Lykkes frugttærte
Denne frugttærte har jeg opkaldt efter den venlige bruger af min side, som har sendt mig sin ynglingsopskrift.
Mange tak for din lækre opskrift, Lykke.
Jeg har her valgt at pynte den med kiwi, jordbær og chokolade.
Men som Lykke skrev til mig, så kan tærten pyntes med de frugter og bær, som smag og årstider byder.
Bund
125 Gr. | Smør |
100 Gr. | Sukker |
2 Stk. | Æggeblommer |
1 Dl. | Mælk |
100 Gr. | Hvedemel |
1½ Tsk. | Bagepulver |
2. Lag
2 Stk. | Æggehvider |
150 Gr. | Sukker |
1 Tsk. | vanilliesukker |
3. Lag
2 Dl. | Piskefløde |
2 Dl. | Creme fraiche |
Sådan gør du
Bund
Smør og sukker røres sammen, til det hænger jævnt sammen. Æggeblommer, mælk, hvedemel, og bagepulver tilsættes og røres sammen til en let flydende jævn dej. Dejen hældes i en smurt tærteform på 28 cm.
2. Lag
Æggehviderne piskes stive, og sukker og vanilliesukker vendes i med hånden, med en palet. Massen fordeles jævnt over bunden, og tærten bages i 20 – 25 minutter i en forvarmet ovn ved 2000 C på midterste ovnrille, til tærten er pænt lysebrun.
3. Lag
Lige inden servering piskes piskefløden til flødeskum og blandes med cremefraichen. Blandingen fordeles på tærten og pyntes med frugt efter smag.
Tips og tricks
Lykke skrev at man kan tilsætte 50 gr. fint hakket nødder i 2. lag.
Jeg brugte 19% piskefløde og 6% cremefraiche i 3. lag, og det smagte dejligt.