Indlæg

Ssuperhelte muffins

Superhelte muffins

Disse flotte blå muffins vil alle superhelte og andre seje drenge blive helt vilde med. Den blå farve og den søde smag vil være en succes til drenge fødselsdagen, til fodboldkampen og andre anledninger hvor superhelte mødes.

Pynt dem med farvet krymmel, og brug blå eller grønne papirforme.

Lad drengene være med til at bestemme. Man kan få en del forskelligt pynt rettet mod drenge efterhånden, både på nettet og i velassorteret forretninger.

Opskriften har jeg taget fra giftkagen, puttet blå farve i, i stedet for grøn, og lavet dem om til muffins.

Jeg har også nogle fine lyserøde prinsesse muffins til pigerne et andet sted på siden, lavet på samme opskrift.

Nogen har også kaldt de her blå muffins for smølfe muffins. Og det kunne de vel også hedde.

Vil man hellere vil kalde dem cupcakes og putte frosting (Icing) på toppen, så gør man bare det. 🙂 

Ssuperhelte muffins

Det skal der i superhelte muffins

250 Gr. Blødt smør
250 Gr. Sukker
3 Hele Æg
250 Gr. Hvedemel
1½ tsk. Bagepulver
1½ Dl. Mælk
1 spsk.  Mandelessens
2 Spsk. Blå frugtfarve

 

 

 

 

 

 

 

Sådan laver du lækre superhelte muffins!

Smør og sukker piskes grundigt, til det er hvidt og skummende. Æggene piskes i hver for sig. Pisk grundigt og længe mellem hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver, gøres nemmest med en gaffel, og bland det i æggemassen, med en ske. der må ikke piskes mere i dejen. Bland mælk, mandelessens og blå frugtfarve og vend det i dejen til en ens dejmasse.

Fyld 12-15 store muffinsforme 2/3 del op med dejen, og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 17 minutter på midterste ovn rille.

Put glasur på muffins, når de er helt kolde.

Tips og tricks til fantastiske superhelte muffins

Man er nødt til at dække hele toppen med glasur da muffins bliver brune på toppen, når de bliver bagt. Men når man tager papiret af, og tager en bid, kan man se den flotte blå farve.

Husk at glasuren stadig skal være våd, når man vil pynte, ellers sidder pynten ikke fast. Det er nemmest hvis glasuren ikke er for tynd når den kommer på.

Jeg lægger mine papir muffinsforme i sølvforme, så “vælter” de ikke under bagningen. Man kan også putte papirformene i sin Muffins silikoneform, hvis man har sådan en.

Hvis man vil have farvet glasur, bør man købe noget pasta farve og bruge. Det farver bedre end alm. frugtfarve. Pasta farve kan bl.a. købes på nettet.

[/av_one_full]

Pige prinsesse muffins cupcakes bageopskrift

Prinsesse muffins

Disse lyserøde muffins, vil gøre lykke hos alle prinsesser og andre søde piger. Den søde smag og den fine farve vil være en succes ved fødselsdage, pyjamaspartys og alle andre anledninger. Lad pigerne hjælpe med at pynte. Man kan efterhånden få mange forskellige papirforme og andet kagepynt, så kun fantasien sætter grænsen, for hvor tøset de kan blive. Hvis du syntes du kan genkende opskriften er det fordi den er lånt fra giftkagen, tilsat rød frugtfarve istedet for grøn, og lavet om til muffins: Jeg har også nogle superhelte muffins, lavet på samme opskrift, et andet sted på siden. Om man vil putte icing (frosting) på toppen og kalde dem cupcakes, må man helt selv om 🙂 

Pige prinsesse muffins cupcakes bageopskrift

Prinsesse muffins

250 Gr. Blødt smør
250 Gr. Sukker
3 Hele Æg
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
1½ Dl. Mælk
1 Spsk. Mandelessens
2 Spsk. Rød frugtfarve

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Skær smøret i tern, og pisk det grundigt med sukker, til det er hvidt og skummende. Pisk et æg i ad gangen, og pisk meget og længe efter hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i ægge massen. Bland mælk, mandelessens, og rød frugtfarve og bland det i de øvrige ingredienser til en ensartet dej.

Fordel dejen i 12-15 store muffinsforme. Fyld formene ca. 2/3 del op. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 17 minutter på midterste rille.

Når Muffins er helt kolde dækkes de med glasur og pyntes efter lyst.

 

Tips og tricks

Muffins bliver brune på toppen, når de er bagt. Derfor skal de dækkes helt med glasur. Men den fine farve kan ses så snart man tager papiret af og bider i dem.

Glasuren skal være tyk. Så er den nemmest at styre. Men husk at pynten skal på mens glasuren stadig er våd, elles sidder den ikke fast.

Hvis du vil have farvet glasur, er det en god ide`at bruge pasta farve istedet for frugtfarve. Pasta farve kan købes på nettet, og det farver bedre i glasur end alm. frugtfarve.

Læg papirsformene i sølvforme, eller i en muffins sillikoneform, hvis du har det. Så “vælter” muffins ikke under bagningen.

Mazarinkage - bageopskrift

Mazarinkage

Dette er en af de få opskrifter, hvor jeg slet ikke bruger min røremaskine. Mazarinkage skal efter min mening være tung, klæg og sød. Derfor rører jeg kun lige ingredienserne sammen med hånden.

Mazarinkage

100 Gr. Hvedemel
100 Gr. Kartoffelmel
2oo Gr. Revet marcipan
1 spsk. Bagepulver
200 Gr. Flormelis
200 gr. Smeltet smør
4 hele  Æg

 

 

 

 

 

 

Chokoladeglasur

50 Gr. Mørk chokolade 70%
50 Gr. Lys chokolade
1 Dl. Fløde

 

 

 

Sådan gør du

Mazarinkage

Start med at smelte smørret, så kan det lige stå og køle lidt, mens du gør noget af det andet klar. Riv marcipanen så fint som muligt, og bland det med hvedemel, kartoffelmel,og bagepulver, med en gaffel, til det minder om revet ost. Der vil være lidt større klumper, men det er ok. Det er marcipanen, der samler sig lidt igen.

I en anden skål pisker du med piskeris i hånden flormelis, smeltet smør og æg til en ensartet masse. Bland nu marcipanmassen og æggemassen og rør, til det lige er rørt sammen. Der vil stadigt være lidt klumper, men det gør ikke noget.

Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 35 – 45 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen har fået nok.

Chokoladeglasur

Smelt chokoladen i fløden, ved meget svag varme. Lad glasuren stå og køle af, så den ikke er helt så flydende, når du hælder den på den kolde kage. Stil kagen i køleskabet, så snart du har hældt glasuren over, så glasuren kan stivne helt.

 

Tips og tricks

Dette er en af de kager, som man måske skal bage et par gange, inden man syntes den bliver perfekt. Den skal ikke have mange minutter for meget i ovnen, før den bliver en smule tør, så derfor skal man måske forsøge et par gange, inden man finder ud af helt præcist, hvor længe man synes den skal have, inden kagen bliver lige som man vil have den.

Jeg bruger ren rå marcipan, men man kan måske godt bruge bagemarcipan masse?

Pæretærte - bageopskrift

Pæretærte

Denne opskrift på pæretærte er dejlig nem, og så er pæretærte min egen personlige frugttærte favorit. Under tips og tricks til bedstemor ands æbletærte , giver jeg jeg fif til hvordan det er nemt at rulle tærtedej ud, uden at det hænger fast eller får huller.

Pæretærte

3- 4 Stk. Pærer
250 gr. Hvedemel
150 Gr. Blødt Smør
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
1 Helt Æg
1 Spsk. Vand

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Skær det bløde smør i tern, og smuldr det med hvedemelet, til det ligner revet ost. Bland sukker og vanilliesukker i. Saml dejen med vand og æg.

Del dejen i to, rul den ene halvdel ud og fordel den i en smurt tærtebund, lig den godt op af kanten og tryk den forsigtigt til. Skær evt overskydende dej fra kanten. Rul den anden halvdel dej ud, så den er klar som låg

Skræl pærerne, og del dem i halve. Fjern kernehus og stilk. Fordel de halve pærer på tærtebunden. Læg dejlåget på og tryk det til i kanten. Prik forsigtigt et par huller i låget mellem pærerne, så evt. damp kan slippe ud. Pensl med lid vand, og drys med et tyndt lag sukker.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 30 minutter på midterste ovn rille.

 

Tips og tricks

Tærten severes bedst lun med vanillieis eller creme fraiche, rørt op med vanilliesukker efter smag.

Er man lidt doven eller det skal gå ekstra stærkt, kan man bruge halve pærer fra dåse, man skal bare huske at hælde væden godt fra dem.

Tærten kan bruges til både en kop kaffe eller som dessert.

Medaljer

Min kære mand og jeg plejer, på vores bryllupsdag, at joke med at vi skal have en “Tapperheds medalje”, og så kører vi til bageren og køber medaljer. 🙂

Nu har jeg fundet en opskrift på medaljer, så vi ikke længere behøver at køre til bageren, men kan bage dem selv.

Medaljerne er faktisk ikke så svære at lave, som man måske skulle tro.

Mørdej

300 Gr. Hvedemel
100 Gr. Flormelis
150 gr. Blødt smør
1 Helt Æg

Fyld

1 Brev Dr. Øtkers kagemouse med vanilliesmag
½ l. Piskefløde

Sådan gør du

Mørdej 

Smuldr blødt smør i hvedemel og flormelis, til det ligner revet ost. saml dejen med ægget, og stil dejen i køleskabet ca. ½ time.

Når dejen er blevet kold rulles den forholdsvis tyndt ud. Jeg gør det at jeg tager et stykke bagepapir og måler ud så det passer med min ovnplade, herpå ruller jeg dejen ud, med et andet stykke bagepapir over, så slipper jeg for at dejen hænger fast i bord og kagerulle. når dejen er rullet ud, stikkes den ud i cirkler a`ca. 7 cm. Husk at lægge cirklerne så tæt, at der ikke bliver for meget overskudsdej.

Fjern forsigtigt det overskydende dej imellem cirklerne.Det overskydende dej rulles ud igen på samme måde til en ny plade. den kan selvfølgelig ikke fyldes, men få det ud af det du kan, jeg får 24 cirkler ud af hele portionen. Og så er der lidt overskudsdej man kan lave nogle småkager af :-).

Nu kan hele stykket med bagepapir med cirklerne forsigtigt trækkes over på bagepladen. Cirklerne bages i en forvarmet ovn ved 2000 c i 8 -10 minutter på midterste ovnrille. Hold øje med dem, de skal have farve, men må kun lige blive gyldne. Regn ikke med at cirklerne bliver ens bagt, det kommer an på om de er lige tykke og om din ovn varmer præcist ens over det hele. Hellere at de er lidt lyse end for mørke.  Lad mørdejscirklerne køle af på en rist.

Fyld

Når mørdejscirklerne er helt kolde pyntes den ene halvdel af cirklerne med glasur og evt krymmel.

Lav kagemousen efter anvisningen på pakken og pisk fløden til flødeskum.

Tag den halvdel af mørdejscirklerne der ikke er glasur på og læg på et fladt fad. Læg så først en klat kagemouse på midten af cirklen. Med en kagetyler sprøjter du flødeskum omkring og over mousen i en top. nu lægges toppen med glasur  på, trykkes meget let til, og pyntes med flødeskum, frugt, bær og chokolade efter smag.

Tips og tricks

Husk der skal være et lige antal cirkler.

Ved at rulle dejen ud på bagepapiret og lade cirklerne blive på, slipper du for at flytte cirklerne, når de er stukket ud, og risikerer at de bliver deforme.

Mørdejscirklerne kan opbevares i kagedåse et døgns tid uden fyld. Med fyld skal de stå i køleskab.

Man kan komme jordbærmarmelade i, efter smag.

Man kan lave sin egen vanillicreme, hvis man vil det, men jeg synes kagemousen er dejlig nem at have med at gøre.

Muffins med nougatglasur

Jeg ved godt, at det er så moderne med cupcakes, men jeg kalder dem nu stadig muffins. Disse muffins er rigtigt skønne, og så søde at de sagtens ville kunne bruges som en dessert med en klat vanillieis til. Min yngste søn sagde, da han smagte dem “mor, nu er det ikke længere muffins med chokolade, som er min ynglings, det er dem her :-)”

Muffins

50 Gr. Blød smør
150 Gr. Sukker
125 Gr. Blød nougat
2 Hele Æg
1 1/4 Dl. Mælk
125 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

Nougatglasur

200 Gr. Flormelis
1 Spsk. Kakao
75 Gr. Blød nougat
50 Gr. Blød smør
2 – 3 Spsk. Mælk

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Muffins 

Pisk smør, sukker og nougat, til det er en let cremet masse.Pisk æggene i et af gangen, husk at piske godt efter hvert æg. Vend mælken i. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i massen og vend dejen forsigtigt sammen. Fordel dejen i 12 store muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn, ved 2000 C i 20 minutter på midterste ovn rille. Sæt forsigtigt kagerne på en rist til afkøling.

 

Nougatglasur 

Bland Kakao og flormelis og smuldr smør og nougat i. Gøres nemmest med en ske. pisk derefter med elpisker  eller piskeriset på røremaskinen. Start på lav hastighed og hæld mælken i lidt efter lidt, mens du stadig pisker. Sæt hastigheden op, og pisk i mindst 5 minutter til glasuren har et cremet udseende. Du kan tilsætte lidt mere mælk hvis du synes glasuren er for fast. Men glasuren skal ikke være cremet blød i konsistensen.

Kom glasuren på når muffins er helt kolde.

 

Tips og tricks

Husk at der er mælk i glasuren så, kagerne skal spises med det samme når det er kommet på, eller opbevares i køleskabet.

Dejen bliver meget flydende når det kommer i ovnen, så det er en god ide`at bruge to papirforme oven i hinanden, hvis man ikke har en muffinsform af silikone eller aluminium, man kan sætte papir formen i.

Glasuren er meget sød, så prøv dig lidt frem med hvor meget du vil komme på. Den er nemmest at smøre på med en kniv.

Jeg lavede glasuren og stillede den køleskabet i en skål, til jeg skulle bruge den. Det gjorde den lidt sværere at smører på, men det hjalp lige at varme kniven jeg smurte med.


Smørbirkes

Denne opskrift på smørbirkes er simpelthen bare så lækker. Brødene er bedst når de er helt nybagte og let lune. De kan bruges som morgenbrød når du vil forkæle familien, eller hvis du har inviteret gæster til brunch., men de er også dejlige til eftermiddagstèen.

Smørbirkes

150 Gr. Smør
500 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Groft salt
1 Spsk. Sukker
50 Gr. Gær
2½ Dl. Mælk
100 Gr. Smør til fyld

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

 Hvedemel og de 150 Gr. smør smuldres, til det ligner revet ost. Tilsæt salt og sukker. Lun mælken, til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Tilsæt det til melblandingen. Dejen er lidt klistret i starten, men jo længere man rører eller ælter, jo mere fast og mere samlet bliver den. Så ælt eller rør godt.

Lad dejen hæve i 20 minutter inden den rulles ud i en firkant på 20 x 50 Cm. Smør det 100 Gr. let bløde smør på den ene halvdel af firkanten, og fold den anden halvdel ind over. Bøj sammenføjningen lidt ind under, så den bliver lukket. Pensel med sammenpisket æggehvide og drys med birkes . Skær ud i trekanter så der bliver ca. 16 stk. birkes. Læg brødene på en bageplade med bagepapir, med lidt plads imellem, de hæver godt i ovnen. Bag i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15-17 minutter på midterste ovnrille, til de er gyldne. sættes på rist til afkøling.

 

Tips og tricks

Man skal muligvis øve sig et par gange inden man synes brødene bliver pæne, det skulle jeg i hvert fald, men pyt med det de smager jo lige godt af den grund.

Smørret må ikke være helt koldt, men heller ikke alt for blødt. begge dele kan gøre det lidt sværere, men det er her man lige skal øve sig 🙂

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så slipper man for at den klister til bord og kagerulle.

Jeg har ikke prøvet at fryse brødene, men tænker at de sagtens kan gå i fryseren og lunes let i ovn eller microovn, når man skal bruge dem.

 

 

Kirsebærkage med chokolade

Opskriften på denne lækre kage med kirsebær minder mest af alt om en chokoladekage. Men så sætter man tænderne i de dejlige kirsebær, og det gør pludselig kagen til sin helt egen.

Man kan bruge både friske eller syltede kirsebær til denne opskrift.

Kirsebærkage med chokolade

400 Gr. Friske kirsebær
100 Gr. Hakket chokolade
250 Gr. Blødt smør
500 Gr. Sukker
4 Hele  Æg
450 Gr. Hvedemel
50 Gr. Kakako
4 Tsk. Bagepulver
4 Tsk. Vanilliesukker
1½ Dl. Yoghurt m/ kirsebær
2½ Dl. Mælk
2 Spsk. Kartoffelmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle de friske kirsebær, og rens dem for sten og stilke. Hak chokoladen groft.

Pisk smør og sukker grundigt sammen , til det er hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, vanilliesukker og kakao. Sigt  og vend det med en palet i æggemassen skiftevis med yoghurt og mælk. Bland kirsebærrene med kartoffelmel og tilsæt dem forsigtigt med hakket chokolade til dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 20 x 35 Cm, beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca. 1 time på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig. Stik kødnålen midt i kagen, hvis der sidder dej på nålen, når du trækker den op, skal kagen have lidt længere tid i ovnen. Når kagen kommer ud af ovnen, løftes den forsigtigt op af bradepanden ved hjælp af bagepapiret, og afkøler på en rist.

Drys sigtet flormelis over kagen når den er kold.

 

Tips og tricks

Hvis du bruger syltede kirsebær, skal du kun bruge 375 Gr. Husk at dræne kirsebærrene for vand inden du tilsætter dem i kagen.

Man kan bruge kagen som dessert og servere den sammen med is.

Husk at piske meget efter hvert æg. Det er det, der gør kagen lækker og luftig.

Bananmuffins med chokolade

Disse skønne muffins med banan og chokolade er dejligt luftige, og vil helt sikkert gøre sig godt i picknic kurven, som lidt lækkert til skovturen eller på stranden.

De er nemme at lave, så lad bare børnene hjælpe, og lad dem så  få belønningen bagefter, en sød, blød, luftig muffin.

God fornøjelse! 🙂

Bananmuffins med chokolade

125 Gr. Smør
2 Hele. Æg
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
200 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Kanel
2 Tsk. Bagepulver
2 Stk. Modne bananer
100 Gr. Mørk chokolade

Sådan laver du lækre muffins med banan og chokolade

Start med at smelte smørret, og stil det lidt til side til afkøling, men du ordner det andet. Pisk æg, vanilliesukker og sukker til det er hvidt, luftigt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og kanel. Mos bananerne  og vend det hele, med det smeltede smør i æggemassen. Hak chokoladen groft og vend det tilsidst i dejen.

Fordel dejen i 12 store muffinsforme, de skal være ca. 2/3 del fyldt. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 15-20 minutter. på midterste ovnrille.

Tips og tricks til dejlige bananmuffins med chokolade

Put ikke chokoladen i dejen på samme tid som smørret. Du risikerer at chokoladen smelter, hvis smørret stadig er for lun.

Jeg hælder dejen i en kande og hælder det herfra ned i formene. Det synes jeg er nemmest.

Pynt de nybagte muffins med smeltet chokolade eller kakao-glasur.

Bedstemor Ands æbletærte

Denne tærte kender vi alle sammen, i hvert fald på papiret. Vi har set børn slås om det sidste stykke,  familiemedlemmer spise så de fik ondt i maven, og andre familiemedlemmer forsøge at gøre en forretningside`ud af den , så der kunne tjenes store penge. Jeg taler selvfølgelig om Bedstemor Ands æbletærte eller æblepie (Grandma Duck Apple pie), som vi alle har set stå til køl i vinduet, i diverse Anders And blade, og som har været genstand for mange historier og opmærksomhed. Når man har smagt denne fantastiske tærte forstår man godt opmærksomheden, tærten er helt fantastisk. Hvis I læser Tips og tricks længere nede på siden, vil jeg give et fif til, hvordan tærte dej ikke behøver at være svær at arbejde med.

Tærtedej

300 Gr. Hvedemel
200 Gr. Blødt smør
100 Gr. Sukker
1 Helt Æg

 

 

 

 

 

Æblefyld

800 Gr. Æbler, renset vægt
½ Citron, saft af.
125 Gr. Sukker
2½ Spsk. Hvedemel
40 Gr. Smør
1/4 Tsk. Revet muskatnød
1 Tsk. Rørsukker

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Tærtedej

Skær det bløde smør i mindre tern og smuldr det med hvedemel og sukker, til det ligner revet ost. Saml det med ægget, til dejen hænger helt sammen. Kan gøres med røremaskinen , med dejkrogen på, eller med hænderne, hvis man vil det.

Del dejen i to lige store dele, og lav dem til kugler. Tryk kuglerne flade med hænderne og læg dem på køl mindst en time, med film over, og imellem de to lag.

 

Æblefyld

Mens dejen er på køl, tilberedes fyldet. Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i skiver på ca. 2-3 mm. og vend dem i saften fra den halve citron.

Smør, hvedemel,sukker og revet muskat smuldres sammen, og blandes med æbleskiverne.

Smør din tærteform med lidt smeltet smør eller flydende margarine.

Når dejen er blevet kold, rulles de to lag ud med en kagerulle. Det ene lag rulles ud så det kan dække  bunden og siderne på din tærteform. Læg dejen op i formen og tryk den forsigtigt til, så den lægger ordenligt ned i formen. Hvis der er lidt overskudsdej ud over kanten, så lad det sidde, det kan du senere lægge forsigtigt ind over fyldet og bruge det til at sikre at låget bliver lukket til.

Læg nu æblefyldet på tærtebunden og fordel det så det ligger så jævn som muligt .

Det andet lag dej rulles ud så det passer som låg over fyldet. Læg låget over fyldet og tryk det forsigtigt  til rundt langs kanten på formen, så tærten bliver lukket. Hvis der sidder lidt overskudsdej langs kanten, skæres dette fra, med en skarp kniv.

Skær fire store revner, i låget, med en skarp kniv, så dampen kan slippe ud. pensel med en smule vand og strø med rørsukkeret.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 2000 C i 40-45 minutter på midterste rille.

 

Tips og tricks

Før i tiden fik jeg altid svedeture ved tanken om at skulle rulle en tærtedej ud. Jeg syntes altid, at det hang ved, både i bordet og og på kagerullen. Og når det skulle flyttes over i formen, så gik det i stykker og blev hullet. Nu har jeg et skærebræt af glas, som jeg beklæder med husholdningsfilm, så det lægger helt glat. Her lægger jeg dejen, og så lægger jeg et stykke bagepapir, som er stort nok til den størrelse som  dejen skal ende med at blive, over. Nu kan jeg rulle dejen ud, uden at det hænger ved noget, og har man brug for at vende dejen, så man bedre kan komme til, så vender man bare hele glaspladen. Nu kommer det rigtigt gode  🙂 . Når man så skal flytte dejen op i formen, fjerner man bagepapiret som man har haft over, og løfter dejen, på husholdningsfilmen, over, og tipper det ned i formen. Herefter kan man forsigtigt rulle husholdningsfilmen af dejen, helt uden der kommer huller, eller det går i stykker.

Hvis du ikke har mulighed for at beklæde noget med husholdningsfilm, kan dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir på bordet, så skal du holde det nederste stykke bagepapir fast med maven mod bord kanten. Det er lidt mere bøvlet, men kan lade sig gøre.

Vær opmærksom på at der kan løbe saft fra revnerne i låget og ned i bunden af din ovn, så hvis du har noget at stille under din tærteform, mens den bager, vil det være en god ide`.

Serveres helst lun med is, flødeskum eller cremefraiche rørt op med vanilliesukker efter smag.