Toscatærte
Det siges, at denne opskrift på Toscatærte oprindeligt stammer fra Italien. Om det er rigtigt, kan jeg ikke sige, men navnet kunne kunne da godt tyde på det. Én ting jeg ved, er at tærten er rigtig skøn med sin søde bund og sin sprøde karamelagtige top.
Bund
100 Gr. | Smør |
2 Hele | Æg |
125 Gr. | Sukker |
120 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Bagepulver |
2 Spsk. | Mælk |
Fyld
60 Gr. | Mandler |
50 Gr. | Smør |
60 Gr. | Sukker |
2 Spsk. | Mælk |
Sådan gør du
Bund
Start med at smelte smørret. Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og skummende. Bland mel og bagepulver og vend det i æggemassen sammen med det smeltede smør. Vend mælken i til sidst. Hæld dejen i en velsmurt og raspdrysset springform. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 1750 C i 30 minutter på nederste ovnrille.
Fyld
Smut mandlerne, og hak dem groft. Smelt smør i en gryde og tilsæt mandler, sukker og mælk, og rør mens det småkoger et par minutter. Hæld fyldet oven på bunden, når den er færdig i ovnen, og bag tærten videre i 15 minutter.
Tips og tricks
Det er vigtigt, at sukker og æg er pisket helt hvidt, skummende og luftigt.
Mandler er nemmest at smutte, når de lige er blevet skoldet; også selvom det er varmt for fingrene.
Man kan godt lave lidt ekstra fyld, hvis man vil det, men det klistrer lidt i tænderne.