Muffins med chokolade
Begge mine drenge elsker de her muffins med chokolade. De er nemme at lave og gode at servere til aftenkaffen.
Muffins
3 Dl. | Mælk |
1 Dl. | Olie |
1 Helt | Æg |
240 Gr. | Hvedemel |
150 Gr. | Sukker |
2 Tsk. | Vanilliesukker |
2 Knsp. | Salt |
50 Gr. | Kakao |
4 Tsk. | Bagepulver |
Chokolade i tern |
Sådan gør du
Pisk mælk, olie og æg grundigt sammen, min. 1-2 minutter
Bland hvedemel, sukker, vanilliesukker, salt, kakao og bagepulver sammen og vend det med olie, ægge, mælkeblandingen, til det er en ensartet dej.
Fordel dejen i muffins forme, og fyld dem lidt mere end halvt. De vokser en del, når de bliver bagt. Læg en chokoladetern i hver muffin og tryk den ned, så den lige er dækket af dejen men stadig ikke rører bunden.
Der bliver 12 muffins af denne portion.
Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 20 minutter på midterste ovnrille.
Pynt med hvid glasur når muffins er kolde.
Tips og tricks
I stedet for chokolade, kan man bruge Smarties, m&m, eller hvad man selv har lyst til at eksperimentere med. Jeg syntes dog, at man skal have noget i midten, ellers kan muffins komme til at virke lidt kedelige.
Man behøver ikke glasur på toppen, men i vores familie synes vi bare, at det er ekstra lækkert.
Denne opskrift er baseret på, at man bruger de rigtige (store) muffinsforme. Hvis man vælger at bruge de mindre forme, skal man kun regne med ca. 15 minutter i ovnen.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!