Pølsehorn
Alle børn, især de små, elsker pølsehorn. Vi der er lidt ældre syntes også de er lækre i madpakken, picnickurven, eller bare når den lille sult melder sig. Jeg laver en portion næsten hver weekend, og fryser dem ned, så er der altid nogle til familien.
Vi kan ikke vise dette galleriPølsehorn
100 Gr. | Smeltet margarine |
2½ Dl. | Vand |
50 Gr. | Gær |
450 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Sukker |
1 Tsk. | Salt |
12 Stk. | Pølser |
1 Helt | Æg, sammenpisket til pensling |
Sådan gør du
Gæren udrøres i vand og smeltet margarine. tilsæt salt, sukker, og hvedemel og ælt eller rør dejen i røremaskinen, til en fast dej. Del dejen i to lige store dele. drys lidt mel på bordet og en kagerulle og rul dejen ud i to store firkanter som igen deles til i alt 24 mindre firkanter.Skær pølserne i halve og fordel en halv pølse og lidt sennep på hver dej- firkant og rul dejen om pølsen, så den er helt pakket ind.
Læg pølsehornene på ovnens bageplader, der er smurt eller beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
Pensl pølsehornene med ægget og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15 minutter på midterste rille.
Tips og tricks
Man kan bruge sød eller stærk sennep efter smag, ketchup kan også bruges.
Husk at opbevare pølsehornene i køleskabet,hvis de ikke fryses ned straks.
Fedt med en opskrift på pølshorn – jeg har tit fået dem som barn, og ingen tvivl som nybagt far så synes jeg da det er en tradition mine børn også skal have med sig 🙂 Så tak for opskriften, jeg ser frem til at bage dem 🙂