Indlæg

Ssuperhelte muffins

Superhelte muffins

Disse flotte blå muffins vil alle superhelte og andre seje drenge blive helt vilde med. Den blå farve og den søde smag vil være en succes til drenge fødselsdagen, til fodboldkampen og andre anledninger hvor superhelte mødes.

Pynt dem med farvet krymmel, og brug blå eller grønne papirforme.

Lad drengene være med til at bestemme. Man kan få en del forskelligt pynt rettet mod drenge efterhånden, både på nettet og i velassorteret forretninger.

Opskriften har jeg taget fra giftkagen, puttet blå farve i, i stedet for grøn, og lavet dem om til muffins.

Jeg har også nogle fine lyserøde prinsesse muffins til pigerne et andet sted på siden, lavet på samme opskrift.

Nogen har også kaldt de her blå muffins for smølfe muffins. Og det kunne de vel også hedde.

Vil man hellere vil kalde dem cupcakes og putte frosting (Icing) på toppen, så gør man bare det. 🙂 

Ssuperhelte muffins

Det skal der i superhelte muffins

250 Gr. Blødt smør
250 Gr. Sukker
3 Hele Æg
250 Gr. Hvedemel
1½ tsk. Bagepulver
1½ Dl. Mælk
1 spsk.  Mandelessens
2 Spsk. Blå frugtfarve

 

 

 

 

 

 

 

Sådan laver du lækre superhelte muffins!

Smør og sukker piskes grundigt, til det er hvidt og skummende. Æggene piskes i hver for sig. Pisk grundigt og længe mellem hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver, gøres nemmest med en gaffel, og bland det i æggemassen, med en ske. der må ikke piskes mere i dejen. Bland mælk, mandelessens og blå frugtfarve og vend det i dejen til en ens dejmasse.

Fyld 12-15 store muffinsforme 2/3 del op med dejen, og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 17 minutter på midterste ovn rille.

Put glasur på muffins, når de er helt kolde.

Tips og tricks til fantastiske superhelte muffins

Man er nødt til at dække hele toppen med glasur da muffins bliver brune på toppen, når de bliver bagt. Men når man tager papiret af, og tager en bid, kan man se den flotte blå farve.

Husk at glasuren stadig skal være våd, når man vil pynte, ellers sidder pynten ikke fast. Det er nemmest hvis glasuren ikke er for tynd når den kommer på.

Jeg lægger mine papir muffinsforme i sølvforme, så “vælter” de ikke under bagningen. Man kan også putte papirformene i sin Muffins silikoneform, hvis man har sådan en.

Hvis man vil have farvet glasur, bør man købe noget pasta farve og bruge. Det farver bedre end alm. frugtfarve. Pasta farve kan bl.a. købes på nettet.

[/av_one_full]

Pige prinsesse muffins cupcakes bageopskrift

Prinsesse muffins

Disse lyserøde muffins, vil gøre lykke hos alle prinsesser og andre søde piger. Den søde smag og den fine farve vil være en succes ved fødselsdage, pyjamaspartys og alle andre anledninger. Lad pigerne hjælpe med at pynte. Man kan efterhånden få mange forskellige papirforme og andet kagepynt, så kun fantasien sætter grænsen, for hvor tøset de kan blive. Hvis du syntes du kan genkende opskriften er det fordi den er lånt fra giftkagen, tilsat rød frugtfarve istedet for grøn, og lavet om til muffins: Jeg har også nogle superhelte muffins, lavet på samme opskrift, et andet sted på siden. Om man vil putte icing (frosting) på toppen og kalde dem cupcakes, må man helt selv om 🙂 

Pige prinsesse muffins cupcakes bageopskrift

Prinsesse muffins

250 Gr. Blødt smør
250 Gr. Sukker
3 Hele Æg
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
1½ Dl. Mælk
1 Spsk. Mandelessens
2 Spsk. Rød frugtfarve

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Skær smøret i tern, og pisk det grundigt med sukker, til det er hvidt og skummende. Pisk et æg i ad gangen, og pisk meget og længe efter hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i ægge massen. Bland mælk, mandelessens, og rød frugtfarve og bland det i de øvrige ingredienser til en ensartet dej.

Fordel dejen i 12-15 store muffinsforme. Fyld formene ca. 2/3 del op. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 17 minutter på midterste rille.

Når Muffins er helt kolde dækkes de med glasur og pyntes efter lyst.

 

Tips og tricks

Muffins bliver brune på toppen, når de er bagt. Derfor skal de dækkes helt med glasur. Men den fine farve kan ses så snart man tager papiret af og bider i dem.

Glasuren skal være tyk. Så er den nemmest at styre. Men husk at pynten skal på mens glasuren stadig er våd, elles sidder den ikke fast.

Hvis du vil have farvet glasur, er det en god ide`at bruge pasta farve istedet for frugtfarve. Pasta farve kan købes på nettet, og det farver bedre i glasur end alm. frugtfarve.

Læg papirsformene i sølvforme, eller i en muffins sillikoneform, hvis du har det. Så “vælter” muffins ikke under bagningen.

Muffins med nougatglasur

Jeg ved godt, at det er så moderne med cupcakes, men jeg kalder dem nu stadig muffins. Disse muffins er rigtigt skønne, og så søde at de sagtens ville kunne bruges som en dessert med en klat vanillieis til. Min yngste søn sagde, da han smagte dem “mor, nu er det ikke længere muffins med chokolade, som er min ynglings, det er dem her :-)”

Muffins

50 Gr. Blød smør
150 Gr. Sukker
125 Gr. Blød nougat
2 Hele Æg
1 1/4 Dl. Mælk
125 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

Nougatglasur

200 Gr. Flormelis
1 Spsk. Kakao
75 Gr. Blød nougat
50 Gr. Blød smør
2 – 3 Spsk. Mælk

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Muffins 

Pisk smør, sukker og nougat, til det er en let cremet masse.Pisk æggene i et af gangen, husk at piske godt efter hvert æg. Vend mælken i. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i massen og vend dejen forsigtigt sammen. Fordel dejen i 12 store muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn, ved 2000 C i 20 minutter på midterste ovn rille. Sæt forsigtigt kagerne på en rist til afkøling.

 

Nougatglasur 

Bland Kakao og flormelis og smuldr smør og nougat i. Gøres nemmest med en ske. pisk derefter med elpisker  eller piskeriset på røremaskinen. Start på lav hastighed og hæld mælken i lidt efter lidt, mens du stadig pisker. Sæt hastigheden op, og pisk i mindst 5 minutter til glasuren har et cremet udseende. Du kan tilsætte lidt mere mælk hvis du synes glasuren er for fast. Men glasuren skal ikke være cremet blød i konsistensen.

Kom glasuren på når muffins er helt kolde.

 

Tips og tricks

Husk at der er mælk i glasuren så, kagerne skal spises med det samme når det er kommet på, eller opbevares i køleskabet.

Dejen bliver meget flydende når det kommer i ovnen, så det er en god ide`at bruge to papirforme oven i hinanden, hvis man ikke har en muffinsform af silikone eller aluminium, man kan sætte papir formen i.

Glasuren er meget sød, så prøv dig lidt frem med hvor meget du vil komme på. Den er nemmest at smøre på med en kniv.

Jeg lavede glasuren og stillede den køleskabet i en skål, til jeg skulle bruge den. Det gjorde den lidt sværere at smører på, men det hjalp lige at varme kniven jeg smurte med.


Smørbirkes

Denne opskrift på smørbirkes er simpelthen bare så lækker. Brødene er bedst når de er helt nybagte og let lune. De kan bruges som morgenbrød når du vil forkæle familien, eller hvis du har inviteret gæster til brunch., men de er også dejlige til eftermiddagstèen.

Smørbirkes

150 Gr. Smør
500 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Groft salt
1 Spsk. Sukker
50 Gr. Gær
2½ Dl. Mælk
100 Gr. Smør til fyld

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

 Hvedemel og de 150 Gr. smør smuldres, til det ligner revet ost. Tilsæt salt og sukker. Lun mælken, til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Tilsæt det til melblandingen. Dejen er lidt klistret i starten, men jo længere man rører eller ælter, jo mere fast og mere samlet bliver den. Så ælt eller rør godt.

Lad dejen hæve i 20 minutter inden den rulles ud i en firkant på 20 x 50 Cm. Smør det 100 Gr. let bløde smør på den ene halvdel af firkanten, og fold den anden halvdel ind over. Bøj sammenføjningen lidt ind under, så den bliver lukket. Pensel med sammenpisket æggehvide og drys med birkes . Skær ud i trekanter så der bliver ca. 16 stk. birkes. Læg brødene på en bageplade med bagepapir, med lidt plads imellem, de hæver godt i ovnen. Bag i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15-17 minutter på midterste ovnrille, til de er gyldne. sættes på rist til afkøling.

 

Tips og tricks

Man skal muligvis øve sig et par gange inden man synes brødene bliver pæne, det skulle jeg i hvert fald, men pyt med det de smager jo lige godt af den grund.

Smørret må ikke være helt koldt, men heller ikke alt for blødt. begge dele kan gøre det lidt sværere, men det er her man lige skal øve sig 🙂

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så slipper man for at den klister til bord og kagerulle.

Jeg har ikke prøvet at fryse brødene, men tænker at de sagtens kan gå i fryseren og lunes let i ovn eller microovn, når man skal bruge dem.

 

 

Kirsebærkage med chokolade

Opskriften på denne lækre kage med kirsebær minder mest af alt om en chokoladekage. Men så sætter man tænderne i de dejlige kirsebær, og det gør pludselig kagen til sin helt egen.

Man kan bruge både friske eller syltede kirsebær til denne opskrift.

Kirsebærkage med chokolade

400 Gr. Friske kirsebær
100 Gr. Hakket chokolade
250 Gr. Blødt smør
500 Gr. Sukker
4 Hele  Æg
450 Gr. Hvedemel
50 Gr. Kakako
4 Tsk. Bagepulver
4 Tsk. Vanilliesukker
1½ Dl. Yoghurt m/ kirsebær
2½ Dl. Mælk
2 Spsk. Kartoffelmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle de friske kirsebær, og rens dem for sten og stilke. Hak chokoladen groft.

Pisk smør og sukker grundigt sammen , til det er hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, vanilliesukker og kakao. Sigt  og vend det med en palet i æggemassen skiftevis med yoghurt og mælk. Bland kirsebærrene med kartoffelmel og tilsæt dem forsigtigt med hakket chokolade til dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 20 x 35 Cm, beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca. 1 time på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig. Stik kødnålen midt i kagen, hvis der sidder dej på nålen, når du trækker den op, skal kagen have lidt længere tid i ovnen. Når kagen kommer ud af ovnen, løftes den forsigtigt op af bradepanden ved hjælp af bagepapiret, og afkøler på en rist.

Drys sigtet flormelis over kagen når den er kold.

 

Tips og tricks

Hvis du bruger syltede kirsebær, skal du kun bruge 375 Gr. Husk at dræne kirsebærrene for vand inden du tilsætter dem i kagen.

Man kan bruge kagen som dessert og servere den sammen med is.

Husk at piske meget efter hvert æg. Det er det, der gør kagen lækker og luftig.

Toscatærte

Det siges, at denne opskrift på Toscatærte oprindeligt stammer fra Italien. Om det er rigtigt, kan jeg ikke sige, men navnet kunne kunne da godt tyde på det. Én ting jeg ved, er at tærten er rigtig skøn med sin søde bund og sin sprøde karamelagtige top.

Bund

100 Gr. Smør
2 Hele Æg
125 Gr. Sukker
120 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
2 Spsk. Mælk

 

 

 

 

 

 

Fyld

60 Gr. Mandler
50 Gr. Smør
60 Gr. Sukker
2 Spsk. Mælk

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Start med at smelte smørret. Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og skummende. Bland mel og bagepulver og vend det i æggemassen sammen med det smeltede smør. Vend mælken i til sidst. Hæld dejen i en velsmurt og raspdrysset springform. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 1750 C i 30 minutter på nederste ovnrille.

 

Fyld

Smut mandlerne, og hak dem groft. Smelt smør i en gryde og tilsæt mandler, sukker og mælk, og rør mens det småkoger et par minutter. Hæld fyldet oven på bunden, når den er færdig i ovnen, og bag tærten videre i 15 minutter.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt, at sukker og æg er pisket helt hvidt, skummende og luftigt.

Mandler er nemmest at smutte, når de lige er blevet skoldet; også selvom det er varmt for fingrene.

Man kan godt lave lidt ekstra fyld, hvis man vil det, men det klistrer lidt i tænderne.

Chokoladekage med chokoladecreme

Den her opskrift på chokoladekage med chokoladecreme er kagen, som er vist på mit forsidebanner. Chokoladekagen er en lidt tung kage, så den rækker til mange mennesker. Den er skøn til en god kop kaffe.

Chokoladekage

2 Dl. Sukker
70 Gr. Blød smør
1 Æggeblomme
½ Dl. Lys sirup
4 Dl. Hvedemel
1 3/4 Dl Kakao
1½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
3 Dl. Mælk
3 Æggehvider

 

 

 

 

 

 

 

 

Chokoladecreme

2½ Dl. Kvark
½ Dl. Cremefraiche
100 Gr. Mørk chokolade
1 Dl. Kakao
1 Spsk. Vanilliesukker

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Chokoladekage

Pisk sukker og smør godt, til det er hvidt og luftigt. Pisk æggeblommen og sirup i, til massen er ensartet. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt, og sigt og bland det i æggemassen, skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne faste og stive og vend dem forsigtigt i dejen med en palet.

Hæld dejen i en velsmurt og melet springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 50- 60 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdigbagt.

Når kagen er kold flækkes den til to bunde.

 

Chokoladecreme

Bland kvark, cremefraiche , kakao og vanilliesukker sammen. Smelt chokoladen og rør det straks i den øvrige masse til en ensartet creme.

Læg den ene chokolade bund på et egnet fad og fordel ca. 1/3 del af chokoladecremen på. Læg den anden chokolade bund oven på og fordel den resterende creme så den dækker hele kagen.

 

Tips og tricks

Chokoladekagen med chokoladecreme bør stå i køleskabet 3 – 4 timer inden den spises, så cremen er blevet ordentlig kold igen.

Man kan smage cremen til med lidt sukker hvis man synes den er for bitter.

Jeg har pyntet kagen med hakket hasselnødder langs kanten, men jeg tænker at man sagten kan pynte med f.eks. Friske jordbær eller flødeskum hvis man kan lide det.

Husk at hvis man vil have æggehvider ordentlig faste, må de ikke være “forurenet” med med lidt æggeblomme eller vand fra skålen, de skal være helt rene.

Man kan mærke om en kage er færdigbagt ved at stikke en kødnål i midt i kagen. Hvis der sidder dej rester på når du tager den op, er kagen ikke færdigbagt. I min ovn er denne kage færdigbagt efter 50 minutter, men da ovne kan varme forskelligt, skal den muligvis have lidt mere eller mindre i din ovn.

Tigerkage / marmorkage

Denne opskrift på tigerkage, også kaldet marmorkage, er en ægte klassiker. Jeg kan huske at have fået den altid, dog mest som den halvmåneformede, man kan købe i butikkerne med et ordentligt lag glasur på. Med denne opskrift er den dog så nem at bage, at det ikke kan betale sig at købe den, med alt hvad dertil høre af  E- Numre og konserveringsmidler.

Tigerkage

50 Gr. Smør
2 Hele Æg
2 Dl. Sukker
3 Dl. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Dl. Mælk
2 Spsk Kakao
1 Spsk. Vand

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at smelte smørret, det må ikke brune, og lad det køle lidt. Pisk æg og sukker grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker sammen, og vend det i æggemassen. Vend herefter smeltet smør og mælk i forsigtigt i dejen.

Hæld 2/3 del af dejen i en smurt og raspdrysset form. Man kan bruge en randform eller en franskbrødsform på 1 – 1½ liter. Vend herefter kakao og vand i den resterende dej i skålen, og hæld den mørke dej over den lyse dej i formen. Rør forsigtigt rundt i dejen i formen, så den mørke og lyse dej blandes let og det danner det karakteristiske marmormønster. Kagen bages i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 40- 45 minutter, på midterste ovnrille. Mærk efter om kagen er færdig, ved at stikke  en strikkepind eller kødnål i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.

 

Tips og tricks

Pisk æg og sukker meget og længe, det er med til at give en mere luftig kage som ikke virker så tør som tigerkagen godt kan have rygte for.

Jeg synes ikke der skal glasur på , da kagen i sig selv er rigeligt sød, men hvis man mener at det hører kagen til, kan man jo bare putte glasur eller evt. smeltet chokolade på.

Abekage

Abekage

Denne kage med frugt er en rigtig god kage til børnene, eller som jeg sagde til mine teenagedrenge “Til  mine små aber”. Jeg kunne se, at det kun var mig, der synes det var sjovt, men skidt med det. Kagen er rigtig god til både store og små aber. 🙂

Abekage

Abekage

2½ Dl. Flydende margarine
300 Gr. Sukker
3 Hele Æg
400 Gr. Hvedemel
1 Spsk. Bagepulver
2 Dl. Mælk
5 Spsk. Friskpresset appelsinsaft
1 Spsk. Fintrevet appelsinskal
100 Gr. Smuttede grofthakket mandler

 

 

 

 

 

 

 

Top

3 Bananer
1 Spsk. Friskpresset appelsinsaft
2 Spsk. Sukker

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk sukker og flydende margarine godt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt æggene et af gangen, Pisk grundigt og længe efter hvert æg, så dejen bliver let og luftig.

Bland mel og bagepulver. Drys det igennem en sigte og vend det i æggemassen, skiftevis med mælk og appelsinsaft. Vend til sidst hakkede mandler og appelsinskal forsigtigt i dejen.

Hæld dejen i en bradepandeform på ca. 30×37 cm. beklædt med bagepapir.

Skær bananerne til toppen i skiver og vend dem straks i appelsinsaften. fordel bananskiverne ovenpå kagen og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35 minutter på midterste ovnrille. Drys herefter sukker over kagen og bag den videre i 10 minutter, stadig ved 1750 C på midterste ovnrille.

Når kagen er taget ud af ovnen, tages den forsigtigt op af bradepanden, ved hjælp af bagepapiret og afkøler på en rist.

 

Tips og tricks

Kagen skal spises samme dag, eller senest dagen efter. Ellers bliver den tør.

Det er vigtigt kagen køler af på en rist, ellers risikere man at den bliver klæg.

Husk at piske længe og grundigt efter hvert æg, det er det, der gør kagen lækker og luftig.

Nutellakage med kanel

Denne kage med kanel og Nutella er dejlig nem at lave, og så kan den spises ved alle lejligheder . Til en skøn kop te om eftermiddagen,  en god kop kaffe om aftenen, eller til ungerne, hvis de har fortjent lidt sødt om eftermiddagen efter skole.

Nutella kage med kanel

175 Gr. Blødt smør
175 Gr. Sukker
3 Hele Æg
200 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver
1 Spsk. Kanel
4 Spsk. Mælk
5 Spsk. Nutella
50 Gr. Hakkede Hasselnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk blød smør og sukker hvidt og skummende. Pisk æggene i et ad gangen, pisk grundigt og længe efter hvert æg. Bland mel, bagepulver og kanel og vend det, med en palet, i dejen sammen med mælken.

Hæld 3/4 del af dejen i en smurt, ikke for stor, springform. Fordel og smør nutellaen på dejen, og fordel herefter den resterende dej over. Rør nu forsigtigt rund i kagen med en gaffel, så nutella og kagedej bliver rørt let sammen. Pas på ikke at røre for dybt i dejen, så falder nutellaen til bunden, når den bliver bagt. Fordel de hakkede nødder på kagen og bag den i en forvarmet ovn ved 2000 c i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille. Hvis du synes nødderne bliver for mørke på toppen, så læg et stykke staniol over de sidste 15- 10 minutter af bagetiden.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at nutellaen  ikke kommer direkte fra køleskabet, men har stuetemperatur, når du skal fordele det på kagen, ellers er det ikke til at arbejde med.

Det gør ikke noget at nutella og kage dej blander sig når du fordeler nutellaen, det skal alligevel blandes lidt.

Sørg for at der er rigeligt med dej i bunden, nutellaen falder lidt mod bunden når kagen bliver bagt.