Indlæg

Mørk drømmekage | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Mørk drømmekage

GD Star Rating
loading...

Denne kage er en klassiker, kendt og elsket af alle. Nogen kalder den Brun drømmekage, mens vi er andre, som kalder den Mørk drømmekage. Jeg har endnu ikke mødt nogen som ikke kunne lide den mørke drømmekage, og den er altid et sikkert hit, hvis børnene skal have kage med i skole.

Mørk bund

300 Gr. Smeltet smør/margarine
500 Gr. Sukker
4 Hele Æg
2 Tsk. Vanilliesukker
350 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
8 Spsk. Kakao
1½ Dl. Mælk
1½ Dl. Kogende vand

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokos glasur

150 Gr. Smør/margarine
3 Spsk. Kakao
275 Gr. Flormelis
100 Gr. Kokosmel
5 Spsk. Vand
1 Tsk. Vanilliesukker

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Smeltet smør/margarine, sukker, æg og vanilliesukker piskes godt sammen. Hvedemel, bagepulver og kakao blandes sammen og røres i æggemassen, skiftevis med mælk . Til sidst tilsættes kogende vand. Dejen hældes i ovnens bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn ved 1800C. I ca. 30 minutter på ovnens midterste rille.

 

Kokosglasur

Smelt smør/margarine halvt i en gryde, og rør de øvrige ingredienser i, til en ensartet masse. Smør glasuren på, når bunden er let afkølet.

 

Tips og  tricks

Det er muligt at bunden skal bage lidt mindre eller mere tid end skrevet, da ovn størrelser er forskellige, så sæt minut uret til lidt mindre end opskriften siger og hold øje med kagen. Prik i kagen med en kødnål, der må ikke sidde kagemasse på, så er kagen nok.

Kagen kan sagtens stå i et par dage.

Ananas kage

Ananaskage med chokolade

GD Star Rating
loading...

Denne opskrift er en, jeg har klippet ud af et blad, og er en af de opskrifter, hvor jeg har måttet tage ved lære af min egne ord, “en opskrift skal følges, hvis du vil have et vellykket resultat”.

Opskriften anbefaler at man bruger  en springform, men hele tre gange tænkte jeg, “Naah, jeg kan godt lave den i en lille bradepandeform”, med det resultat, at jeg fik en tør og kedelig kage ud af ovnen.

Nu laver jeg den som anbefalet i en springform, og får en dejlig sød og frisk kage.

Kage

250 Gr. Smør
250 Gr. Sukker
4 Hele Æg
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Tsk. Bagepulver
350 Gr. Hvedemel
140 Gr.
(1 lille ds.)
Ananas tern
1½ Dl.
(fra ds.)
Ananas saft
1oo Gr. Mørk chokolade

Sådan gør du

Pisk smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Hak chokoladen groft. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker og vend det i æggemassen, med en palet, skiftevis med chokolade, ananastern og ananassaft. Dejen hældes i en velsmurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1900C. I ca. 45  Minutter på nederste rille. Mærk efter med en kødnål om kagen er nok, den bliver en del brun på toppen, men bliv ikke forskrækket.

Når kagen er helt kold pyntes den med hvid glasur og revet chokolade.

Tips og tricks

Til denne opskrift bruger jeg altid rigtigt smør. Det giver bare det bedste resultat efter min smag. Det gælder i øvrigt også i denne opskrift “pisk grundigt og kraftigt imellem hvert æg – mere en du tror”, og vend derefter de sidste ingredienser i med en palet, så du ikke pisker luften ud af dejen igen.

Når jeg bager kager i springform, sætter jeg altid bagepapir fast i bunden, og smører siden grundigt. Så synes jeg, at kagen lettere slipper formen, når den er bagt.

Hvis der ikke er nok ananassaft, har jeg brugt appelsinjuice til at spæde op med. Det kan ikke anbefales at bruge vand.

Snickerskage

Snickerskage

GD Star Rating
loading...

Denne kage, snickerskagen, stiftede jeg bekendtskab med for ganske nylig, da min ældste søn kom hjem fra skole, og fortalte at han havde fået den lækreste kage i dag, og at den smagte som Snickers.

Chokoladekage med et tvist af kanel | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Chokoladekage med kanelglasur

GD Star Rating
loading...

Denne chokoladekage fandt jeg endeligt efter mange forsøg med forskellige opskrifter, der efter min smag gav et både tørt og kedeligt resultat.

Jeg var til sidst så desperat, at jeg begyndte at lave de færdigfabrikerede pulverchokoladekager, som jo både er for dyre og som nu også viser sig måske at være direkte sundhedsskadelige. Nu laver jeg aldrig andre chokoladekager, hvad enten det er til de voksne, hvor jeg laver den med den glasur med et tvist af kanel, som er med her i opskriften; eller det er til børnene, hvor den bliver serveret med et tyk lag almindeligt hvid glasur.

Kagebund

6 Spsk. Kakao
250 Gr. Hvedemel
300 Gr. Sukker
1 Tsk. Natron
1 Tsk Bagepulver
1 Knsp. Salt
2 Hele Æg
150 Gr. Smeltet  Smør
2½ Dl. Vand

 

 

 

 

 

 

 

 

Glasur med et tvist af kanel

3 Spsk. Kakao
200 Gr. Flormelis
2 Spsk. Blødt Smør
2 Tsk. Stødt kanel
½ Dl. Fingervarm  Mælk

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund.

Bland kakao, hvedemel sukker, natron, bagepulver og salt, og hæld det igennem en sigte ned i en skål. Tilsæt æg , vand og smeltet smør, og pisk grundigt med elpisker eller i en røremaskine.

Hæld dejen i en firkantet form, ca. 23×33 cm., og bag bunden ca. 35 min, i en forvarmet ovn ved 170 oC på nederste rille.

Glasur.

Alle ingredienser blandes til en tyk glasur som smøres på den kolde kagebund.

 

Tips og tricks

Hold øje med bunden, når den er i ovnen. For det første varmer alle ovne sjældent ens; For det andet kan størrelsen på formen også spille ind på bagetiden. Er formen lidt større kan man forvente, at kagen skal bage lidt mindre tid. Er formen omvendt lidt mindre, kan man forvente at kagen skal bage lidt længere. Desuden skal man tænke på, at porcelænsforme tit kræver lidt længere tid end forme af teflon og lignene.

Jeg plejer at sætte uret til 5 minutter mindre end opskriften siger, og prøver mig frem ved at stikke en kødnål i midten af kagen, og ser om der hænger flydende dej ved. Denne kage skal helst være lidt klæg i midten. Så er den rigtigt god.

Kagen bliver faktisk kun bedre af at stå til næste dag, så smagen rigtigt kan sætte sig. Men det er ikke sikkert, at man kan holde fingrene fra kagen så længe. 🙂