så det er godt at få overstået. Det skal knuses til smulder.

Bund

Pisk sukker og æg grundigt til det er hvidt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker sammen, og drys det i æggemassen gennem en sigte. Vend det forsigtigt i, sammen med mælk og smeltet smør.

Bages i en lille smurt/ eller beklædt med bagepapir form ca. 28×22 cm. i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 20 minutter på midterste ovnrille.

Glasur

Bland Smør, Brun farin, Mælk og ristet knust bacon, sammen i en gryde og giv det opkog, ganske kort.

Hældes på bunden når den lige er kommet ud af ovnen, og bages videre i 6 minutter.

Tips og  Tricks til den fantastiske bacon drømmekage

Det er vigtigt at bacon bliver smuldre knust, ellers bliver smagen af bacon for dominerende.

Spis kagen i små stykker, den er meget klistret i glasuren.

Muffins med chokolade

Begge mine drenge elsker de her muffins med chokolade. De er nemme at lave og gode at servere til aftenkaffen.

Muffins med chokolade og havre

Muffins

3 Dl. Mælk
1 Dl. Olie
1 Helt Æg
240 Gr. Hvedemel
150 Gr. Sukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Knsp. Salt
50 Gr. Kakao
4 Tsk. Bagepulver
  Chokolade i tern

Sådan gør du

Pisk mælk, olie og æg grundigt sammen, min. 1-2 minutter

Bland hvedemel, sukker, vanilliesukker, salt, kakao og bagepulver sammen og vend det med olie, ægge, mælkeblandingen, til det er en ensartet dej.

Fordel dejen i muffins forme, og fyld dem lidt mere end halvt. De vokser en del, når de bliver bagt. Læg en chokoladetern i hver muffin og tryk den ned, så den lige er dækket af dejen men stadig ikke rører bunden.

Der bliver 12 muffins af denne portion.

Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 20 minutter på midterste ovnrille.

Pynt med hvid glasur når muffins er kolde.

 

Tips og tricks

I stedet for chokolade, kan man bruge Smarties, m&m, eller hvad man selv har lyst til at eksperimentere med. Jeg syntes dog, at man skal have noget i  midten, ellers kan muffins komme til at virke lidt kedelige.

Man behøver ikke glasur på toppen, men i vores familie synes vi bare, at det er ekstra lækkert.

Denne opskrift er baseret på, at man bruger de rigtige (store) muffinsforme. Hvis man vælger at bruge de mindre forme, skal man kun regne med ca. 15 minutter i ovnen.

Citronkage

Denne opskrift minder meget om opskriften på appelsinkage, som jeg også har her på min side. Kagen er dejlig frisk og syrlig.

Citronkage

250 Gr. Smør
250 Gr. Sukker
2 Hele Æg
Saft af 2 Citroner
revet skal af 2 Citroner
50 Gr. Mørk chokolade
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk smør og sukker godt sammen til det er hvidt og skummende. Pisk æggene i hver for sig, og pisk grundigt mellem hvert æg. Riv skallen af citronerne og pres saften godt ud af dem. Hak chokoladen og bland den med hvedemel og bagepulver. Vend nu citronsaft og citronskal, skiftevis i æggemassen med hvedemel, bagepulver og chokolade.

Kom dejen i en velsmurt springform og bag i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 45-50 minutter på ovnens nederste rille. Prik en kødnål ned i midten af kagen, hvis der hænger løst dej ved når du tager kødnålen op, skal kagen bage lidt længere.

Pynt kagen med hvid glasur, når den er kold.

 

Tips og tricks

Kagen er fryseegnet.

Tilsæt citronsaft i glasuren, så bliver kagen lidt mere syrlig.

Husk at piske grundigt efter hvert æg.

Appelsinkage

Denne kage er lidt speciel i smagen. Den friske, men let bitre smag af appelsin, er skøn i kombination med chokoladen.

Appelsinkage

250 Gr. Sukker
250 Gr. Blød smør
2 Hele Æg
Revet skal af 2 Appelsiner
Saft af 2 Appelsiner
50 Gr. Mørk chokolade
50 Gr. Hassel eller valnøddekerner
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at rive appelsinerne, og presse saften godt ud af dem. Hak herefter nødder og chokolade groft.

Rør sukker og smør hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et  af gangen, pisk grundigt og meget efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, hakkede nødder og chokolade, og vend det i æggemassen,skiftevis med appelsinsaft og appelsinskal.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C  i ca. 50 minutter på nederste rille.

Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig, der må ikke sidde dej på, så skal kagen have lidt længere.

Når kagen er kold, pyntes den med hvid glasur og lidt reven chokolade.

 

Tips og tricks

Appelsinkagen kan fryses uden glasur.

Det er vigtigt at piske meget og længe efter hvert æg, det gør kagen dejlig luftig.

Man kan blande appelsinsaft og lidt revet appelsinskal i glasuren efter smag.

Jeg kom ved en fejl til at købe blod-grape istedet for appelsiner, men tænkte hvorfor ikke prøve ? Det gav en rigtigt dejligt kage, med en smule mere frisk smag. Blod-grapen var meget saftig, så jeg brugte kun saft af 1½ frugt, Ca. 1½ dl. saft, og revet  skal af en frugt. 

Hindbærsnitter

Jeg kendte bedst hindbærsnitten, fra min skoletid, hvor den var en fast bestanddel af frokosten, man gik over til den lokale bager og købte. Siden gik der en del år hvor jeg havde fået nok, og derfor helst ungik den, Indtil jeg fik fingre i denne lækre opskrift. Nu syntes jeg det er hyggeligt med en hjemmebagt hindbærsnitte til eftermiddagskaffen en gang imellem, og familien er helt enig. Og så er de hjemmebagte jo meget billigere end bagerens.

Hindbærsnitter

250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
125 Gr. Smør
125 Gr. Sukker
1 Helt Æg
150 Gr. Hindbærmarmelade

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland hvedemel og bagepulver, og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker og æg, og ælt eller rør det hele sammen i røremaskinen.

Rul dejen ud i en firkant mellem to stykker bagepapir, så det cirka passer i størrelsen til din ovns bageplade. Smør hindbærmarmeladen ud på  den ene halvdel af dejfirkanten, men ikke helt ud til kanten. Fold den anden halvdel dej ind over hindbærfyldet, ved hjælp af bagepapiret og tryk dej kanten let sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Træk bagepapiret med firkanten over på bagepladen, og bag den i en forvarmet ovn ved 1800 C  i 20-25 minutter på midterste rille.

Når firkanten tages ud af ovnen, skæres den ud i snitter, mens den stadig er varm, med en skarp kniv eller en pizzaskærer. Der bliver 12 snitter af denne portion.

Snitterne Pyntes med glasur og evt. krymmel når de er helt kolde.

 

Tips og tricks

Vægt angivelsen på hindbærmarmelade er vejledende, brug den mængde som passer din smag, men dog ikke mere end at snitterne ikke bliver smattede. Man må prøve sig lidt frem.

Køb en god marmelade.

Jeg har nogle gange selv lavet en hindbær sovs, ved at blænde let optøede hindbær, og siet kernerne fra,  igennem en sigte. Det giver en dejlig tyk koncentrat, som smager af lidt mere.

Til hindbærsnitter bruger jeg altid kun rigtigt smør, det syntes jeg, giver det bedste resultat.

Snitterne skal spises samme dag de er bagt, næste dag er de kedelige.

Knækbrød

Denne opskrift på knækbrød er så let at lave, at der ikke er nogen som helst undskyldning for ikke at komme igang. At knækbrødene desuden er så lækre, at jeg er nødt til at gemme dem væk, for at familien ikke skal spise dem alle på en gang, gør jo, at det bare er med at komme i gang.

Knækbrød

3½ Dl. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
2½ Tsk. Salt
1 Dl. Havregryn
1 Dl. Sesamfrø
1 Dl. Hørfrø
1 Dl. Græskarkerner
1 Dl. Solsikkekerner
2 Dl. Vand
1 Dl. Olie

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland hvedemel, bagepulver og salt, med havregryn, sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner, og rør det sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og rør godt sammen til en ret klistret dej. Del dejen op i to halvdele og rul  hver halvdel ud mellem to stykker bagepapir, der passer i størrelsen til ovnens plader, Fjern det øverste stykke bagepapir og skær ud i firkanter, gøres nemmest med en pizzaskærer. Træk det nederste stykke bagepapir, med dejen, op på bagepladerne. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 2000C i 15-20 minutter til knækbrødene er gylden brune. Knækbrødene skal straks tages af pladerne, når de kommer ud af ovnen, og afkøle på en rist.

 

Tips og tricks

Jeg  plejer at skære den ene plade ud i almindelig knækbrødsstørrelse, som er gode med marmelade eller ost, og den anden plade i mindre stænger, som vi bruger som “snacks” og i madkassen. Skal opbevares i tætlukket kagedåse.

Hvis du syntes knækbrødene er lidt bløde, så giv dem lidt længere tid i ovnen næste gang du bager dem.