Pige prinsesse muffins cupcakes bageopskrift

Prinsesse muffins

Disse lyserøde muffins, vil gøre lykke hos alle prinsesser og andre søde piger. Den søde smag og den fine farve vil være en succes ved fødselsdage, pyjamaspartys og alle andre anledninger. Lad pigerne hjælpe med at pynte. Man kan efterhånden få mange forskellige papirforme og andet kagepynt, så kun fantasien sætter grænsen, for hvor tøset de kan blive. Hvis du syntes du kan genkende opskriften er det fordi den er lånt fra giftkagen, tilsat rød frugtfarve istedet for grøn, og lavet om til muffins: Jeg har også nogle superhelte muffins, lavet på samme opskrift, et andet sted på siden. Om man vil putte icing (frosting) på toppen og kalde dem cupcakes, må man helt selv om 🙂 

Pige prinsesse muffins cupcakes bageopskrift

Prinsesse muffins

250 Gr. Blødt smør
250 Gr. Sukker
3 Hele Æg
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
1½ Dl. Mælk
1 Spsk. Mandelessens
2 Spsk. Rød frugtfarve

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Skær smøret i tern, og pisk det grundigt med sukker, til det er hvidt og skummende. Pisk et æg i ad gangen, og pisk meget og længe efter hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i ægge massen. Bland mælk, mandelessens, og rød frugtfarve og bland det i de øvrige ingredienser til en ensartet dej.

Fordel dejen i 12-15 store muffinsforme. Fyld formene ca. 2/3 del op. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 17 minutter på midterste rille.

Når Muffins er helt kolde dækkes de med glasur og pyntes efter lyst.

 

Tips og tricks

Muffins bliver brune på toppen, når de er bagt. Derfor skal de dækkes helt med glasur. Men den fine farve kan ses så snart man tager papiret af og bider i dem.

Glasuren skal være tyk. Så er den nemmest at styre. Men husk at pynten skal på mens glasuren stadig er våd, elles sidder den ikke fast.

Hvis du vil have farvet glasur, er det en god ide`at bruge pasta farve istedet for frugtfarve. Pasta farve kan købes på nettet, og det farver bedre i glasur end alm. frugtfarve.

Læg papirsformene i sølvforme, eller i en muffins sillikoneform, hvis du har det. Så “vælter” muffins ikke under bagningen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *