Brunsviger
Dette er helt klart min mands favoritkage.
Man siger at Fynboer er de suverænt bedste til at lave brunsviger.
Men jeg vil påstå, at med denne opskrift kan selv en gæv jyde, eller frisk sjællænder, gøre det ret godt 😀
Brunsviger bund
2½ Dl. | Mælk |
50 Gr. | Gær |
100 Gr. | blødt Smør |
2 Spsk. | Sukker |
½ Tsk. | Salt |
2 Hele | Æg |
500 Gr. | Hvedemel |
Brunsviger fyld
150 Gr. | Smør |
150 Gr. | Brun farin |
Sådan laver du brunsviger
Bund
Lun mælken, til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Skær det bløde smør i mindre tern og bland det, sammen med de øvrige ingredienser i mælken. Ælt eller rør godt i røremaskinen til dejen er glat og smidig. Dette er ikke en fast dej, men en rimeligt blød og lidt klistret dej.
Bred dejen ud i en smurt/eller beklædt med bagepapir, bradepande ca. 25×40 cm. Dejen hæver en del. Lad bunden hæve ca. 20 minutter et lunt sted.
Fyld
Mens dejen hæver laves fyldet. Smelt smørret og tilsæt brun farin. Lad massen få et hurtigt opkog under omrøring. Når bunden er færdig med at hæve, laves nogle fordybninger i den, med fingerene og fyldet fordeles over.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 25 minutter på midterste rille.
Tips og tricks til en god brunsviger
Det er letteste at fordele dejen i bradepanden ved at trække og trykke dejen ud, med hænderne.
Man kan lave ekstra fyld hvis man kan lide det.
Kagen er velegnet som morgenkage, men også på alle andre tider af døgnet.
Jubiii… Endelig den rigtige opskrift på den helt rigtige fynske brunsviger. Kan desværre ikke finde min egen. 🙂
Hvor mange personer er den til?
Hej Marie.
Her i vores familie kan vi lide store stykker kage. Og så er der til ca. 16 personer,det kommer også an på om du servere andet samtidigt. Men regn med ca 20 – 24 stykker.
Venlig bagehilsen
Lotte
syntes dejen bliver meget meget klistret og noget tyndere end de videoer jeg så på youtube? nårh men laver den og så kan jeg lige skrive igen 🙂
så er det lige mig igen. dejen hævede ikke meget. mælken har nok været for kold. øv, men den er nu god, gav den bare mindre tid i ovnen pga af det. ville lave den igen og være mere omhyggelig med temperaturen 🙂