Kanelsnegle
Disse kanelsnegle får jeg altid stor ros for, når jeg serverer dem.
Dejen er super nem at arbejde med. Den er nem at rulle ud og rulle sammen om fyldet.
Jeg bruger altid rigtig smør, både til dejen og fyldet. Det giver bare det bedste resultat.
God fornøjelse med dine kanelsnegle! 🙂
Dej til kanelsnegle
170 Gr. | Smør |
500 Gr. | Hvedemel |
3 Spsk. | Sukker |
2½ Dl. | Mælk |
50 Gr. | Gær |
Kanelfyld
100 Gr. | Smør |
100 Gr. | Brun farin |
½ Spsk. | Kanel |
Sådan laver du kanelsnegle
Dej
Skær smørret i små stykker, og smuldr med hvedemel og sukker. Lun mælken og rør gæren ud i den. Ælt eller rør det hele godt sammen i røremaskinen til en ensartet silkeblød dej, og lad den hæve et lunt sted i en time.
Imens røres fyldet sammen. Gøres nemmest hvis smørret er rigtigt blødt. Alle ingredienserne blandes til en ensartet masse med en gaffel.
Når dejen er hævet, del den i to lige store dele, det gør arbejdet nemmere. Drys en lille smule mel på bordet og rul hver halvdel ud i to fikanter. Fordel og smør fyldet ud på de to firkanter og rul dem sammen hver for sig til roulader. Skær roulderne ud i snegle af 1 cm. tykkelse. Læg sneglene og tryk dem lidt ud på bagepapir på ovnens bageplader . Læg dem ikke for tæt, de hæver en del. Lad sneglene efterhæve i 15 minutter.
Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 2250 C i 10 minutter på midterste rille. Der bliver 15-20 snegle af denne portion.
Tips og tricks
Lad være at rulle dejen for tynd, der må ikke komme huller. Tryk ikke for hårdt når du smører fyldet ud, glat det forsigtigt ud over med en smørekniv. Jeg plejer at bruge min pizzaskærer til at skære rouladerne til snegle, så kommer man ikke så nemt til at skære sneglene for flade på den forkerte led.
Sneglene kan spises både med eller uden glasur, efter smag.