GD Star Rating
loading...

Den her opskrift på chokoladekage med chokoladecreme er kagen, som er vist på mit forsidebanner. Chokoladekagen er en lidt tung kage, så den rækker til mange mennesker. Den er skøn til en god kop kaffe.

Chokoladekage med chokoladecreme | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Chokoladekage

2 Dl. Sukker
70 Gr. Blød smør
1 Æggeblomme
½ Dl. Lys sirup
4 Dl. Hvedemel
1 3/4 Dl Kakao
1½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
3 Dl. Mælk
3 Æggehvider

 

 

 

 

 

 

 

 

Chokoladecreme

2½ Dl. Kvark
½ Dl. Cremefraiche
100 Gr. Mørk chokolade
1 Dl. Kakao
1 Spsk. Vanilliesukker

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Chokoladekage

Pisk sukker og smør godt, til det er hvidt og luftigt. Pisk æggeblommen og sirup i, til massen er ensartet. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt, og sigt og bland det i æggemassen, skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne faste og stive og vend dem forsigtigt i dejen med en palet.

Hæld dejen i en velsmurt og melet springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 50- 60 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdigbagt.

Når kagen er kold flækkes den til to bunde.

 

Chokoladecreme

Bland kvark, cremefraiche , kakao og vanilliesukker sammen. Smelt chokoladen og rør det straks i den øvrige masse til en ensartet creme.

Læg den ene chokolade bund på et egnet fad og fordel ca. 1/3 del af chokoladecremen på. Læg den anden chokolade bund oven på og fordel den resterende creme så den dækker hele kagen.

 

Tips og tricks

Chokoladekagen med chokoladecreme bør stå i køleskabet 3 – 4 timer inden den spises, så cremen er blevet ordentlig kold igen.

Man kan smage cremen til med lidt sukker hvis man synes den er for bitter.

Jeg har pyntet kagen med hakket hasselnødder langs kanten, men jeg tænker at man sagten kan pynte med f.eks. Friske jordbær eller flødeskum hvis man kan lide det.

Husk at hvis man vil have æggehvider ordentlig faste, må de ikke være “forurenet” med med lidt æggeblomme eller vand fra skålen, de skal være helt rene.

Man kan mærke om en kage er færdigbagt ved at stikke en kødnål i midt i kagen. Hvis der sidder dej rester på når du tager den op, er kagen ikke færdigbagt. I min ovn er denne kage færdigbagt efter 50 minutter, men da ovne kan varme forskelligt, skal den muligvis have lidt mere eller mindre i din ovn.

GD Star Rating
loading...

    18 kommentarer til “Chokoladekage med chokoladecreme”

    • Claus Holm siger:

      Hej :o)
      Endnu en (på papiret) lækker kage, som vi naturligvis må afprøve. Men jeg har lige et par spørgsmål:

      I ingrediens-oversigten står der under chokoladecremen “1 spsk sukker”, men i beskrivelsen af fremgangsmåden skriver du vanillesukker?

      Kan man i øvrigt bruge skyr istedet for kvark?

      • Lotte siger:

        Hej Claus.
        Du har ret, jeg havde lavet en fejl, som nu straks er rettet, det er vanilliesukker, der skal i. Tak fordi du gjorde opmærksom på det. Hvad angår skyr, så kender jeg det ikke, men kvark er en mager oste-creme fraiche agtig ting, og hvis skyr er noget lignende, så prøv det, og meld eventuelt tilbage. Husk iøvrigt at smage cremen lidt til med sukker, den kan godt bliver lidt “bitter”, alt efter hvad det er for noget kakao og chokolade man bruger.
        God fornøjelse.
        Venlig bage hilsen Lotte

    • Mia siger:

      Hej Lotte
      Har lige forsøgt mig med din lækre kage. Har dog lige et spørgsmål til cremen. Min blev meget fast i det, skal der evt. noget væske i for at gøre den mere “flydende”
      Hilse Mia

      • Lotte siger:

        Hej Mia.
        Håber du kan lide kagen. Ang. cremen, så er det ikke en glasur, det skal hældes på, men en creme der skal være så fast, at den kan smøres på siden af kagen. Konsistensen skal være lidt som kvarken, og jeg vil absolut ikke anbefale at man prøver at komme vædske i, prøv evt. at bruge cheasy fraiche 6 % istedet for rigtig cremefraiche. Det er ikke så fast i konsistensen og så sparer man på kalorierne ved siden af. Ren win -win :-) Håber du kan bruge mit svar
        Venlig bagehilsen Lotte

    • Nanna siger:

      Hej Lotte. Jeg vil rigtig gerne prøve din chokoladecreme af på min banankage, men jeg har desværre ikke kvark. Kan man undlade at putte kvarken i og bare bruge mere creme fraiche i stedet for?

      • Lotte siger:

        Hej Nanna.
        Kvarken er knapt så syrligt, og lidt mere “fast”og cremet i konsistensen en cremefraiche. Du kan nok tilpasse smagen ved at bruge lidt mere sukker eller chokolade. Jeg ved ikke helt med konsistensen, men Skal cremen OVENPÅ din banankage så går det nu nok :-)
        Venlig bagehilsen
        Lotte

    • Nanna siger:

      Jeg tænker også at man kan bruge mascarpone i stedet for kvark og cremefraiche. Uhm – men det er IKKE fedtfattigt, snarere tværtimod, men nam nam :-)

    • Katrine siger:

      Hej Lotte. Det lyder som en rigtig lækker kage, tror jeg vil lave den til min sidste undervisningsdag på mandag :) Du skriver at cremen helst skal smøres på og så derefter i køleskabet 3-4 timer, hvis jeg nu skal have kagen med mandag morgen, kan jeg så godt smøre cremen på søndag aften eller kommer den til at stå for længe så? Jeg vil gerne pynte den med frisk frugt, er det så bedst først at lægge det på mandag morgen? Mvh Katrine

      • Lotte siger:

        Hej Katrine.
        Du kan sagtens smøre cremen på søndag aften og stille den under en “klokke”, eller hvad du har af muligheder, i køleskabet.Det er altid bedst at pynte med frisk frugt lige inden servering, da frugt der er skåret, hurtigt bliver kedeligt.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

    • Lone siger:

      Hej Lotte
      Har lige opdaget din hjemmeside – det er da en super lækker side du har
      og sikke nogle skønne opskrifter, fantastisk med billeder, det giver lige
      det sidste ;-)
      Jeg glæder mig til at prøve nogle af de forskellige ting – svært at vælge,
      men kan jo også bare starte fra A :-0)))))

      Hilsen Lone

    • Lea siger:

      Hej Lotte
      Jeg har lige et spørgsmål til kagen/bunden – min blev ekstremt fast og det var næstmest umuligt at vende æggehviderne i. Jeg har tjekket mængde og ingredienser flere gange men ved ikke hvad jeg har gjort forkert – det virkede som om jeg måske ikke havde væske nok. Har du et forslag til hvad jeg kan have gjort forkert? Tak for de dejlige opskrifter! :) Mvh Lea

      • Lotte siger:

        Hej Lea.
        Det kan være svært at svare på hvad der er gået galt, men et par gæt, kan enten være at æggeblommen, har været meget lille, eller at du måske har banket melet meget hårdt sammen, da du målte det af. Hvordan blev slut resultatet da du havde bagt den ?
        Venlig bagehilsen
        Lotte.

    • Lea siger:

      Hej Lotte.
      1000 tak for svaret! Kagen blev lidt tør og med meget stærk smag af kakao, men kunne fint spises og mine kollegaer nød den da også til kaffen, dog i små mængder! :) Måske har du ret med melet! Er det kakaopulver eller kakaomælk man skal bruge – måske et dumt spørgsmål men man skal jo lære på en eller anden måde! :)
      Tak for et dejligt initiativ med denne side! Jeg kaster mig snart igen ud i endnu en af dine opskrifter! :)
      Mvh Lea

      • Lotte siger:

        Hej Lea.
        Glæder mig at kagen trods alt kunne spises og nydes. :-) Svaret på dit spørgsmål er, at det er kakaopulver, der skal i kagen. Kakaomælk giver ikke ret meget smag.
        Håber du får fornøjelse af nogle af de andre opskrifter.
        Venlig bagehilsen
        Lotte.

    • Clara siger:

      Hej Lotte
      I creme står der at der skal kakao i, men er det kakaopulver eller kakaomælk. ?
      Kh Clara

      • Lotte siger:

        Hej Clara.
        Undskyld det sene svar, din kommentar må være forsvundet for mig. Det er kakaopulver der skal i cremen. Hvis du er bange for at cremen bliver for bitter, så skift noget af kakaoen ud med flormelis.
        Med venlig bagehilsen
        Lotte

    • Helle siger:

      Hej
      Kan kagen kombineres med vanilleis?
      Kh Helle

      • Lotte siger:

        Hej Helle.
        Cremen er lidt frisk i smagen, og jeg ved ikke om den søde vanillieis vil være god til. Men det er da værd at prøve :-)
        Venlig bagehilsen
        Lotte

    Skriv kommentar

    css.php