Pølsehorn
Alle børn, især de små, elsker pølsehorn. Vi der er lidt ældre syntes også de er lækre i madpakken, picnickurven, eller bare når den lille sult melder sig. Jeg laver en portion næsten hver weekend, og fryser dem ned, så er der altid nogle til familien.
Pølsehorn
100 Gr. | Smeltet margarine |
2½ Dl. | Vand |
50 Gr. | Gær |
450 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Sukker |
1 Tsk. | Salt |
12 Stk. | Pølser |
1 Helt | Æg, sammenpisket til pensling |
Sådan gør du
Gæren udrøres i vand og smeltet margarine. tilsæt salt, sukker, og hvedemel og ælt eller rør dejen i røremaskinen, til en fast dej. Del dejen i to lige store dele. drys lidt mel på bordet og en kagerulle og rul dejen ud i to store firkanter som igen deles til i alt 24 mindre firkanter.Skær pølserne i halve og fordel en halv pølse og lidt sennep på hver dej- firkant og rul dejen om pølsen, så den er helt pakket ind.
Læg pølsehornene på ovnens bageplader, der er smurt eller beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
Pensl pølsehornene med ægget og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15 minutter på midterste rille.
Tips og tricks
Man kan bruge sød eller stærk sennep efter smag, ketchup kan også bruges.
Husk at opbevare pølsehornene i køleskabet,hvis de ikke fryses ned straks.
Fedt med en opskrift på pølshorn – jeg har tit fået dem som barn, og ingen tvivl som nybagt far så synes jeg da det er en tradition mine børn også skal have med sig 🙂 Så tak for opskriften, jeg ser frem til at bage dem 🙂