Indlæg

Lykkes frugt tærte

Lykkes frugttærte

GD Star Rating
a WordPress rating system

Denne frugttærte har jeg opkaldt efter den venlige bruger af min side, som har sendt mig sin ynglingsopskrift.

Mange tak for din lækre opskrift, Lykke.

Jeg har her valgt at pynte den med kiwi, jordbær og chokolade.

Men som Lykke skrev til mig, så kan tærten pyntes med de frugter og bær, som smag og årstider byder.

Bund

125 Gr. Smør
100 Gr. Sukker
2 Stk. Æggeblommer
1 Dl. Mælk
100 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver

2. Lag

2 Stk. Æggehvider
150 Gr. Sukker
1 Tsk. vanilliesukker

3. Lag

2 Dl. Piskefløde
2 Dl. Creme fraiche

Sådan gør du

Bund

Smør og sukker røres sammen, til det hænger jævnt sammen. Æggeblommer, mælk, hvedemel, og bagepulver tilsættes og røres sammen til en let flydende jævn dej. Dejen hældes i en smurt tærteform på 28 cm.

2. Lag

Æggehviderne piskes stive, og sukker og vanilliesukker vendes i med hånden, med en palet. Massen fordeles jævnt over bunden, og tærten bages i 20 – 25 minutter i en forvarmet ovn ved 2000 C  på midterste ovnrille, til tærten er pænt lysebrun.

3. Lag

Lige inden servering piskes piskefløden til flødeskum og blandes med cremefraichen. Blandingen fordeles på tærten og pyntes med frugt efter smag.

Tips og tricks

Lykke skrev at man kan tilsætte 50 gr. fint hakket nødder i 2. lag.

Jeg brugte 19% piskefløde og 6% cremefraiche i 3. lag, og det smagte dejligt.

Kammerjunker

Kammerjunkere

GD Star Rating
a WordPress rating system

Koldskål er den danske national-spise, når det er varmt. Og så skal der kammerjunkere på.

Visse ernærings eksperter siger, at de kammerjunkere vi køber i butikkerne er så fede at vi ligeså godt kunne sidde og spise småkager.

Så jeg har fundet en opskrift som er lidt mere fedtfattig, så vi kan nyde vores koldskål med bedre samvittighed.

Kammerjunkere

250  Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
100 Gr. Sukker
1 Stk. Vanilliestang
1 Spsk. Citronsaft
Revet skal af ½ Citron
2 Stk. Æg
½ Tsk Salt
2 Spsk. Flydende oliemargerine

Sådan gør du

Tag vanilliekornene ud af vanilliestangen, og ælt eller rør det sammen med de øvrige ingredienser, kun lige til det hænger  jævnt sammen. Lav 50 – 60 kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dejen kan klistre lidt så find den teknik der passer dig bedst, jeg brugte min kagesprøjte uden tyller, det gik fint. Bag kuglerne i en forvarmet ovn ved 2000 C i 10- 15 minutter, til de lige har taget farve. Tag kammerjunkerkerne ud af ovnen og skru ovnen ned på 1700 C . Lad kammerjunkerne afkøle et par minutter og skær dem igennem med en skarp kniv. læg dem på bagepapiret og Sæt dem ind i ovnen igen og lad dem “tørre” i 10 – 20 Minutter, alt efter hvor sprøde du kan lide dem.

Tips og tricks

Jeg brugte let flydende margerine, det gik fint.

Jeg lod mine kammerjunkere “tørre” i 15 minutter, og de blev rigeligt sprøde.

Marcipankage med pærer | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Marcipankage med pærer

GD Star Rating
a WordPress rating system

 Dette er en lækker, saftig og frisk kage, som man simpelt hen ikke kan få nok af.

Marcipankage med pærer

5 Stk. faste pærer
1 Spsk. Citronsaft
250 Gr. Blødt smør
300 Gr. Sukker
3 Stk. Æg
375 Gr. Hvedemel
1 spsk. Bagepulver
1 Tsk. Kardemomme
2½ Dl. Mælk
1 Tsk. Fintrevet citronskal
200 Gr. Marcipan

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skrælle pærene og rense dem for stilk blomst og kernehus. Skær pærene i små tern og vend dem straks i citronsaften. Riv herefter marcipanen groft og stil det til side til senere brug. Pisk sukker og blødt smør til det er hvidt og smuldrene. pisk herefter æggene i et af gangen, pisk kraftigt og læne efter hvert æg til dejen bliver luftig og let. Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme og sigt det i æggemasen skiftevist med mælken og vend forsigtigt med en grydeske mellem hver tilsætning til dejen er jævn og ensartet. Herefter vendes først groftrevet marcipan og bagefter fintrevet citronskal og pærer med citronsaft, forsigtigt i dejen.

Dejen fordeles i en bageform ca. 25×38 cm beklædt med bagepapir og drysses med 2 spsk. rørsukker inden den bages ved 1750 C i en forvarmet ovn i 35 – 40 minutter på midterste ovnrille.

Flyttes forsigtigt på bagepapiret over på en rist og afkøler.

 

Tips og tricks

Du kan bruge pærer fra dåse istedet for friske pærer, men de smager ikke af så meget i kagen.

Du kan udskifte pæreene med faste æbler, og evt. bruge kanel istedet for kardemomme.

Du kan bruge almindeligt sukker istedet for rørsukker, til at drysse med.

Muffins med chokolade og havre

Muffins med havre og chokolade

GD Star Rating
a WordPress rating system

Disse muffins kan måske umiddelbart se og også lyde som om, de er den sunde af slagsen.

Men kigger man på ingredienslisten, opdager man at det ikke helt er tilfældet. til gengæld ligger de godt i maven, så man spiser ikke så mange af dem, som hvis det var nogle af de noget lettere af slagsen.

Hov.. huskede jeg at at nævne at de selvfølgelig er super lækre, til en kop eftermiddagsthe, eller til aftenkaffen. 🙂

Muffins med havre og chokolade

125 Gr. Smør
185 Gr. Hvedemel
125 Gr. Grahamsmel
150 Gr. Havregryn
1/4 Tsk. Salt
½ Spsk. Natron
50 Gr. Hakket Chokolade
125 Gr. Brun farin
125 Gr. Sukker
3 Stk. Æg
3/4 Dl. Kærnemælk
½ Citron

Sådan gør du

Start med at smelte smørret for svag varme. Hak chokoladen, ikke for groft. Stil begge dele lidt til siden til senere brug. Bland hvedemel og natron og sigt det ned i en skål. Tilsæt grahamsmel, havregryn, salt, begge slags sukker, og den hakkede chokolade og bland det sammen med en ske, ikke i røremaskine, det støver helt vildt. I en anden skål blandes smeltet smør, æg, kærnemælk, og saften af den ½ citron, og piskes let , til æggene lige er pisket ud. Bland nu de våde og de tørre ingredienser, og rør til dejen er ensartet og de tørre ingredienser er rørt ordenligt ud i det våde.

Fordel dejen i 15 store muffinsforme. Fyld kun formene 2/3 op, da muffins hæver en del. Drys lidt havregryn på toppen, og bag muffins ved 1800 C i en forvarmet ovn i 18 – 20 minutter, på midterste ovnrille.

Tips og tricks

Du kan skifte chokoladen ud med rosiner, hvis du vil have lidt bedre samvitighed.

Du kan skifte citronsaft ud med appelsinsaft.

Dejen er ikke flydende, og skal derfor ligesom trykkes lidt ned i formene med en ske

Brownies med nøddetop og Bailey | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Brownies med nøddetop og Bailey

GD Star Rating
a WordPress rating system

Disse brownies er til de voksne. Man kan smage og dufte Bailey`en i hver bid. De smager helt fantastisk og kan bruges til dessert med is til, eller til en dejlig kop kaffe på en hyggelig aften.

Brownies med Bailey

200 Gr. Smør
200 Gr. Chokolade
50 Gr. Nougat
½ Dl. Bailey
250 Gr. Brunt farin
4 Hele  Æg
250 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Nøddetop

50 Gr. Mandler
50 Gr. valnødder
75 Gr. Chokolade

 

 

 

Sådan gør du

Brownies med Bailey

Start med at smelte smør, chokolade og nougat i en gryde for svag varme. Rør forsigtigt hele tiden. Chokoladen vil gerne sætte sig på bunden. Lad blandingen køle lidt af, inden du tilsætter Bailey`en. Pisk brun farin og æg godt, til det bliver let og luftigt, og vend forsigtigt chokolade – Bailey-massen i. Bland hvedemel, vanilliesukker og bagepulver og sigt og vend det i den øvrige masse, til en jævn dej.

Hæld dejen i en  lille velsmurt eller beklædt med bagepapir form ca. 22 x 30 Cm.

 

Nøddetop 

Smut mandlerne og hak dem dem ikke for groft. Hak også valnødder og chokolade ligesom mandlerne og bland det hele sammen. Drys nøddeblandingen over kagen inden du sætter den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45 – 50 minutter på midterste ovnrille. 

 

Tips og tricks

Du bestemmer selvfølgelig selv, om du synes dine børn må spise disse brownies.

Hvis du synes den brune farin bliver hård, når du opbevarer den i skabet, så prøv at opbevarer den i køleskabet, selvfølgelig helt tillukket. Så undgår du den står og bliver hård.

Red velvet kage | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Red velvet kage

GD Star Rating
a WordPress rating system

Denne Red Velvet kage blev jeg nødt til at prøve efter at have set nogle amerikanske bageprogrammer. Der var de godt nok i cupcake form, men de blev til gengæld bagt i hver eneste program. Jeg har valgt at lave den i lagkage form, og det er bestemt en dejlig kage, især hvis man er vild med den luftige frosting. Min Red Velvet kage blev ikke så rød, som jeg gerne ville, men det skyldes nok at at jeg brugte rød frugtfarve og ikke rød pasta. Det vil jeg prøve næste gang.

Red velvet kage

120 Gr. Blødt smør
300 Gr. Sukker
2 hele Æg
20 Gr. Kakao
300 Gr. Hvedemel
2 spsk. Rød frugtfarve
2 Tsk. Vanillie essens/aroma
2½ Dl. Kærnemælk
1 Tsk. Natron
3 Tsk. Hvidvinseddike

 

 

 

 

 

 

 

 

Frosting

100 Gr. Blødt Smør
500 Gr. Flormelis
200 Gr. flødeost natural

 

 

 

 

Sådan gør du

Red velvet Kage

Pisk blødt smør og sukker godt sammen til den får en luftig og cremet konsistens. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt efter hvert æg. Bland kakao, hvedemel . I en anden skål blandes kærnemælk, vanilliessens og rød frugtfarve. Sigt nu melblandingen i æggemassen, skiftevis med kærnemælksblandingen og vend forsigtigt mellem hver tilsætning. bland natron med hvidvinseddike og lad det bruse af, og vend i dejen tilsidst.

Hæld dejen i en velsmurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35 – 40 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikke pind om kagen er færdig, ellers giv den 5 minutter mere.

 

Frosting

Når kagen er helt afkølet laves frosting ved at blande let blødt smør og flormelis til det ligner revet parmesanost. Tilsæt flødeost natural og pisk kraftigt og længe til det får en let og cremet konsistens.

Del kagen i tre lag med en skarp kniv og fordel  knap 1/3 af frostingen mellem hvert lag og afslut med at smørre det sidste af frostingen over hele kagen.

 

Tips og tricks

Kagen har mange anvendelser. Den kan pyntes med flag og bruges til fodbold eller håndboldlandskampen. Eller bages i en hjerteform og pyntes med sukkerhjerter til valentinsdag. Man kan også tilsætte hakkede jordbær til frostingen og servere på en dejlig sommerdag i haven.

Kagen skal opbevares på køl efter den er blevet overtrukket med frosting.

Irish coffee cakes | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Irish-coffee cakes

GD Star Rating
a WordPress rating system

Nøøj, det er ikke for børn. Til gengæld er disse lækre kager til alle os voksne som elsker en god Irish coffe. kaffen og whiskeyen smages tydeligt i kagerne, og de  vil sagtens kunne bruges som dessert efter en god middag. Men husk lige at bage noget andet til børnene  😀

Irish-coffee cakes

100 Gr. Smør
2 stk. Æg
230 Gr. Brun farin
1 Spsk. Nescafe`pulver
120 Gr. Hvedemel
4 Spsk. Cacao
½ Dl. Whiskey

 

 

 

 

 

 

 

Hvid chokolade overtræk

100 Gr. Hvid chokolade
1/4 Dl. piskefløde

 

 

 

Sådan gør du

 

Irish-coffee  cakes

Start med at smelte smørret, så kan det afkøle lidt mens du laver noget af det andet. Pisk æg, brun farin og nescafe`pulver, til det bliver let og skummende. Bland hvedemel og cacao og sigt det i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Bland herefter det smeltede smør og tilsidst whiskeyen i.

Fordel dejen i 8-10 store muffinsforme, der fyldes næsten op til kanten. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200o C i 17- 20 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter 17 minutter, med en kødnål eller strikkepind, om kagerne er færdige, eller om de skal have de sidste par minutter i ovnen.

 

Hvid chokolade overtræk

Når kagerne er helt afkølede, overtrækkes kagerne med hvid chokoladeovertræk, som laves ved at du smelter Hvid chokolade og fløde sammen over vandbad og rører sammen til en cremet masse. Lad cremen stå i køleskabet 5-10 minutter så er det nemmest at styre når du skal overtrække kagerne. 

Lige inden servering pyntes kagerne med en top flødeskum og lidt revet mørk chokolade.

 

Tips og tricks

Alkohol fordamper ved 100o C, og jeg skal selvfølgelig ikke være dommer over om dine børn må spise kagerne eller ej, hvis de kan lide dem  😀

Husk at piske æggemassen godt, det er luften du pisker i, som skal få kagerne til at hæve lidt, der er ikke andre hævemidler i.

Hold øje med kagerne i ovnen, de kan pludselig blive mørke på toppen.

 

 

Lime kage med glasur | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Limekage

GD Star Rating
a WordPress rating system

Denne kage er dejlig frisk. Ikke så syrlig som citronkagen, men mere frisk og ikke så karekteristisk i smagen som appelsinkagen.

Limekage

125 Gr. Smør
1 Tsk. Vanilliesukker
4 Stk. Æg
200 Gr. Sukker
2 stk. Lime. Revet skal
250 Gr. Hvedemel
2½ Tsk. Bagepulver
1 Dl. Mælk
100 Gr. Hvid chokolade
50 Gr. Hasselnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

Limelage

2 Stk. Lime. Saft fra
50 Gr. Sukker

 

 

 

Sådan gør du

Limekage

Start med at smelte smørret, og lad det stå og køle mens du laver lidt af det andet. Pisk vanilliesukker, sukker og æg grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt det let afkølede smør og den fintrevne skal af de 2 limefrugter og pisk let sammen. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen , skiftevis med mælken, til dejen er ensartet. Hak hvid chokolade og hasselnødder groft, og vend det i dejen tilsidst. Dejen hældes i en godt smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1850 C i 40 – 45 minutter på nederste ovnrille. mærk med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdig , ellers giv den lidt mere.

Limelage 

Mens Kagen bager laver du limelagen, ved at putte sukker og saft af de 2 limefrugter i en gryde og koge det sammen i 2 – 3 minutter. Limelagen fordeles  over kagen når kagen har kølet ca. 10 minutter.

Limekagen serveres med hvid glasur.

 

Tips og tricks

Husk at alle citrusfrugter, hvor du skal bruge skallen, skal være enten usprøjtede eller økologiske.

Pas på, limelagen er meget varm, den kan finde på at stødkoge.

Man kan også servere kagen med overtræk af smeltet hvid chokolade, og lidt revet limeskal på toppen.

Cookies med Daim | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Cookies med Daim

GD Star Rating
a WordPress rating system

Disse cookies er dejligt sprøde, og man kan sagtens smage, at der er Daim i. De er nemme at lave, og en klar favorit for alle slikmunde.

Cookies med Daim

150 Gr. Daimbar
200 Gr. Blødt smør
100 Gr. Brunt farin
60 Gr. Sukker
1 Helt Æg
3 Spsk. Vand
300 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Tsk. Natron

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at hakke Daimbarrene i mindre stykker. Skær den bløde smør i mindre stykker og rør det godt sammen med brun farin, sukker og æg til en ensartet masse. Tilsæt vand og hakket Daim, og rør sammen. Bland Hvedemel, natron og vanilliesukker, sigt det i dejen, og rør godt sammen.

Tril dejen til 45 – 50 kugler. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir, med god plads mellem. Tryk kuglerne rimeligt flade.

Bag cookies med Daim i en forvarmet ovn ved 2000 C i 7-8 minutter, på midterste ovnrille, til de tager lidt farve. 

Køl cookies med Daim af på en rist.

 

Tips og tricks

Jeg hakker Daimbarrene, ved at lægge dem i en frysepose og hakkke dem med min kødhammer.

Lad cookies stå på bladepladen i et minut efter du har taget dem ud af ovnen, så er de nemmere at flytte over på risten, og køle helt af.

Husk at opbevare cookies i en tætlukket kagedåse.

Spelt boller | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Speltboller

GD Star Rating
a WordPress rating system

Disse speltboller har, på grund af spelt melet, en vis tyngde, og så kan de godt stå på bordet natten over uden at blive tørre. De kan bruges til morgenmad, i madpakken eller som mættende mellemmåltid.

Speltboller

4 Dl. Lunken vand
50 Gr. Gær
2spsk. Sirup
4 spsk. Flydende margarine
2 tsk. Groft salt
250 Gr. hytteost 1,5 %
300 Gr. Sigtet speltmel
475 Gr. Hvedemel
2 Dl. græskarkerner

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smuldr og rør gæren ud i vandet. Tilsæt sirup, flydende margarine, salt, hytteost, speltmel og hvedemel og rør eller ælt dejen godt sammen, i 5 – 10 minutter. Lad dejen hæve en ½ time på et lunt sted.

Når dejen er færdighævet tages den ud på et godt meldrysset bord og æltes til den er til at arbejde med, tilsæt evt. mere hvedemel. Del dejen i to og form til pølser som deles i 8 stykker, der formes til boller. Stil bollerne på  bageplader beklædt med bagepapir, med lidt plads til at hæve, og drys og tryk græskarkerner let på toppen af bollerne.

Lad speltbollerne efterhæve en ½ time inden de bages i en forvarmet ovn ved 2000 C i 12 – 15 minutter på midterste ovnrille. Afkøles på en rist.

 

Tips og tricks

Dejen er nemmest at røre i røremaskine.

Jeg har brugt lys sirup, men man kan også bruge mørk sirup.

Speltbollerne kan dyppes i græskarkernerne istedet for at man drysser dem over