Kaffekage
Opskriften på denne dejlige kaffekage, har jeg fået af Marianne, en af sidens flinke brugere.
Den er dejligt luftig, og kunne være et godt alternativ til den traditionelle chokoladekage.
Den er nem at lave, og både børn og voksne er vilde med den.
Du kan selv justere kaffesmagen, alt efter hvor stærkt du laver kaffen.
Kaffekage
300 Gr. | Blødt Smør |
3 Dl. | Sukker |
4 Stk. | Æg |
320 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Kanel |
1 Tsk. | Bagepulver |
1 Tsk. | Natron |
½ Tsk. | Salt |
3 Dl. | Kold, Stærk kaffe |
Sådan gør du
Pisk blødt smør og sukker til det er let, luftigt og cremet. Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt og meget efter hvert æg. Bland Hvedemel, kanel, bagepulver, natron og salt og vend det, med en palet, i æggemassen, skiftevis med kaffen. Hæld dejen i en smurt eller beklædt med bagepapir, form ca. 40 x 25 Cm. og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200o C i 25 – 30 min. på midterste ovnrille. Mærk efter ved at stikke en kødnål i midten af kagen, hvis der ikke hænger ubagt dej ved, er kagen færdig.
Lav en glasur af kaffe og flormelis og fordel over kagen mens den stadigt er varm.
Tips og tricks
Jeg lavede min kaffe af 3 dl. vand og 3 store spsk. Nescafé.
Min yngste søn stejlede lidt ved tanken om kaffeglasur, så jeg lavede alm. hvid glasur til ham og lagde på noget af kagen, det smagte også dejligt.
Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at piske, piske, piske, mellem hvert æg 🙂