Sådan laver du de bedste hvedeknopper
Smelt smørret ved svag varme, og tilsæt vand. Smuldr og udrør gæret heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt eller rør i rørmaskine til dejen er blank og smidig, min. 5 minutter.
Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i 15-20 minutter.
Form 20 boller og stil dem tæt, i en form med høje kanter, beklædt med bagepapir. Så får de den rigtige hvedeknop form, når de hæver sammen.
Lad hvederne hæve under et fugtigt klæde, et lunt sted 1 time.
Bages i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15 minutter på midterste rille.
Lad hvederne køle lidt inden du skiller dem.
Tips og tricks til de lækreste hveder
Du kan selvfølgelig spise hvedeknopperne bløde, lune og helt nybagte fra ovnen. Men du kan også sagtens bage dem tidligere på dagen og så skære dem igennem og riste dem let på brødristeren, inden servering.
De smager skønt bare med smør, men du kan også putte marmelade, ost og pålægschokolade, eller hvad der nu er familiens favorit, på.